Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebe_30

Przyrost wagi w ciazy

Polecane posty

Gość bebe_30

Kochane Dziewczyny, piszcie prosze jka to bylo z Wasza waga w ciazy,i jak mozna kontrolowac jej przrost? Jestem w 20 tygodniu ciazy, mam 172 cm wzrostu i juz 10 kilogramow na plusie. Przed ciaza wazylam 69 kg, a obecnie 10.8 kg. Lekarka powiedziala,ze teraz to dopiero zaczne tyc, ok 2 kg na m-c,co oznacza ze pod koniec ciazy bede miec ponad 22 kg,w porywach pewnie do 30kg. Jak to jest mozliwe? Odzywiam sie zdrowo, jem tyle samo co przed ciaza, a mimo to tyje systematycznie. Czy ktoras z Was miala lub ma podobny problem? Czym ten przyrost wagi jest spowodowany, jako go ograniczyc, kto mi pomoze? Jestem zalamana, nie chce przytyc tak duzo w ciazy. Zaczelam chodzic na basen 2 razy w tygodniu, aby miec wiecej ruchu,ale to nie pomaga w ograniczeniu przyrostu wagi. aha, na koniec krotko -schemat mojego jadlospisu: sniadanie:kromka chleba, pomidor, mleczko; drugie sniadanie:jakies 2 owoce; lunch: kanapaka+salatka; podwieczorek: jogurt naturalny; obiadek; np.piers z kurczaka, warzywa, porcja ryzu,kaszy lub ziemniaczkow. I po czym ja tak tyje, pomocy!

Gość bebe_30
Kochane, sprostowanie do mojego watku: obecnie waze 80.8 kg, a nie jak napisalam 10.8 kg. sorki:)

Gość lauraimpresja
ja prztytyłam 18 kg, i juz wszytsko zrzuciłammm :) po 2 m-cach

Gość bebe_30
Dziewczyny, prosze piszcie-czy zadna z Was nie podobnego problemu?:(

Ja mam identycznie jak Folicum. Bebe 30, wydaje mi sie, ze pozno jesz obiad. Jako ostatni posilek? Moze lepiej zamiast lunchu zjesc wczesniej obiad i potem lekka kolacje? Im wiecej jesz wieczorem, tym wiecej sie odklada w tluszczyk. Poza tym wiele dziewczyn tyje wiecej niz przecietne 12-13 kg w ciazy i szybko je zrzuca po porodzie.

a w którym miesiącu zaczął być u was widoczny brzuszek? Ja jestem w 2 miesiącu i mam juz troszke większy niz mialam ... nigdy nei mialam plaskiego brzuszka no ale teraz jest troszke duzy i taki twardy ;O i jeszcze jedno pytanie od którego miesiąca sie zaczyna tyc?

Gość bebe_30
Dzieki Dziewczyny. Lucyjka, moze rzeczywiscie obiad jem pozno,ale niestety pracuje do 17,w domu jestem o 18. do pracy biore kanapke i salatke,bo nie mam mikrofalowki by odgrzac obiadek. a przeciez nie moge byc na suchym prowiancie caly dzien. Dziewczyny, a moze macie pomysl jak moge zmodyfikowac swoj jadlospis?

oj ja w sprawach żywieniowych nie jestem dobra, ogólnie zawsze byłam niejadkiem i teraz tez jem maLO, zwracam uwagę tylko na to by jeśc dużo witamin, także np na kolację jem tylko owoce, czasem tez na sniadanie a co do brzuszka , to mnie było widać już w 2,5 miesiaca, a od kiedy sie tyje?? to indywidualna spawa, przez pierwsze 3 miechy nic nie przytyłam

a u mnie odwrotnie jestem w trzecim miesiącu i mam brzuszek ale nie od ciąży tylko chyba od jeedzeni:)bo nie jest taki twardy,mimo że przytyłam tylko 1 kg.brzuszek mam straszny:(

No tak, rozumiem Bebe 30. Musisz cos zjesc w ciagu dnia. Ja tez jem obiad pozno, na szczescie ;) tylko 1-2 w tyg. jak musze w pracy dluzej posiedziec. Moze poprostu masz taki organizm, ze wiecej przybierasz w ciazy? Wiecej wody sie odklada? Czytalam gdzies, ze w 8-9 miesiacu juz sie nie przybiera na wadze tak duzo i regularnie jak miedzy 5-7 miesiace. Ale czy to prawda, dziewczyny? Kinsky, mnie brzuszek zaczal wystawac w 4 miesiacu, a od 5 rosnie b. szybko i kilogramy tez leca - ok. pol kg na tydzien. Wiec, moze wkrotce dogonie cie Bebe_30. :P

ja dopiero od połowy 4tego miesiąca zaczęłam przybierać..w sumie to przytyłam do dziś-6 miesiąc ok 8,5 kg:-P a słyszałam że 25-30 kg też potrafi być normą..przynajmniej u moich znajomych

