Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajdija

wloski... zobaczcie czy to jest poprawnie napisane.. prosze...

Polecane posty

Gość danaay
no kurcze...nie wiedzialam ze na forum tyle osob wlada wloskim:):):)

Gość danaay
fructis...nie odpowiedzialas mi...skad znasz wloski?

Gość fructis
fructis poprawiony moja wersja równiez jest poprawna z tym, że ty przekręcasz słowa, mi faccio il capeli vuoi dire robię fryzurę, pettino il capelli czyli czesze , układam włosy

Gość ajdija
wiem ze mnie uwazacie za debila.. ale mozecie jeszcze kilka zdan z tlumaczeniem... ja bede nad ty siedziec do jutra i nic nie wymysle...

Gość fructis
włoski znam z Włoch:)

Gość danaay
zartujesz...przeciez nikt nie rodzi sie ze znajomoscia wloskiego,chyba ze wlosi;D:D

Gość danaay
a ile czasu tam bylas/jestes?

Gość fructis poprawiony...
ja robie poprawna wersje taka jaka napisałby Włoch, a ty używasz wielu form, których sie nie stosuje albo są kalką z polskiego i wiem co mówię bo: primo skończyłam filologię romańską gdzie jako drugi język miałam włoski secundo teraz studiuje filologie włoską terzo od trzech lat mam męża Włocha

Gość Ernestasluchacz
jak cos to chyba pettino i capelli(liczba mnoga?)

Gość fructis
od 13 lat

Gość ajdija
ale ja juz nie mam sily.. nie wchodzi mi to do glowy.. oiecuje..wakacje beda z wloskim.. :) lubie go tylko mi idzie tak jak na poczatku bylo widac...

Gość danaay
no...maz loch to powazny atut:D:D:D

Gość danaay
Wloch

Gość danaay
ja bylam prawie 10:)i juz mi starczy

Gość fructis
ajdija jak masz coś jeszcze do przetłumaczenia to pisz

Gość ajdija
fructis... kochana jestes.... a moglabys mi napisac wersje dla kobiety i dla faceta?? jaky to nazwac ... szczegolowa.. wstaje patrze za okno.. ide do niebieskiej lazienki myje zeby mietowa pasta... patrze w rozowe lustro... chodzi nie o to zeby to bylo bardzo madre tylko rozudowane w slownictwo... pol roku mam wloski

Gość fructis
mpge napisać ale brak mi weny tworczej wiec napisz dokladnie po polsku o co ci chodzi a ja to przetlumacze

Gość ajdija
oki.. ale poczekaj bo mi to troszke zajmie..oki??

Gość fructis
ok

Gość ajdija
dla koiety: budze sie. patrze za okno, widze ptaka i slysze jego spiew. wstaje i sciele zielone lozko. ide do lazienki. kapie sie w niebieskiej wannie. myje twarz i wlosy. ukladam fryzure. muje zeby mietowa pasta. patrze w zolte lustro. usmiecham sie, wygladam dobrze. ide do kuchni po czerwonym dywanie. fobie sniadanie. jem salatke i pije sok pomaranczowy. robie makijaz i sie prefumuje. szukam ubrania. zakladam czerwona sukienke. zabieram torebke i klucze. wychodze na klatke schodowa, widze tam sasiadke z zakupami. usmiecham sie. zamykam drzwi i wychodze do pracy. zaraz bedzie dla faceta :)

Gość ajdija
dla faceta: slysze budizk. nie lubie tego dzwieku, dostaje drgawek. znow dwoni. musze wstac. paskudna pogoda. pada deszcz i wieje wiatr. jest zimno. ide do lazienki. udezam glowa w biala sciane. nie lubie porankow. wchodze do lazienki. biore zimny prysznic. gole sie i myje twarz. myje zeby zielona szczoteczka . patrze w lustro, mozna sie wystraszyc. ide do zoltej kuchni. robie sniadanie. jem kanapke z serem i pije kawe. ide sie ubrac. zakladam jeansy i niebieska koszule. zabieram laptopa i dokumenty. o nie! jeszcze pies. zostawiam komputer i dokumety. zabieram psa na spacer. ide do parku. szybko wracam. zabieram swoje rzeczy i wychodze do pracy. nienawidze porankow!

