Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złamana

NIE UMIEM SIE UCZYĆ -MAM JAKIS PROBLEM

Polecane posty

Gość złamana

jestem na studiach..zaczelam na renomowanym uniwerystecie a koncze na podrzednej wyzszej szkole..nie potrafie sie uczyc i wszystko zawalam..nie wiem co ze mna jeste..Obserwuje sie od dluzszego czasu i jest tak: -mam strasznie krótkie okresy koncentracji.zaczynam sie uczyc i po 10-15 min wstaje i wychodze z pokoju-np.do lazienki lub kuchni lub obejrzec cos w tv,wracam znow siadam i znow po 15 min przeywam -gapei sie w okno lub zamyslam.. -jak tylko siadę nad notatkami odrazu chce mi sie spac czuje sie znużona i nie moge sie skupić -szybko sie rozpraszam, nie moge zmotywowac... -zawsze wszystko zostawiam na ost.chwile bo jestm pewna ze zdaże..nie umiem inaczej... pomózcie mi, doradzcie coś.....

Musisz sie poprostu zmobilizowac. Nikt sie nie lubi uczyc ale kazdy sie zmusza. Nie ma innej rady. Rob sobie moze male nagrody. Np. powiedz sobie ze nauczysz sie calego danego zagadnienia (raczej chodzi tu o wieksze zagadnienia alebo np jak masz liste pytan to podziel sobie ze uczysz sie ilus tam pytan dziennie powiedzmy 10) i za to bedziesz miala 30 min przerwy i wtedy zrobisz sobie cos pysznego do jedzenia albo obejrzysz cos ciekawego w tv albo cos innego co sprawi ci jakas przyjenosc. A potem wracasz do nauki i znow wyznaczasz sobie cel i nagrode.

pracujesz? na mnie podziałała praca (tylko studiowałam wieczorowo) - jak zaczęłam mieć mało czasu na wszystko to od razu była i mobilizacja i o dziwo lepsze oceny :) wcześniej było tak jak u ciebie

Gość tez tam mam..
tez tak mam... niby zaliczam bez kłopotu ale na poziomie 3,5 - 4 podczas gdy znajomi dostaja piątki. Uważam ze to dlatego ze pomylilem sie co do wyboru studiów i wiekszosc zajec mnie kompletnie nie interesuje... a cieżko zacząć sie uczyć czegos co uważa sie za nudne wczesniej niż dzien przed egzaminem:o W tej chwili juz studiów nie zmienie bo mi szkoda czasu, skończe je dostane dyplom i z tytułem mgr inż zajme sie czyms innym.

Gość złamana
nie, nie pracuje... wiem ze prawie nikt nie lubie sie uczyc ale boje sie ze tu chodzi o cos innego..martwi mnie ta ciagła sennosc i brak koncentracji...;/

Gość tamma
może jesteś chora? może to brak czegoś? jak ja się uczę to mam taki sposób że piję dużo wody i jem dużo magnesu z wit. B Co do uczenia się - jest to wysiłek, więc trudno się zmusić. ale jak się zmusisz, to po jakimś czasie odkrywasz w tym przyjemność i satysfakcję