Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odkrywcca

wizazysta- czy jest tu ktos taki?

Polecane posty

Gość odkrywcca

warto uczyc sie tego zawodu? i czy trzeba miec zdolnosci artystyczne zeby nauczyc sie wykonywac dobry makijaz? i tak w ogole powiedzcie cos o tym zawodzie ok? :)

Jestem wizazystka. W niedziele otrzymalam dyplom. Rok nauki w szkole nie poszedl w las. Przede wszystkim, wizazystka to zawod z powolania. Techniki mozna sie nauczyc, ale nigdy nie bedziesz tak dobra, jak ta, ktora to kocha. Zastanawialam sie przed rokiem, zy wybrac kurs, czy szkole. Postawilam na to drugie i nie zaluje! Kurs trwa za krotko, by nauczyc sie tego wszystkiego. Wazna jest tak samo teoria, jak i praktyka. A praca ? Z praca w naszym kraju dla wizazystek jeszcze nie jest latwo. Ta profesja dopiero zaczyna raczkowac. Ale za kilka lat... BEDZIE NA PEWNO ZDECYDOWANIE LEPIEJ :) Skonczylam szkole, w ktorej wizazystki mialy bezplatny kurs, w ramach czesnego, zakladania paznokci zelowych i akrylowych. Na razie glownie na tym sie skupiam, zdarzaja sie rowniez klientki chetne na makijaz, jednak glownie sa to panny mlode, swiadkowie, matki nowozencow. Tak wiec najwiecej pracy mam wsoboty i wieczorami. W szkole rowniez mialysmy stylizacje fryzur. Kazda z nas zakonczyla ja z umiejetnoscia upinania wlosow, tworzenia fantazyjnych fryzur, kokow itp. Tak wiec full serwis ;) Tipsy, makijaz i stylizacja wlosow :) Pozdrawiam serdecznie