Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bezire

poród czy bardzo boli?????

Polecane posty

chciałabym sie dowiedziec od osób które rodziły jakie miały odczucia czy bolało itp jak to wyglądało...

Gość bolalo jak cholera
ale szybko sie o tym zapomina:) czysta fizjologia, natura

a ja w sumie dosc miło (dziwnie brzmi:) ) wspominam poród zresztą jak i całą ciaze,synka urodzilam na poczatku 38 tyg bez zadnych \"wspomagaczy\" wody odeszły mi ok 19 a o 22 mailam juz malego na swiecie,co do samego porodu to boli zwłaszcza pod koniec ale jest to taki specyficzny rodzaj bólu idzie go wytrzymac,nie moge ponarzekac gdyz to wszystko przebiegło tak szybko i sprawnie,dodam ze jestem cholerną panikarą i myslalam ze podczas porodu umrę z bólu a okazało sie ze po 2 godz sama zlazłam z lozka i poczlapalam na swoją sale i pod prysznic

ja sie strasznie boje wlasnie tego bólu a jeszcze jedno pytanko da sie porównac ten ból do czegos np przekłuwanie uszu czy cos innego nie znam sie na tym wiec pytam osoby doswiadczone :)

Gość muffina
chyba sie nike da porównać , bo rzadko sie przepycha np. przez tyłek piłkę do piłki recznej myśle , ze to byłby taki ból :P a wczesniej podejrzewam - coś jak bóle przy okresie, tylko dużo, dużo mocniejsze ale nie wiem, nie przechodziłam :P tak to sobie wyobrazam

Gość coooooo
tak boli ze nie wiesz co o tym myslec i jak sie nazywasz nie da sie porównac do niczego choc niektorzy porównuja to do ataku kolki nerkowej i nie prawda jest ze sie o tym zapomina tak sie tylko mowi ale sie nie zapomina

podobno charakterem najbardziej podobne do bólów menstruacyjnych tylko znacznie mocniejszych :D ekspertem będę w przyszłym roku ;)

ojjjjjjjj to ja bóle miesiaczkowe przezywam okropnie wyje z bolu jak cholera i jak to ma byc o wieleeeeeeeeee mocniejszy ból to ja normalnie zemdleje na porodówce a moze znieczulenie choc zawsze chcialam urodzic naturalnie..

podobno jest jeszcze taka \"zasada\" przy bólach - kobieta dostaje tyle bólu od natury ile jest w stanie znieść jak zemdleje z bólu to przecież nie urodzi :O natura to kontroluje :)

ale slyszalam o przypadkach kiedy kobirty mdlały i lekarz musial ja ocucic i albo dalej porod naturalny albo cesarka :(