Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedziec grzecznie

co robicie zeby dzieci mniejsze i wieksze siedziały w foteliku samochodowym??

Polecane posty

Gość siedziec grzecznie

Gość nic kompletnie
one poprostu grzecznie siedzą, są do tego przyzwyczajone

Gość siedziec grzecznie
no moje tez niby ale nie zawsze czasem sie wykreca i chce wyjsc:( szczególnie latem kiedy jest goraco

ja mojemu kupilam taki telefon zabawke co mowi, gra, spiewa, swieci i udajemy czasem ze dzwonimy jak juz b marudzi, albo zajmuje go czyms innym, lusterko tez b dlugo go zajmuje poza tym siedzi grzecznie...

Gość siedziec grzecznie
nie wszystkie dzieci chca siedziec moje chce siedziec ale o pasach nie ma mowy , a jesli juz to po długich tłumaczeniach(2 letni malec)a jazda w foteliku bez pasów to równa sie jazda bez fotelika wiec pytam moze ma któras jakis pomysł?

Gość siedziec grzecznie
mam rower i taki fotelik rowerowy to z tym nie ma problemu, ale z samochodowym --- koszmar

Gość siedziec grzecznie
wiec poprosze o jakies pomysły do wykorzystania , juz mi ich zabrakło....

Nie ma co generalizowac. Jedne siedza grzecznie-a inne nie. Moja starsza córka niezbyt lubiła swój fotelik.Ale wytłumaczylismy jej(miała nie całe 2latka),ze p.policjant zabiera dzieci które nie siedza w foteliku,zapieta pasami.Wiem,ze to straszne,ale ona wzięła sobie to do serca i od tamtej pory siedziała grzecznie.Nawet kiedy jechała z nami 1700km -wysiedziała bardzo grzecznie.A mielismy tylko 2postoje:P Młodsza córka(ma teraz 10,5m-ca)nie lubi fotelika.Siedzę więc z nią z tyłu i staram sie zabawiac.Jak jedziemy na dłuższa trase-to tylko noca.Wtedy obie spia. A po mieście jakoś udaje nam się młodsza zabawic.

Gość siedziec grzecznie
no własnie najgorsze jest to ze on siedzi ale nie w pasach:(

Dodam tylko,że to jest tez chyba kwestia fotelika. Starsza ma teraz nowy fotel(od jakiś 6m-cy)i uwielbia go.Siedzi w nim nadzwyczaj grzecznie.Ale fakt-jest super fotelik.Nie poci się,jest wygodny,wyprofilowany,ma podstawki na nózki. Niestety dla młodszej kupiłam fotelik przez allegro i załuję,bo mała się w nim poci:(:(:( I tu chyba tez jest problem:(

Powiedz mu,ze za rogiem stoi policja i jak nie zapnie pasów,to go zabiorą i już nie będzie z Wami mógł mieszkac:O Wiem,że to straszna historia,ale niekiedy trzeba zastosowac terapię wstrzasowa hihi:D:D:D

Gość seminka
u nas kara zdala egzamin odpiete szelki z fotelika? ok -kara do konca tygodnia ZERO slodyczy twarda bylam, za 2 razem to samo 3 juz nie bylo... na poczatku zdawalo egzamin mocniejsze zapiecie paswo, tak ze maly nie mogl ich zdejmowac, bo odpinac nie umial ale na krotko...

Gość siedziec grzecznie
o matko a jakies takie moze mniej drastyczne metody ?

Moja znajoma mawia... \"albo masz zbite dziecko-albo martwe\" i to się odnosi również do tego. Dodam,iż znajoma jest pedagogiem szkolnym hihi:P:P:P Albo nauczysz dziecko(nawet drastycznie)siedzieć w foteliku-albo wypnie Ci się i o wypadek nie jest trudno:(:(:(

Niekiedy nalezy robic cos \"drastycznie\" Moja starsza córka ma duzy respekt do policji.I ja uwazam,że to jest ok.Uważam,że dzieci muszą mieć respekt do ludzi.A takie drastyczne podejście do sprawy spowodowało,iż ...chodzi zawsze za rekę,nie wypina się z fotela,zawsze pamięta,żebyśmy ją zapięli w foteliku.I zawsze się pilnuje.Nigdzie nie ucieka. Zawsze jej tłumaczymy-co się stanie,kiedy np.wybiegnie na ulicę. Nie owijam w bawałne.

Gość siedziec grzecznie
hm , wiem o tym ake dziwi mnie to ze on we wózku w pasach tez a w fotelu nie chyba zainwestuje kupie mu nowy i naucze w nowym

Tylko kup taki w którym nie bedzie sie pocił. Moja córka ma taki 15-36kg,bo wazy 16,5kg.On jest zapinany pasami samochodowymi.Jest z super materiału.Dlatego mała się nie poci.Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolona. Wiesz,każdy robi jak uważa,ale bezpieczeństwo na drodze jest bardzo wazne.I dlatego ja stosuje bardzo drastyczne metody,jeżeli chodzi o wybieganie na ulice,czy fotelik samochodowy. Zycie jest tylko jedno... Uciekam i pozdrawiam.