jadira 0 Napisano Czerwiec 16, 2007 Mam pytanie,czeka mnie badanie i zastanawiam sie czy to bolesne/sprawdzwnie czy moje jajowody sa drożne/jeśli któraś z Was to przechodziła to badanie prosze napiszcie coś na ten temat.Strasznie się boje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marilynka 0 Napisano Czerwiec 16, 2007 Udrażnianie jajowdoów czyli HSG trwa klila minut, zazwyczaj w znieczuleniu. Nie jest bolesne, tylko po prostu nie przyjemne. POlega ono na wpuszczeniu kontrastu przez szyjke macicy, aby zobaczyć czy przepłynie on przez jajowody. W czasie podawania kontrastu jest robione zdjęcie rengenowskie na którym widać czy jajowody są drożne czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jadira 0 Napisano Czerwiec 17, 2007 Bardzo dziękuje za odpowiedz troche mnie to uspokoiło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marilynka 0 Napisano Czerwiec 17, 2007 Nie ma sprawy. W razie jeszcze jakichś pytań nie ma problemu. Akurat w tym temacie mam doświadczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ośka Napisano Listopad 30, 2007 a czy to udroznienie jajników w jakis sposób może na nas negatywnie wplynąć,są jakieś powikłania po tym zabiegu no i czy mozna zajsc przy tym w ciaze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach