Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić z tym

dziecko połknęło 1 groszówke albo i nie?

Polecane posty

Gość co robić z tym

coś sie ksztusiła i nie wiem czy pokneła czy nie bo w raczce miałą jeszcze kilka, wsadziłam palec i nic nie wyrzygała czy to daje mi pewność ze nie połkneła?

Gość ala ale
jakie duże jest dziecko?

Gość jak grosz to wydali z kupka

Gość co robić z tym
1,5 roku

Gość ala ale
to małe. Zapytaj lekarza rodzinnego. Może zleci prześwietlenie. Albo karze czekać.

Gość potrąć z kieszonkowego

Moja córka rok temu połknęła kolczyk. Miała roczek. Pojechałyśmy do szpitala, zrobili jej zdjęcie. Zostałyśmy na obserwacji. Rentgena robili jeszcze dwa razy, żeby sprawdzić czy kolczyk się przesuwa i badanie kupki na krew utajoną, żeby sprawdzić czy nie przebił jelita. Kolczyk wyszedł z kupą po pięciu dniach.

Gość jaki kolczyk
jakaś kulka, długi, zapiety? odpiety? czyli trzeba jechać do szpitala? nie powinno sie czekać na kupke w domu?

Gość ale pojechałas po anglikach
idz na RtG brdziesz wiedziec czy ma kase w brzuchu czy nie doliczyłas sie ze z portfela ci grosz ubyło?:D

Gość Ratujcie
mój syn (6 lat) dwa miesiące temy połknął kulke metalową z klocków magnetycznych.Nie dużą ,ale jednak.Zadzwoniłam do lekarza a ten kazał obserwować kupe.Nie wydalił jej przez 3 dni więc pojechaliśmy na prześwietlenie(zdjęcie jest jakby pamiątką tego zdażenia)oczewiście kulka siedziała w brzuszku.Lekarz kazał dalej obserwować i przyjechać na prześwietlenie za tydzień żeby sprawdzić czy kulka nie zatrzymała się gdzieś....wpadła do kibelka po 10 dniach.Radze jechać na prześwietlenie...

Gość a tak na wesoło
Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż zrobi kupę [Prosze bez wulgaryzmów -T]. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

jaki kolczyk - radzę jechać na prześwietlenie. Moja Maja połknęła kolczyk wkręcany, mały kwiatek, niebezpieczna była ostra końcówka.

Gość odejmij mu z kieszonkowego

Gość gość
witam moja mała 7,5 miesiaca połknecha orzech zaczeła sie krztusic ale po próbie wyjecia z gardła poszedł dalej obdzwoniłam pediatrów , pogotowie kazali przyjechac byłam w szpitalu kazali obserwowac bo gdyby nie poszlo do zoładka tylko do oskrzeli to by pojawily sie dusznosci na szczescie po dwóch dniach oddala:) ale nauczka jest na dlugo. moim zdaniem nie czekajcie tylko do lekarza on powie co robic.