Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka23

Quick Vue---dobry test??? zawiódł kogoś???

Polecane posty

Gość kulka23

zrobiła dziś test, uzyłam Quick Vue, wyszedł negatywny (to juz 40 dzień cyklu) z czego się ciecze, ale boje sie że mógłby mnie zawieść....

to jeden z najdokładniejszych testów i jeśli został wykonany poprawnie to wynik jest prawidłowy mnie on nie zawiodł to na nim zobaczyłam dwie piękne krechy :)

Gość kulka23
no to gratuluję;) a którego dnia cyklu robiłaś test? ja mam nadzieje ze wykonałam prawidłowo (z porannego moczu) bo w okienku kontrolnym pojawiła sie kreseczka (a w testowym nie wiec mam nadzieje ze nie jestem w ciaży bo na razie nie planuję)

Mi pomógł :) Spało mi się później o wiele lepiej :)

Gość kulka23
no to cieszę sie że dobry test wybrałam;) i mam nadzieję że jest niezawodny...

Nie jest istotne który to dzień cyklu - ale kiedy była owulacja Bo jeśli np 5 dni temu to test choćby chciał - ciąży nie wykryje. Dka pewności powtórzyłabym test za tydzień, jeśli okres się nie pojawi.

Gość kulka23
dokładnie kiedy byla u mnie owulacja w tym miesiącu to nie wiem... wiem ze dziś jest 40 dzień cylku...i @ brak, a długości cylów ostatnimi czasy miałam różne, ale 34 dni nigdy nie przekroczył...

Gość według mnie najlepszy
tez mnie nie zawiódł i szybko pokazuje wynik - mniej stresu :)

Gość dobry dobry
ja kiedyś zrobiłam sobie test pretestem i wyszło że jestem w ciązy. całą noc przeryczałam i nie wiedziałm co dalej. rano mnie olśniło zeby dla pweności powtórzyć test poleciałam do apetaki i kupiłam quick vue i się okazało że nie jestem. wiec najpier sie uciezyłam a potem zaczelam się zastanawiać czy jednak jestem czy nie jestem bo którys musiał oszukiwać. zrobiłam jeszcze dwa razy quick vue przez dwa kolejne poranki i jednak nie byłam w ciązy

Nie musiał oszukiwać. Zdecydowanie więcej niż połowa ciąż ulega samoistnemu poronieniu jeszcze przed terminem miesiączki - stąd często pozytywny test i nadejście krwawienia, które bierze się za miesiączkę, bo wystąpiło w okolicy terminu.

Gość ..a czy mozliwe
..a co sadzicie o pre-tescie?

no dla mnie pre test to wielki badziew i one zazwyczaj nie pokazują dobrze tzn. kłamią mnie nie pokazał że jestem w ciązy i byłam smutna a na QUIC VUE od razzu są dokładniejsze

Myszko a robiłaś jeden po drugim z tego samego moczu? Bo zdaje się że zarówno Quick jak i Pretest mają taką samą czułość, czyli 25 miu/ml a wartość hCG zmienia się zależnie od stopnia rozcieńczenia moczu i awansowania ciaży (nawet 1 dobra robi duzą różnicę).

nie jednego dnia pre test a na drugi dzien QUICk i na pretescie tylko 1 kreska a na tym drugim dwie piekne grube kreski wiem z doświadczenia że pretesty są zawodne bo pracuje w aptece i duzo kobiet nie jest zachwycona jego skutecznością

To dla mnie dziwne, skoro czułość mają taką samą a nie byłyby dopuszczone do obrotyuy, gdyby nie zgadzała się ulotyka z rzeczywistością.Skoro na druygi dzień tyo yhormon mógł wystarczająco wzrosnąć, by ukazać się na teście. W takiej sytuacji uważam, że nie ma podstaw - by wnioskować, że test jest do bani. Co innego, gdybyś wykonywała jednocześnie z tej samej próbki moczu i jeden wykazałby obecność ciąży - a drugi nie.

Gość kulka23
dzieki dziewczyny za opinie:) mi kobietka w aptece zaproponowała dwa: Quick Vue i drugi nie wiem jaki...tańszy bo miał termin wazności do końca czerwca, ale ja wybrałam ten pierwszy;) dla pewności powtórzę w poniedziałek...bo dalej miesiączki nie mam... pocieszam sie że moze to przez te upały a teraz odatkowo jeszcze stresuje sie ze jej tak długo nie ma:(

Gość Silje86
Dziewczyny, ja zrobilam wczoraj Bobo-test, pokazały się dwie kresecze , ta w okienku testowym była mniej widoczna niz w kontrolnym, ale byla, dzis zrobiłam dla pewności drugi ACON (zero opini znalazlam o nim), i ten z kolei pokazał, ze nie jestem w ciązy :( Po stosunku miałam okres, ale był jakis dziwny i szybko się skonczył, dlatego własnie postanowilam zrobic test (no i jeszcze te objawy wszystkie), nie wiem któremu testowi wierzyc, może poczekac pare dni i znów zrobić?? Ciąza była by 3-4 tygodniowa, może zbyt wcześnie robiłam te testy?

Stosowalam ostatnio Quick Vue - dwie kreseczki i BoboTest tez dwie kreseczki ;) Gin tez zobaczyl 2 kreseczki :P

wydaje mi sie, ze testy wykonalas prawidlowo. Musi byc jednak z jednym z nich cos nie tak. Ja bym zrobila jeszcze jeden jutro dla pewnosci :)

Gość sylek
Hej! a ja dziś zrobiłam Quicka i sma nie wiem....najpierw jedna kreska i kiedy już zrezygnowana poszłam z synkiem na spacerek po powrocie mnie olśniło żeby jeszcze raz spojrzeć i wydaje mi się że jest blado rózowa druga kreska!jutro powinnam dostać @ ale nie moge się doczekać czy jestem w ciąży:)

Wynik po czasie dluzszym niz ten, o ktorym mowa w ulotce nie jest wiarygodny!!! Jak kiedys tez tak mialam, a w ciazy nie bylam :P

Gość sylek
kurde wrrrrrrrr! a juz się ucieszyłam-bo to tak niby jak będzie to będzie ale jak sie okaże, że nie to chyba zacznę miec stres :)raczej szybciej go odłożyłam niż czekając 3 minuty bo stwierdziłam że jak ma coś wyjść to wyjdzie szybciej-ech ta niecierpliwość!

sylek ---to tak jak ja jestes niecierpliwa , ja robilam wczoraj o 2 w nocy!! bo nie moglam wytrymac do rana , ale wyszedl negatywny . ludze sie nadzieja ze jeszcze nie wszystko moze stracone bo robilam go w 25dc ...jutro powturze rano a jak nie to czekam do piatku na @ czy przyjdzie czy nie

Gość Silje86
Za dużo stresu, poczekam do soboty, i zrobie test razem z moim :) I mam nadzieje, ze zobacze dwie kreseczki :)

Gość skrotka
a ja tez mam pytanie , czy test ciazowy pokaze wynik wiarygodny 8 tygodni po stosunku????

Gość skrotka
bo zrobiłam 4 testy 8 tygodni po stosunku (testy co drugi dzien robilam rano) wyszły negatywne , czy moge byc w ciazy?