Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nuan

Kiedy jest już za późno na poznanie kogoś?

Polecane posty

Mam 29lat i nigdy nie miałem dziewczyny. Właściwie to nawet nigdy się nimi nie interesowałem. Jako młody chłopak byłem zbyt zakompleksiony i nieśmiały, żeby spróbować z jakąś się umówić. Z kolei na studiach zawsze brakowało pieniędzy i większość czasu spędzałem na uczelni i dodatkowej pracy, a potem nie miałem już siły na więcej, marzyłem tylko o odpoczynku. Potem podjąłem prace i zaabsobowała mnie ona na tyle, że przestałem myśleć o kobietach. W tej chwili coraz bardziej orientuje się, że brakuje mi kogoś obok, brakuje tej jedynej, z którą dzieliłbym życie. Niestety, jestem zbyt nieśmiały, zbyt skrępowany faktem, że w tym wieku jestem prawiczkiem, że nie potrafię się przełamać i być z kimś. Szkoda, że tak późno zacząłem o tym myśleć. Za późno.

Gość Jenny_Colgan
Na pewno nie jest za późno ;) Nigdy nie jest za późno na miłość i na poznanie kogoś. Co to za problem, że jesteś prawiczkiem? Jeśli ktoś naprawdę Cię pokocha to nie będzie miało żadnego znaczenia. A poza tym masz dopiero 29 lat !!! Rozejrzyj się za partnerką zamiast się użalać na forum ;)

Gość za późno
jest po śmierci. Ale to w sumie też zależy od wiary i religii-może nigdy nie jest za późno.

Każdy tak mówi - \"rozejrzyj się\", a tak nieco bardziej szczegółowo? Bo te wszystkie rady typu \"wyjdź do ludzi\", \"poznaj kogoś\" są dość abstrakcyjne i niezbyt konkretne.

hejka nigdy na milosc nie jest za pozno....ja tez szukam kogos normalnego i nadal nie moge znalezc:(

tak... za późno jest wtedy, gdy człowiek spoczywa sobie wiecznie i robaczki go podjadają z wolna... a za nim to nastąpi - nie jest za późno

Gość za późno
po prostu żyj - robiąc różne rzeczy w różnych miejscach. Nie po to, żeby poznac kogoś, tylko bo to, żeby "wzbogacić" swoje życie, smakować je.

Nie wiem czy nie jest za późno. Ominęła mnie cała masa rzeczy, które powinno się przeżyć i poznać w młodości: pierwsze, nieśmiałe randki, drobne gesty, pocałunki. Po kimś w moim wieku kobiety oczekują raczej bardziej dojrzałego zachowania.

Według mnie sprawa jest jasna. Nie poznasz nikogo siedząc w domu i oglądając tv . Masz na pewno jakichś znajomych więc zaproponuj wspólne wyjście do klubu, pubu itp. Nie mówię, że tam masz akurat poznać miłość swojego życia chociaż i tak bywa, ale trzeba od czegoś zacząć, będziesz poznawał nowych ludzi, a kto wie może pośród nich trafi się ktoś kto Cię zauroczy. Myślę, że powinieneś też zacząć pracować nad swoją nieśmiałością, bo z reguły kobiety lubią odważnych mężczyzn :) Do dzieła ;)

Gość luz klarisa
No ale musisz wyjść do ludzi , jak to sobie inaczej wyobrazasz ? Że jakaś laska cie poderwie na ulicy albo w bardze mlecznym ? Albo wyjdziesz, pójdziesz na jakis sport , do jakiegoś stowarzyszenia, albo szukaj po portalach raNDKOWYCH. tO WCALE NIE JEST TAKA ZŁA METODA, PO PROSTU KOGOŚ POZNAJESZ, CHWILĘ GADACIE i potem sie umawiacie. Pare razy będzie kijowo, spotkasz sie z kimś , kto sie tobie nie będzie podobał albo komu ty się nie bedziesz podoba , nie bierz sobie do serca, tylko próbuj dalej. Mało to ludzi tak poznało swoich partnerów ?

Nuan -->> sa jeszcze takie kobiety, ktore nawet w tym wieku lubia takie \"pierwsze, nieśmiałe randki, drobne gesty, pocałunki\". Nie wszystkie chca poznac faceta z ktorym odrazu \"pojda do łóżka\"!!! pomysl o tym....

Ale czy któraś kobieta byłaby w stanie zaakceptować mnie? Jak napisałem wyżej, po kimś w moim wieku spodziewają się kogoś z doświadczeniem - nie chodzi mi tutaj o seks tylko o bycie z kimś, bycie w związku.

