Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak pomoc

jak pomoc dziecku 3 tygodniowemu?

Polecane posty

Gość jak pomoc

Moja corka ma straszne wzdecia. Nie robi kupek i bardzo cierpi. NIc nie pomaga. Dziewczyny pomozcie co podac albo co robic? ja juz jestem wykonczona :(

Wiesz, to bardzo maleńkie dziecko. Czy jesteś na 100% pewna, że to zaparcie? A czy dziecko przybrało od urodzenia? Podeszłabym do przychodni i zapytała położną lub lekarza.

Gość Ratujcie
1/4 czopka glicerynowego pomoże.......tylko czy to napewno zaparcie?Jak długo nie zrobiło dziecko kupy?

Gość nie rób nic sama
przecież to maleństwo. Możesz bardziej zaszkodzic niż pomóc. Idź do lakarza!!! W końcu od tego oni są!

polecam pałeczki do ucha , bierzesz paleczke wazeliną smarujesz i zanurzasz delikatnie kawałeczek w dupce i okreznymi ruchami krecisz za pól minuty gwarnatuje ci odpływa gazów i kupki. Ale delikatnie!!

Gość a co zrobisz jak się ta watka
zsunie z patyczka? Mi kiedys została w uchu!

Nigdy mi sie nie zsunęła! I powtarzam delikatnie nie głeboko a chodzi o to żeby rozszerzyć tą dziureczke w odbycie i o masazyk odbytu. Ja robiłam to czesto bo dziecko miało kolke. Jak sie boisz to w aptece można kupić specjalne rurki do odgazowywania niemowląt.

Gość a co zrobisz jak się ta watka
mnie wcześniej też nigdy się nie zsuneła, ale jak to mówią, "zawsze musi byc ten pierwszy raz". Lepiej nie ryzykowac. A te rurki maja jakiś ogranicznik? żeby z kolei nie wsadzic ich zbyt głęboko.

ja kiedyś też tak robiłam,pomagało,a potem samo się uregulowało.Możesz dziecku kupić w aptece esputicon,jedną lub dwie kropelki do buzi i po jakimś czasie ulży.Jeśli karmisz piersią to uważaj na to co jesz.

a swoją drogą to tego wacika nie wsadzasz całego tylko jego końcuweczkę tyle aby tylko troszkę poszeżyć wejście,więc nie ma mowy o wypadnięciu watki. Tylko pamiętaj aby namoczyć w oliwce.