Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia2244

UDALO MI SIE

Polecane posty

Gość Kasia2244

Mialam czwarty raz in-vitro i teraz sie udalo,dowiedzialam sie we wtorek z wynik jest pozytywny to znaczy ze jestemw ciazy.Jestem szczesliwa,tylko niewiem co robic jak papierosy rzucic,i jak sie odrzywiac czy pic kawe.kasia

Gość najz
jak przeczytalam to bardzo sie ucieszylam z twojego szczescia, ale jak dalej piszesz, ze nie wiesz co zrobic z papierosami to juz przesada. Chyba sama najlepiej wiesz jak dlugo trwaly starania o dzidziusia, a teraz co chcesz je udusic glupia zachcianka jakie sa papierochy?! No nie prosze cie-badz tylko szczesliwa mamusia!

Gratuluje Kasia! super wiesci, tez dlugo staralam sie o dzidzie, wiem jak piekne to uczucie...Tez palilam, niestety nie potrafilam z dnia na dzien rzucic (palilam ok paczki na dzien), udalo mi sie to stopniowo, do okolo 4 mcs \"popalalm\"to tu to tam. Jesli chodzi o kawe to tez przed ciaza min 4 na dzien, zaczelam tylko pic raz na jakis czas bardzo slaba z mleczkiem, lub bezkofeinowa, zadnych espresso, cappucino czy z automatu. Alkohol - tez lubilam, oczywiscie tu nalezy byc twardym, ja to tu to tam wypilam pool malego piwka, pool szklaneczki winka nie dajmy sie zwariowac... Zycze powodzenia i przyjemnej ciazy, mi zostalo ok 2 tyg do porodu :)

Gość Kasia2244
mam pytanie czy jek pobolewa mnie z lewej astrony dzis akurat czy to cos zlego.

Gość xxxmadziara
Gratuluje serdecznie,ja tez sie juz dlugo staram,pozdrawiam i uwazaj na siebie i dzidzie,pa.

Gość viki5
gratulacje!uwazaj teraz na siebie napewno rzuc palenie.ja nie miałam tyle szczescia po inseminacji.organizm odrzucił zarodek po tygodniu.trzymam za ciebie kciuki.

Gość do kupy
kasia - ty jakaś porąbana jesteś! Po tak długim czekaniu na dziecko (wnioskuje to po tym, że miałas cztery razy in vitro)kiedy ci sie w końcu udało, ty sie zastanawiasz czy rzucić palenie i kawę, no ludzie kochani, brak słów. Zastanów sie na czym ci naprawdę zależy, na dziecku czy papierosach.

Gość Kasia2244
Takmasz racje nie powinnam tak myslec o tych papierosach i tak wiec nie pale.a mam pytanie bo zawsze mnie to ciekawi jaka temperature kobieta ma jak jest w ciazy...

Od 36,6 do 37,2 to tzw norma po owulacji a tak na prawdę nie liczy się ile ale jaka jest rżnica między fazą przedowulacyjną a poowulacyjną. U rżnychkobiet różnie to wyglda. ważne, żeby utrzymywaa się wyżej niż temperatury przedowulacyjne. Niektóre kobiety przed owu mają 35,9-36,1 i dla Nich normą jest 36,3-36,4 po owulacji jak i w ciąży.Żeby to sprawdzić musiałabyś mierzyć od początku cyklu, codziennie rano i przy styku z błonami (usta, pochwa, odbyt).tempka spod pachy i mierzona o rżnych porach - jest niemiarodajna.

Gość Kasia2244
Ja mierzylam Tempereature teraz w ciazy (pochwy) na wieczor mialam 37,8,a rano 37,2 czy to jest wszystko wporzadku

Wieczorny się nie liczy. Poranny musi być robiony przed ósmą, przed wstaniem z łóżka i zaraz po przebudzeniu. Nie pomijając, że codziennie.jeśli tak było (świeżo się przebudziłaś, jeszcze nie wstałaś, było przed 8mą) to tempka jest bardzo ok.Jeśli warunki nie zostały spełnione to w zasadzie żadna tempka nie jest wtedy brana pod uwagę.

Gość Kasia2244
Mam pytanie czy w ciazy trzebamiec wymioty,ja jestem w ciazy i tylko pare dni mnie zbieralo a jestem dopiero 3 tygodnie w ciazy teraz bedzie 4 tydzien szedl.

Gość blagam nie mowcie tempka
tabsy, dzidzia, itp bo normalnie rzygnę!!!!! czy jużnie można powiedzieć normalnie???

Kasia - w ciąży jeśli chodzi o objawy to nic nie TRZEBA. Niektóre mają tylko 2 objawy: miesiączkę i poród.

Gość Kasia2244
mam pytanie czy w piatym tygodniu ciazy juz cos widac w macicy,czy nie.jesli nie to kiedy

Gość do kasi
Kasiu ile ty masz lat??zachowuje sie jak dziecko!! w ogóle nie masz zadnej wiedzy.Dziewczyno jak ty chcesz wychowac dziecko.Zastanow sie .kup ciekawe ksiazki i poczytaj na ten temat a nie zadajesz głupie ptoste pytania.

Gość joojjjjjjjj
to będzie marna prowokacja ten temat - już dziś czytałam o usunięciu ciąży bo niemoże mieć dziecka i tak samo jak ta kasia napisała co miała napisać zrobiła kropę i podpisała się ewelina.. i myśle że to marne nawyki piśmiennicze jednej i tej samej osoby