Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewybredny skapiec

Dlaczego kobiety w Polsce nie potrafia sie gustownie ubierac?

Polecane posty

Gość niewybredny skapiec

Dlaczego tak jest? ladnie ubrane kobiety w Polsce to absolutna rzadkosc, niby o siebie dbacie ale gust macie koszmarny, co jest tego powodem?

Gość Invi
A widziales facetow? To dopiero koszmar.

Gość Bo ne maja ecie pecie

Gość sciany podlogi i stoly
a dlaczego afceci nosza biale skarpety do japonek i nie golą jaj? :o

Gość 111111111
bo ich nie stac

Gość niewybredny skapiec
ale ja nie pytam o facetow bo mnie oni nie interesuja. Zamiast odwracac kota ogonem moze odpowiedzie na temat? Bez tanich mechanizmow obronnych prosze:)

Gość jusiek
a dlaczego nie golą zarosniętych łopatek,nog,pod pachami?? Fujjj to dopiero obrzydlistwo?!!!

Gość sciany podlogi i stoly
kazdy sie ubiera jak mu sie podoba dlatego nie wpierdalaj się chlopie!

Gość ale coś w tym jest
widzę ładną dziewczynę, ładna twarz, figura a strój? jak z kolorowanki przedszkolaka. Zółte rybaczki i śmieszna bluzka.

Gość jusiek
i noszą adidasy do marynarki,albo sandały do garnituru? Dlaczedo mają takie bezguscie?

Gość Ta Pani sie miga
Ludzie topik jest sformulowany chyba wystarczajaco jasno, nie musicie Panowie wypluwac tutaj z siebie swoich kompleksow. Wedlug mnie w Polsce mozna dostac fajne ciuchy od niezlych projektantow np. Zien. Sa tez ich podrobki w sklepach. Teraz obowiazuje tyle trendow, kazda kobiete moze znalezc cos dla siebie i swojej sylwetki. Ja przynajmniej sie staram.he he he

Gość niewybredny skapiec
Niech sie ubiera jak chce, nie probuje kreowac nowej mody na cokolwiek, tylko zeby ubieraly sie z minimum gustu. Zeby rzeczy do siebie pasowaly, kolorystyka tez, zeby nie kupowaly ciuchow na bazarze, lub tymbardziej podrob- na pierwszy rzut oka widac ze to podroba a lansuja sie na gwiazdy wielkiego formatu. Pelna dowolnosc i kreatywnosc. Domyslam sie ze kazda kobieta sie stara wygladac gustownie i zapewne wydaje jej sie ze tak wyglada...ale niektore okazy wolaja o pomste do nieba...

Gość jak ja nie cierpię
takich topików. Chłopie daj Ty w spokoju żyć kobietom i sie odpierdol. A jak ci nie pasuje to wyjedź do ciepłych krajów i już nie wracaj. Nie pasują Ci Polki wyjedź z kraju i tam sobie podziwiaj te rzekomo gustownie ubrane kobitki. Dlaczego odwracamy kota ogonem ? Bo nie ma prawa krytykować ktoś kto sam nie potrafi się ubrać, a skoro mężczyźni nie potrafią się ubrać to niech nie czepiają się kobiet i kropka! Zresztą to wszystko zależy od gustu. Myślisz że tylko ty masz jedyny i słuszny gust ? Puknij się łeb palancie! "Dlaczego kobiety w Polsce nie potrafia sie gustownie ubierac?" Kurwa czy to jest jakieś pytanie retoryczne ? Myślisz że coś zdziałasz jak założysz głupi topiczek-skargę ? Ja nie ubieram się ładnie bo nie mam ochoty się starać przypodobać obcym i pustym facetom, takim jak ty.

Gość Papryczka mix
Moze niektorym Paniom sprzydalby sie po prostu stylista albo zasbniejszy portfel.zgadzam jednak zeby nie ubieracsie na halach bo materialy do niczego a o jakosci uszycia w ogole nie wspomne.Firmowe sklepy gora.

tez to wlasnie zauwazylam problem polega na tym, ze polki nosza za male ciuchy. krotka spodniczka + bluzka odslaniajaca brzuch to nawet na impreze troszki za duzo, a co druga wychodzi tak na ulice

A ja Ci odpowiem czemu. Bo kobiety w Polsce nie mają pieniędzy. Mają małe zarobki, więc kupują na wyprzedażach i w sklepach z ciuchami tanimi. Ja do dziś dnia nie rozszyfrowałam, jak to jest możliwe, że spodnie upstrokacone tysiącem cekinów, motylkami, przetarciami i nie wiadomo czym jeszcze są dwa razy tańsze (!!!) niż całkowicie proste, ładnie skrojone. To samo jest z bluzkami. I potem nie ma się co dziwić, że kobiety chodzą ubrane tak jak widać, skoro aby ubrać się prosto i z klasą trzeba wydać więcej siana.

