Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość somka2

Kiedy Okres

Polecane posty

Gość somka2

Witam Od wczoraj biorę luteinę i mam ja brać przez 7 dni 2 razy dzienne, kiedy powinien wystąpić okres? Proszę o odpowiedź::)

Zalezy;) ale po odstawieniu luteiny powinnas dostac okres mozliwe ze dostaniesz tez w czasie brania.

Gość somka2
Lekarka mi powiedziała że w trakcie brania jak dostanę to powinnam odstawić, a jeśli n ie dostanę to w ósmym dniu mam zrobić test, jeśli wyjdzie negatywny no to kolejna wizyta i jakieś badanie i leczenie

Podstawowych kilka pytań:1. Od którego dnia cyklu bierzesz luteinę i czy się obserwujesz? Bo Luteinę należy przyjmwać po owulacji (a nie w statystycznym dniu odpowiadającym statystycznej owulacji)2. Jeśli nie obserwujesz cyklu to branie Luteiny może mijać się z celem. Jeśli owulacji jeszcze nie było - to po przyjęciu Luteiny już jej nie będzie z czego wynika, że nie będzie ciąży.3. 8 dni to za mało na test. Jeśli przyjmujesz Luteinę od owulacji to musi minąć minimum 14 a max 16-17 dni do zrobienia testu.

Gość somka2
oto moja historia: ngLka Chciałam zapytac czy przyczyną braku miesiaczki w moim przypadku moze być ciąża? Ostatnią miesiączkę miała 21 kwietnia a 19 maja kochałam się bez zabezpieczenia.Po 2 tygodniach od stosunku zrobiłam test i wyszedł ujemny. Pragnę nadmienic iż moje cylke sa bardz nieregularne czsam wynoszą 25 dni 31, 38 a nawet 40 dni. po tygodniu wykonałan następny i znowu nic. Czy powinnam wykonać test po terminie spodziewanej miesiączki.Proszę o odpowiedż:

Wygląda mi na 50 dni.. ponad. To już dobry powód by wybrać się do gina.Ciężko powiedzieć czy to może być ciąża bo nie wiadomo kiedy była owulacja. Mogła się oba odbyć np 24 maja, wtedy też mogło dojść do zapłodnienia. W dniu dzisiejszym byłby to w zasadzie trzeci tydzień (jutro mija). dlatego radzę z rana wykonać test i już wykować się na wizytę u ginekologa. Wynik testu będzie na 99,9% wiarygodny.

Gość somka2
u gin byłam wczoraj i na usg nie było widać ciąży chyba że byłaby to 2 tygodniowa to ponoć mogłaby jej jeszcze nie widać

Zapomniałam, że to temat z luteiną i że pisałaś o konsultacji gin. To myślę, że zrobić tak jak ginka radziła - 7 dni pobrać, potem test i odstawić.Wiele dziewczyn jednak bierze na uregulowanie miesiączek i na podtrzymanie ciąży stąd padło pytanie odnośnie owulacji i tak dalej.Krwawienie wystąpi do 10 dni od odstawienia.

Gość somka2
Dzięki serdeczne:) Pozdrawiam