Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkfg

proszę o pomoc?

Polecane posty

a w czym ona była chamowata ???? bo nie zauważyłam jasne że w życiu sie jeszcze wiele nauczy bo człowiek całe życie sie uczy a co do NPR to nigdy nie zufam bo wiem jak może byc zawodny organizm kobiety w tych sprawach

Solidarność koleżanek, nie wdaję się w tego typu dyskusje - jeśli chcesz dyskutować na temat NPR to proszę bardzo ale bez dziecinady.

Gość Pearl Shine
Hahaha....ale kultura z Ciebie wyszła!!! Ja Cię nie nazwałam chamowatą! Może szkoda.... Nawet wspomniałam coś o szacunku! No gratuluje!!! Dalej siej niewiedzę!!!

Gość Pearl Shine
A Myszki 24 nie znam osobiście:-) No też może szkoda:- Pozdrawiam Cie Myszka:-)

nie solidarnoś koleżanek tylko trzeżwe myslenie i cenie wygode dlatego po porodzie wracam do tabletek by bez żadnych niespodzianech szleć z mężem

pearl - dałaś już popis niewiedzy, spasuj, twoje dziecięce wyskoki mnie nie bawią, zachowujesz się jak szesnastolatka na podrywie, byle \"zaimponić\". Nie to forum. Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania dot NPR to chętnie pomogę.Myslzka - ja również sobie cenię. Znajomość metody to 50% sukcesu. Drugie 50% to umiejętność stosowania reguł i analizy.Nikogo nie zmuszam do zmiany, każdy bierze co uznaje ale prostuję i będę prostować nieprawdziwe informacje dot NPR.

nglka,coś Ty taka zacietrzewiona??? naturalne metody to zadna antykoncepcja,nie trzeba byc lekarzem zeby o tym wiedziec

wystarczy spojrzec na odsetek tzw .wpadek wsrod kobiet stosujacych naturalne metody ,a inne srodki zapobiegajace ciazy.Fakty mowią same za siebie

Oczywiście, że nie trzeba być lekarzem - ale trzeba znać metodę, by wypowiadać się na temat jej skuteczności. A skuteczność jest wysoka przy jej stosowaniu.Mysza - gdybyś znała metodę to nie pisałabyś w ten sposób, bo wtraz z jej poznaniem poznajesz pewne mechanizmy, ktre są logiczne a wraz z tą logiką łączysz fakty w jedno i wiesz co Ci wolno a czego nie, kiedy są dni ryzykowne a kiedy nie i tak dalej. Nie ma możliwości wpadki przy precyzyjnych obserwacjach.

Jakie fakty? nie dostałam tu jeszcze ani jednego źródła, racice - mówisz o wskaźniku Perla? O tym, który podawany jest w innych liczbach zależnie od źródła? O tym samym, który nie ma możliwości by sprawdzić jak wiarygodnie stosowana jest metoda i ile osób nie myli NPR z kalendarzykiem?Wiarygodność opiera się na dokładności - tego we Wskaźniku Pearla nie znajdziesz.Ja znam inne źródła, link do nich podałam w ostatnim poście na poprzedniej stronie.

na onecie i na innych portalach znajdziesz kolejne wskaźniki Pearla, które odbiegają od siebie. Jak pisaam - co źródło to określenie. Nie zajrzałaś wizę do linka, który został podany. Tam wykazano badając tysiące kobiet stricte pod kątem metody objawowo termicznej że liczba poczęśc wynosi 0,4 w stosunku do 100 kobiet rocznie.

jedno zródlo to nie źródło,to nie źródło,ale Ty najwyraźniej o tym nie wiesz.Powodzenia w propagowaniu tej metody,oby znalazło sie jak najmniej naiwniaczek.Bye

Dodam, że artykuł wydany został w Niemczech, czyli Kościół w tym palców nie maczał. Skuteczność wg restrkcyjnego badania wyniosła więcej niż skuteczność tabletek antykoncepcyjnych.Ps: Wikepedię mogą edytować użytkownicy inetu, czyli praktycznie każdy może tamn pisać, co mu się chce, blisko rok temu pisałam tam osobiście sprostowanie do jednego artykułu. Dlatego to nie jest wiarygodne źródło.

racice - jeśli uważasz, że jestem naiwniaczką - bo podaję źródło , gdzie metodę opisują naukowcy - a ty naiwniaczką nie jesteś bo podajesz wikipedię, którą inni mogą edytować, to.. gratuluję wniosków :)

Niesmaczne jest to, że na forum ludzie piszą o rzeczach, o których nie mają pojęcia - a tego typu sprawy to nie złamany paznokieć tylko ważna decyzja, bo może się skończyć zajściem w ciążę - szczególnie, jeśli ktoś młodej podaje link do kalendarzyka zamiast wybić jej z głowy te bzdury.No ale.. wolę być w twoim mniemaniu fanatyczką i prostować pewne rzeczy miż mieć wszystko gdzieśn i udawać, że problemu nie ma a jak chcą to niech zachodzą.

Gość Poczytajcie-
Metody naturalne...."Nadaje się głównie dla kobiet miesiączkujących regularnie i prowadzących unormowany, spokojny tryb życia. Metody tej nie poleca się kobietom miesiączkującym nieregularnie, prowadzącym stresujący tryb życia a także bezpośrednio po porodach i poronieniach, w czasie chorób i podróży. Jest to więc metoda raczej zawodna (ok. 20 procent ryzyka zajścia w ciążę). Trudno bowiem polegać jedynie na matematycznych wyliczeniach. Najnowsze badania coraz częściej dowodzą, że dni płodne kobiety są zmienne i trudne do przewidzenia." http://www.zonep2p.pl/trend11.html

Gość ja krótko
nie czytałam wszystkich postów,od razu mówię...ale do rzeczy: nie polecam Ci żadnej z metod naturalnych,bo sama padłam ich ofiarą,liczyłam dni płodne i sprawdziło sie przez 2 miesiące,a w trzecim zaszłam w ciąże,potem przez 5 lat mierzyłam temperaturę i też w końcu wpadłam więc jeśli naprawdę nie chcesz dziecka to albo tabletki,albo prezerwatywa.....

Liczyłaś dni płodne czyli stosowałaś kalendarzyk a NIE metody naturalne.

Jeśli chodzi o pomiar temperatury - metoda jest mniej skuteczna niż objawowo termiczna (tempka, śluz i szyka)

ciebie nikt nie przekona chocby babka spała z termometrem w cipce i dokładnie oglądała śluz i wpadłą to powiesz że coś zle zrobiłas i tyle

Droga Myszko - mnie mogą przekonać rzeczowe argumenty. Czyli - badania naukowe i wiarygodne źródła a nie onet wikipedia czy interia - oraz szczegółowe opisy.Ja też mogę napisać \"wpadłam na tabletkach\", jednocześnie nie wspominając, że 2 tabletek w cyklu zapomniałam - i wmawiać Ci, że nic Cię nie przekona :-)Jeśli nie widzisz braku precyzji to pretensje miej tylko do siebie.

Dlatego z chęcią obejrzałabym wykres - nie zwróciłaś też uwagi na jedną dość istotną rzecz - napisałam WYRAŹNIE, że metoda termiczna jest mniej skuteczna odtermiczno objawowej, co znaczy, że przy stosowaniu wyłącznie metody termicznej - ciąż będzie więcej. I nigdzie temu nie zaprzeczam a wręcz zwracam nawet na to uwagę. O błędach nawet nie wspomniałam. Zagalopowałaś się.