Gość niewybredny skapiec
No i moze dlatego jestes taka sfrustrowana? Kazda kobieta o siebie dba a to ze sie ubierasz tragicznie to jest tylko wina Twojego niewybrednego gustu. O cieplych krajach, tudziez nawet tych bliskich i zagranicznych nic nie wspominalem, wiec Twoje kompleksy wychodza jeszcze bardziej na wierzch. Akurat ja potrafie sie ubrac, co nie zmienia faktu ze wiekszosc facetow nie. Ale pytanie bylo do kobiet.- i jesli nie umiesz czytac ze zrozumieniem to lepiej sobie daruj. Juz pisalem ze nie uwazam abym jako jedyny mial sluszny gust- jest wiele dziewczyn ktore sie ladnie ubieraja , ale ich styl mi sie w ogole nie podoba. Tego akurat nie krytykuje. Krytykuje calkowite bazarowe bezguscia, dziewczyny rodem ze stadionu X lecia, pseudo damulki z Qvo Vadis. Nie chce nic zdzialac, nie chce naprawiac swiata, chcialem sie tylko dowiedziec jaki jest powod tego ze Polki maja takie fatalne wyczucie stylu. Jesli jedynym powodem modnego ubierania sie jest dla Ciebie przypodobanie sie facetom, to raczej Ty jestes pusta. Ja sie nie ubieram dla kobiet, tylko dla siebie. Lubie ladnie wygladac i czerpie z tego estetyczna radosc. Nie znaczy to ze jestem narcyzem. Reasumujac, najpierw przeczytaj ze zrozumieniem, dopiero pozniej sie wypowiadaj. Jesli nie umiesz czytac ze zrozumieniem to cofnij sie do podstawowki i jak juz ja skonczysz zacznij sie udzielac. Bo takimi komentarzami dajesz tylko dowod swojej ulomnosci umyslowej i niezdyt bogatego slownictwa, o kompleksach nie wspominajac

Gość tak tak tak tak tak
żebyś mógł na kafeterii założyć taki topik i się pytać o to, dlaczego kobiety w Polsce nie potrafią się gustownie ubierać

Gość babsztyl x
Fakt, niektórzy nie mają gustu, ale założę się że Autor topiku też jest kompletnym bezguściem o wsiowch upodobaniach, popieram apel kogoś przede mną : faceci !!!! gólcie do jasnej cholery pachy!!! ostatnio jechałam autousem a tu tak czuć było potem mocno że chciało się mdleć.Od jakiegos kolesia który z wyglądu niezły był

Gość studentka odwazna
To fakt ze na ogol dobre ciuchy wiele kosztuja, ale ...sama nie dyponuje zbyt zasobnym portfelem a nie sklania mnie to do ubierania sie jak wiesniaczka . Jak sie dobrze poszuka mozna znalezc- na allegro, w second handach, na wyprzedazach...na tych ostatnich znalazlam spodnie firmy Miss Sixty za 170 zlotych przecenione z 460, tak wiec mozna.

Gość topik zgłoszony do skasowania

Gość niewybredny skapiec
na jakiej podstawie tak uwazasz? Nawet mnie nie znasz, nawet nie wiesz jak bardzo jestes w bledzie. Poza tym nie poruszam tu kwestii dbania o higiene tylko ubierania sie. Jedno nie koreluje z drugim.

Dobra, dajcie facetowi spokój - gorsze tematy się pojawiały. Ten przynajmniej zarzuca kobietom jedynie brak gustu, a nie jakieś poważniejsze mankamenty estetyczne, czy też moralne ;) I z resztą co tu się oszukiwać - wystarczy wyjść na ulicę i zobaczyć, jaką mamy \"przyrodę\". Co trzecia laska chciałaby wyglądać jak Doda. Jak często spotyka się kogoś, kto w swoim stroju wykazuje minimum inwencji twórczej (pomijając już reprezentantów subkultur)? Ale nie dziwię się zbytnio kobietom, bo ja sama jak idę do sklepu, stoję przed zajebistym problemem dobrania sobie ciuchów. Ostatnio chciałam kupić buty, klasyczne baleriny, poszłam do Baty, Deichmanna, CCC, do kilku innych sklepów i nic! Albo baleriny w groszki, albo z cekinami, albo haftowane, albo z brokatem, lub też z czaszkami, bo mamy nową wypasioną modę Emo Gothic Lolita :classic_cool:. Śladów prostych, czarnych butów w sensownej cenie brak. Brak słów.

