Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muminek1

urlop wychowawczy a nastepna ciąza

Polecane posty

Gość muminek1

Witam!Obecnie przebywam na urlopie wychowawczy bezpłatnym jeszcze przez rok,planuje nastepne dziecko ale co wtedy z urlopem wychowawczym? czy musze go przerwac i wrocic do pracy zeby dostac wszystkie swiadczenia?a jezeli musialabym pojsc na L4 to czy wtedy tez musze przerwac urlop wrocic do pracy a dopiero potem na L4?czy tez odrazu bedac na wychowawczym zglaszam L4? bardzo prosze o pomoc.

Witam, ja będąc na urlopie wychowawczym drugi zaszłam w ciąże i nie szłam na żadne L4, tylko powiadomiłam swojego pracodawcę że jestem drugi raz w ciąży. Po porodzie napisałam tylko podanie że przerywam urlop wychowawczy i przechodzę na urlop macierzyński. Po skończonym urlopie macierzyńskim na młodszą córcie, wróciłam do przerwanego wcześniej urlopu wychowawczego na straszną córeczkę. Aha i będąc na macierzyńskim otrzymałam wszystkie należące mi się świadczenia. Ale to wszystko przypadało na rok 2005, nie wiem jak bardzo się to obecnie pozmieniało. Pozdrawiam 🌻

Gość irminadfhsss
nie ma jak to olac prace i naciagnac pracodawce...zalosne:(

Gość biegajacymalkuch
mozesz przejsc na L4 moja siostra tak zrbila, miala koncowke wychowawczego, zaszla w ciaze, ale w 2 mies ciazy miala zagrozona i poszla na zwolenienie prawie do konca ciazy

Gość a ty co bierzesz
naciągnąć pracodawcę??? idiotko bezdzietna - te kobiety rodzą dzieciaki które w przyszłości będa harowac na twoje świadczenia emerytalne :O więc trochę szacunku