Gość Masz dziwne podejście
do życia. Nie zawsze w młodości można spotkać miłość. Poza tym powinieneś pomyśleć o dojrzałości emocjonalnej, której brakuje młodym ludziom. Bardzo często popełniają dzięki temu błędy, za które płacą przez całe życie. Dlatego wszystko ma swoje dobre i złe strony.

jasne ze sa takie kobiety!!oczywiscie nie odpowiadam za wszystkie ale ja oczywiscie ze tak...tylko ze musialabym cie poznac najpierw:)

Jak możesz wiedzieć jak to będzie kiedy będziesz w związku skoro nigdy w nim nie byłeś? :) Dlaczego od razu zakładasz, że będzie źle ? :)

Myśle, że kobiety nie lubią \"prowadzić kogoś za rączke\", uczyć wszystkiego.

Gość eqewqewqewqe
zacznij się udzielać na jakimś czacie. poznasz jakąś bratnią duszę, będziecie dużo rozmawiać i poznacie się lepiej. na gg, przez mail czy na czacie można rozmawiać bez skrępowania. znam wiele par które poznały się w internecie:)

Mylisz pojęcia. Poznawanie się nawzajem nie jest prowadzeniem za rączkę.

Nie jestem jakoś przekonany do internetu. Wiem, że jest to być może jakieś wyjście, ale w końcu trzeba wyjść też ze znajomością poza niego, bo inaczej to nie ma sensu. Jeśli chodzi o czaty, jakoś nie ufam ludziom, którzy na nich siedzą, zwykle nie mówią prawdy o sobie. Co do portali randkowych - obawiam się, że jest tam zbyt duża konkurencja - każda osoba utrzymuje tam kontakty z kilkoma \"kandydatami\" równocześnie, z czego część jest na takiej liście rezerwowej \"w razie co\". Niezbyt mi się to podoba. Co do forum - wiadomo, że każdy pisze z innego miasta, a może nawet kraju.

Według mnie masz zbyt pesymistyczne podejście do całej sprawy. Jakbyś spojrzał bardziej optymistycznie, był bardziej otwarty na propozycje (chociażby te z internetem) myślę że byłoby Ci łatwiej. Nie możesz wciąż doszukiwać się we wczystkim ciemnej strony bo dziewczyny sobie też nie znajdziesz;)

Co do internetu zapewne masz rację. Tutaj możesz śmiało napisać, co Cię boli, bo przecież nikt tak naprawdę Cię nie zna, ale również możesz opowiadać bajki, ponieważ tego potrzebujesz w życiu. Nikt z nas nie jest doskonały i nikt nie oczekuje , że spotka tu miłość swojego życia. Choć różnie to bywa. :)

Gość wszystkie kobiety beda
pisac ze nie jest za pozno i ze masz szanse , ktos sie Toba zainteresuje a ten "ktos" to zawsze jest jakas osoba ktora moze wcale nie istnieje , nigdy one , niech pisza za siebie , wtedy odpowiedzi moga byc calkowicie inne :)

Gość a ja tak...
Witaj Nuan. Nie przejmuj się, nie Ty jeden tak masz. Dużo jest bardzo niesmialych kobiet, które wlasnie szukaja takich facetów jak ty. I wierz mi one nie patrzą na to, czy jesteś już doświadczony jesli chodzi o bycie w związku czy nie. Nie o to chodzi. Jesli jestes fajnym w miare atrakcyjnym i zadbanym facetem to na pewno kogoś znajdziesz. Być może nawet na forum Kafeterii, tutaj pełno samotnych kobiet. Nie dołuj się, bo nie warto. Zyczę Ci powodzenia w szukaniu! Skoro masz opory w realu to przez neta najlepiej kogos szukać. Ja swojego bylego chlopaka poznalam przez neta, bo wlasnie też jestem bardzo niesmiala i w realu nie dałoby rady kogoś soba zainteresować. Net ma duże mozliwości. Na pewno masz jakieś ulubione fora, tam może poszukaj jakiejś dziewczyny.

Wcale nie doszukuje się złych stron, po prostu dostrzegam je jak są. Staram się patrzeć na wszystko realnie i obiektywnie, nie przekreslam tych mozliwości mimo wad, które posiadają. Jestem z Włocławka, to nie jest duże miasto więc raczej nie sądze żeby wiele osób z niego pisało.

Gość a ja tak...
A to, że jestes prawiczkiem to naprawdę bardzo duża zaleta dla niektorych kobiet i Twoja przyszla dziewczyna na pewno to doceni :)

A mimo to wciąż w Twoich słowach czuć nutę pesymizmu:) Najpierw popracuj nad tym żeby się otworzyć, a potem myśl jak znaleźć sobie partnerkę.

Możliwe, że jest we mnie sporo pesymizmu ale trudno żebym w takiej sytuacji tryskał optymizmem.