Gość hmmmmmmma
myslaby kto ze wszytskie takie zgrabne bylysice w ciazy:( bebe - 🌼

Gość hmmmmmmma
sory za byki wiadomo o co mi chodzilo:)

ja przytyłam w ciąży 30 kilo, ale dlatego ze rzuciłam palenie i jadłam bardzo bardzo dużo słodyczy. Po ciąży, w okresie laktacji dodatkowe 10 kilo. Z kolei jest wiele osob ,które nie tyją dużo w ciąży, lub zrzucają w trakcie karmienia. Ty autorko odżywiasz sie prawidłowo ,więc się nie martw wagą-tylko nie jedz słodyczy,bo to zguba figury

właśnie złożyłam temat który ma wiele wspólnego z tym ja w ciąży przytyłam 30 kg do7 msc żygałam i nie mogłam się patrzeć na jedzenie, a póżniej miałam zgagę i też nie jadłam za dużo ale to nie przeszkodziło mi tyć w ciąży, do tego teraz ważę 70 kg a przed ciążą 54 mam wrażenie że to mojawina że mogłam ćwiczyć coś robić zeby tak nie tyć ateraz jest mi wstyd, koleżanki córka mówi mi że mam 30 lat bo jestem gruba a jej mama 20 bo jest chuda a tak naprawde jest po30

Gość bebe_30
hmmmmmma, dzieki za wsparcie, bo juz zaczelam wpadac po raz drugi w depreche,ze tutaj wszystkie ciezarowki sa z taka idealna waga,a ja 5m-c i 10 kg na plusie:(

Gość bebe_30
Piwka,ja cwicze w ciazy-tzn plywam 2 razy w tygodniu,chodze na spacery a i tak tyje!!!!! Moze to wina jakis hormonow,lub slabej przemiany materii?

Gość bebe_30
Agatko, a jak bylo u Ciebie z rzucaniem zbednych kilogramow po porodzie,czy czesc znikla sama?

bebe mnie kilogramy które mi zostały załamują a to wszystko przez teściową jak byłam w ciąży to gadałami że zabieram itminy dziecku bo jestem gruba i urodzi się chora, a po porodzie też nie przestała ciągle gada mi że jestem gruba nawet do moich koleżanek. mąż naszczęście mnie kocha i mu to nie przeszkadz ale najgorsze jest to że siadają mi stawy kolanowe i muszę schudnąć ale nie mam jużpomysłów jak?

Gość bebe_30
Piwka, ja bym te Twoja tesciowa miotla przegonila po lesie!:) Co za wstretny babsztyl. Na pewno nie zabieralas zadnych witamin dziecku, jesli juz to ono tobie:)

Gość bebe_30
Piwka, poza tym co Ty wypisujesz,70 kg przy jakim wzroscie? Na pewno nie jestes gruba z 70 kg. Ja przed ciaza wazylam 69kg-172cm i czulam sie z tym ok,ladnie wygladalam,wcale nie bylam gruba.

Gość paul00
bebe30, wcale nie jesz duzo, ja przy takim jedzeniu chudne. To chyba wina hormonow. To nie jest tak, ze jak ktos tyje w ciazy to sie obrzera i na odwrot. Moja kolezanka jadla jak smok w ciazy i przytyla tylko 6kg, ktore zgubila po 3 tygodniach.

BEBE 30 ja myślę, że4 wszystko zależy od genetyki...ile przytyjesz tyle przytyjesz, nie ma się co martwić i głodzić, bo to ze szkodą dla dzidziusia...widocznie Taki jest Twoj organizm i tyle potrzebuje Twoja dzidzia:) Oczywiście nie mowie o opychaniu sie nie wiadomo czym, ale o zwyczajnym zdrowym odżywianiu. Ja jestem teraz w 21 tc i przytyłam jakies 3-4 kilogramy:) w ogóle tego nie widać...ale nie martw się, wszystko zrzucisz jak maleństwo się urodzi i jak zaczniesz karmić piersią...a jak nie to potem ćwiczenia, spacerki...na pewno dasz sobie radę i głowa do gory...ciesz się, że będziesz mamusią:)

Gość hela z wesela
hej, odgrzebuję stary temat, bo niepokoi mnie moja waga... 16 tygodni, nic nie przytyłam niby fajnie, przed ciążą było trochę za dużo (65 kg przy 160 wzrostu), tłumaczę sobie, że przy takich zapasach waga wolniej rośnie, no ale 0 kg?? kompletnie nic??? w poprzedniej ciąży o tej porze było już z 3-4... czy też tak macie/miałyście? co na to Wasi lekarze?

Gość hela z wesela

Gość hela z wesela
Dziewczyny, odezwijcie się! :) help...

Ja dopiero w 21tc zaczelam tyc, wczesniej nic. A przytylam jakies 10-11kg mimo ze jadlam co popadlo i przez ostatnie miesiace lezalam. Mysle wiec ze to jest kwestia genow