Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnvbnvbn

co dajecie do jedzenia 5 miesiecznemu maluchowi?

Polecane posty

Gość bnvbnvbn

bedacemu na piersi...:)

Gość jusiek
nic!!! Jak maluszkowi wystarcza i dobrze przybiera na wadze to dopiero od 7 miesiąca zacznij soki,przeciery owocowe,zupki wszystko od 1-2 łyżeczek na początek. Gdyby mój synek dobrze przybierał to nie dawałabym mu nic

Gość wera1234
ja w piateym miesiącu zaczełam dawać słoiczki owocowe a potem za chwile zupki

Gość hjgfhfdh
no wlasnie dlatego pytam..w ksiazkach jest napisane co innego(od 7 miesiaca dawac jedzenie)a pediatra mowi co innego(ze dziecko musi juz dostawac zupki,owoce,zoltko).siostra wiec zglupiala...bo moje dziecko do 7 miesiaca bylo jedynie na piersi.bylo to 3 lata temu wiec mysle ze od tej pory nic sie raczej nie zmienilo :)dzieki za wypowiedzi... kurde!i wez tu badz madry!

jesli dziecku piers wystarcza, to nie trzeba ( ale MOZNA) nic wprowadzac. mala byla juz glodna na cos wiecej, na nasze jedzenie patrzyla jak dziecko z Etiopii, wiec zaczelam od przecierkow owocowych, kaszki ryzowej na moim mleku, teraz ma prawie pol roku, i oprocz mojego mleka je rano owocki, wieczorem jarzynki, ostatnio zaczelam wprowadzac kurczaka. A, no i oczywiscie niesmiertelne chrupki kukurydziane

tak jak wyzej z malym \"ale\" - soczki nie. w ogole nie musisz jeszcze dopajac,skoro masz zamiar jeszcze karmic piersia (na zycznie do ok 1 roku).teraz w upaly dawaj cyca czesciej, maluch lyknie troche za kazdym razem,nawet jag glodny nie jest,ale pragnienie juz tym zaspokoi.jesli bedziesz juz chciala uczyc pic z kubeczka inne rzeczy,to proponuje wode (ja zaczelam ok7-8mca ).soczki sa super kaloryczne i maja mnostwo cukru,zamiast tego przecierowe owocki! pozdrrr

orishe - polslowa o sozkach nie napisalam :D zgadzam sie ze do picia najlepsza jes woda, i to wlasnie daje, oprocz piersi, w upaly :)

Gość 11111111111111111
5 mies dziecko zoltko? ja bym zmienila lekarza ;)