Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzika krokodylica

Rezygnuję z pracy

Polecane posty

W przyszłym tygodniu składam wypowiedzenie. Pierwszy raz w życiu...Dziwne uczucie. Najpierw brak pracy przez długi czas, potem wreszcie ją znalazłam, przepracowałam 8 miesięcy i składam wypowiedzenie...Nie mogę już wytrzymać - pracodawca wykorzystwał moje poświęcenie pracy - tak jak i inni pracownicy, w końcu powiedziałam BASTA. Przeprowadzam się do obcego miasta - największym plusem tej decyzji jest to ,że będę z ukochanym mężczyzną. Tylko znowu to szukanie pracy...I do tego próba jakiegoś normalnego rozstania sie z obecną pracą....Nie wiem czy to się uda....Ciężko mi przychodzićdo pracy - współpracownicy chyba się domyślają, że za tydzień rzucę papiery na biurko...A potem idę na urlop :):)) Tylko to trzyma mnie jeszcze w dobrym humorze.

Gość 11111111111111111111
szukaj juz teraz , bedziesz głupia jak ja , podobna sytuacje , teraz juz wiem że najpierw trzeba znaleść prace a potem ją zucić

Gość Racjonalista.....
ja pierdole.

guzik prawda! niech szuka kiedy ma na to ochote, do odwaznych swiat nalezy i tyle nie mozna dawac sie wykorzystywac!

Gość witam.........
ja rzucilam po 2 miesiacach prace, nie zaluje, bo po kolejnych dwoch znalazlam inna, ale chyba tez ja rzuce, tyle ze zarobki mam o 100% wieksze, ale wiem, ze nie to chce robic w zyciu :)

Jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że przez pewien czas możemy żyć z jednej pensji...hmm w sumie to cały czas moglibyśmy żyć z jednej pensji ale nie po to skończyłam studia żeby siedzieć w domu. Nie chcę też sobie \"flaków wypruwać\" w obecnej pracy bo tylko zdrowie tracę. Też uważam, że lepiej jest mieć jakąś pracę w zanadrzu, jednak trudno szukać pracy na odległość. Mam nadzieję, że jak będę na miejscu to szybciej coś znajdę :)

Tak jak pisałam w tym tygodniu planuję złożyć wypowiedzenie. Jestem jednak w kropce ponieważ nie wiem do konca czy przysługuje mi miesięczny czy 2-tyg. okres wypowiedzenia? Pracuję w firmie od grudnia 2006. Byłam przyjeta na 3-miesięczny okres próbny, który skończył się z końcem lutego. Od marca jestem przyjęta na czas nieokreślony. W tym tygodniu chcę złożyć wypowiedzenie - nie wiem jednak jaki okres wypowiedzenia mnie obowiazuje - 2-tygodniowy czy miesięczny? W sumie do końca czerwca przepracuję w firmie 7 miesięcy - jednak jeśli nie policze okresu próbnego to będą to 4 miesiące (a dla okresu poniżej 6-miesięcy obowiazuje 2-tyg. okres wypowiedzenia). Proszę o radę znawców tematu.

Gość upupupupup up