Gość Papryczka mix
Cześć Niewybredny Skąpiec czy Ty tu zony szukasz i ubolewasz ze w Polsce nie znajdziesz?? he he he bo wyskoczy w beznadziejnej sukni slubnej i wstyd sie bedzie z taka pokazac.he he he I po co taki przewrotny nick bo na ciuchy to chyba raczej nie skapisz

Gość babsztyl x
na takiej podstawie że pewnie założyłeś topik bo jakas elegantka zwróciła Ci kiedys uwagę i teraz sobie odbijasz na kafeterii. Znałam jednego faceta: Cwany aż huczy , przemądrzały , akiedyś jedna laska powiedziała mu: CZemu sobie nie myjesz włosów? Łój masz" To był cyrk!! Zamknął się (zatkało go) , od tej pory to się szorował codziennie chyba kilka razy żeby nie było :-) Jesli jednak się mylę to wielkie przepraszam. umiem przyznac komuś rację

Gość niewybredny skapiec
Papryczko. zony nie szukam. Ani tu , ani w ogole. Mam czas:) Nie ublewam tez nad tym ze nie znajde, w Polsce jest wiele pieknych zadbanych i dobrze ubranych kobiet. Wiec nie w tym jest problem. Nie mowie tez jak kto ma sie ubierac, tylko zeby to bylo przynajmniej z minimalnym poczuciem gustu. Jako esteta chcialbym zeby moje oczy nie musialy cierpiec kiedy wychodze na miasto:) Na ciuchy nie skapie, od dlugiego czasu interesuje sie moda, dlatego tez mozna powiedziec ze to moje hobby:) a nick...sam nie wiem,lubie prowokowac ;)

Gość niewybredny skapiec
hellishbloodystorm Nie sikaj, przynajmniej jeszcze nie. Nie powiedzialem ze metka jest wyznacznikiem. Dla mnie produkty firm typu Armani , Versace, w polskim wydaniu takze slynne D&G nie sa stylowe ani ladne. Tu faktycznie liczy sie metka i cena. No i dla posiadacza mozliwosc wyeksponowania. Dobre ubrania to sa takie ktore sa dobrze wykonane-z najwyzszej jakosci materialu, oryginalnie skrojone czasami z nutka extrawagancji. A firmowa metka , powiewa gleboko od wewnatrz:) Do babszytla. Nie kazdy mierzy taka miarka. Nie kazdy zaklada topik z powodu zemsty. Niektorzy chca sie poprostu dowiedziec jaki jest motyw przyczynowo-skutkowy:) Jak juz pisalem wczesniej- dbam o siebie dla siebie. Nie dla innych. Tak wiec...wnioski mozesz wyciagnac sama

Gość jak ja nie cierpię
Słuchaj esteto. Nic nie wspominałeś o cieplych krajach, tudziez nawet tych bliskich i zagranicznych ale pytając " Dlaczego kobiety w Polsce nie potrafia sie gustownie ubierac?" wyraźnie sugerujesz że brak gustu dotyczy naszej narodowości, zupełnie jakby nie dotyczyło już kobiet z innych krajów. Nie jestem sfrustrowana tylko drażni mnie takie sztywniackie i śmiertelnie poważne utożsamianie się z jakąś kombinacją szmat. Nie poznasz powodu dla którego Polki maja takie fatalne wyczucie stylu, bo żeby ktoś ci miał na to pytanie odpowiedzieć musiałby znać mechanizmy działania mózgu, a tego to nukowcy jeszcze do końca nie odkryli. Ja może i jestem wulgarna ale za to po twoim słownictwie wnioskuje (po twojemu reasumuję hehe...), że zgrywasz się nie tylko na estetę ale też na inteligencika o bogatym wnętrzu, który nigdy nie używa brzydkich wyrazów i jest tym lepszym. Hehe... :D

Tak swoją drogą, Skąpcze, polecam małą wycieczkę krajoznawczą po kraju niemieckim ... Ilekroć stamtąd wracam, to zaczynam doceniać polskie umiarkowanie ...