Gość fructis
budze sie. patrze za okno, widze ptaka i slysze jego spiew. wstaje i sciele zielone lozko. ide do lazienki. kapie sie w niebieskiej wannie. myje twarz i wlosy. ukladam fryzure. muje zeby mietowa pasta. patrze w zolte lustro. usmiecham sie, wygladam dobrze. ide do kuchni po czerwonym dywanie. fobie sniadanie. jem salatke i pije sok pomaranczowy. robie makijaz i sie prefumuje. szukam ubrania. zakladam czerwona sukienke. zabieram torebke i klucze. wychodze na klatke schodowa, widze tam sasiadke z zakupami. usmiecham sie. zamykam drzwi i wychodze do pracy.Gli faccio un sorriso e chiudo la porta, poi esco da lavoro. Mi sto svegliando.Dietro la finestra vedo un uccello e sento il suo canto.Mi alzo e faccio il letto verde.Vado dal bagno.Faccio il bagno in la vasca blu.Lavo la faccia e i capelli.Faccio i capelli.Lavo i denti con la dentifricio di menta.Guardo in specchio.Sto bene.Vado della cucina.Faccio colazione.Mangio la insalata di ftutta e bevo il succo di arancia.Faccio il trucco e metto la profuma.Sto cercando il vestito.Metto il vestoto rosso.Prendo la borsa e chiave.Esco delle scale e vedo la la vicina con la spesa.Gli faccio un sorriso e chiudo la porta, poi esco da lavoro.

Gość nie..nie..nie
13 lat we Wloszech i tyle bledow? cos sie tu ne zgadza....

Gość ajdija
nienienie.. ja potrezbuje troche bledow.. wiec to dobrez,,, ale podziwiam dziewczyne ze tak zna ten jezyk... :) fructis dziekuje.. tylko prosze jeszcez o to dla faceta :)

z jezykami roznie bywa ;) Mam kolezanke, ktora urodzila sie i wychowala w Niemczech. Jej maz w Polsce. Jak on chodzil do liceum mial niemiecki, ale sobie kiepsko radzil i jego, obecna, zona napisala mu wypracowanie, chociaz niemieckim poslugiwala sie codziennie w szkole, nauczycielka znalazla jakies tam bledy :D

Gość nie masz za co podziwiać
bo ona wcale tak dobrze go nie zna, raczej można podziwiać za uczynność

Gość fructis
slysze budizk. nie lubie tego dzwieku, dostaje drgawek. znow dwoni. musze wstac. paskudna pogoda. pada deszcz i wieje wiatr. jest zimno. ide do lazienki. udezam glowa w biala sciane. nie lubie porankow. wchodze do lazienki. biore zimny prysznic. gole sie i myje twarz. myje zeby zielona szczoteczka . patrze w lustro, mozna sie wystraszyc. ide do zoltej kuchni. robie sniadanie. jem kanapke z serem i pije kawe. ide sie ubrac. zakladam jeansy i niebieska koszule. zabieram laptopa i dokumenty. o nie! jeszcze pies. zostawiam komputer i dokumety. zabieram psa na spacer. ide do parku. szybko wracam. zabieram swoje rzeczy i wychodze do pracy. nienawidze porankow! Sento la sveglia.Non mi piace questo suono, ho un brivido.suona di nuovo..E freddo.Vado il bagno.Mi sbatto la testa al muro bianco.Non mi piace la mattinata.Faccio la barba e lavo il viso.Prendo la doccia.Lavo i dento col il spazzolino verde.Quardo il specchio, si puo spaventare.Vado della cucina gialla.Faccio la colazione.Mangio il panino con formaggio e bevo il caffe.Vado si vestire.Metto il dzins e la camicia blu.Prendo il laptop e ii documenti.O no! Ancora il cane.Lo lascio il computer e documenti.Prendo il cane e vado fare una passegiada al park.Torno subito e lo prendo le mie cose poi esco da lavoro.Oddio la mattinatta!

Gość fructis
lavo i denti tam mialo byc:D

Gość robi typowe błedy osoby
która zna jezyk ze słuchu, ale nigdy sie go porządnie nie uczyła

Gość fructis
poi....vado fare una passegiata al park