Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje w tym kraju

Rząd = Damscy bokserzy

Polecane posty

Gość kurnachatka
teri rusz swoją szarą komóerką, są takie pielęgniarki które LUBIą SWOJą PRACę!

terri, a ile ty bys chciala zarabiac, zebu godnie zyc?? I co tobie wlasciwie szkodzi to, ze ludzie chca podwyzek?? skoro ty zarabiasz dobrze, to nie bron innym walczyc o ich dobrobyt!! to jest wlasnie zawisc i malostkowosc i nie sa to obelgi, ale nazywanie rzeczy po imieniu!

terri, a moze pojdziesz do swoich znajomych i klientow-lekarzy i zaczniesz im glosic swoje poglady?? ze powinni ci sluzyc, ze sa zlodziejami, ze sa niekompetentni. Ciekawe, dlaczego tego nie robisz?

Gość beeznadziejny.
wszyscy zdajemy sobie sprawę,że zarobki lekarzy,nauczycieli,policji....emerytury....można wyliczać w nieskończoność.. są śmiesznie małe....ta kołderka jest krótka,ciężko naciągnąć...rząd musi znależć rozwiązanie bo faktycznie będą nas leczyli weterynarze(nawiasem--też uciekają:( ) wiemy też dokładnie ,że 80% lekarzy popsuło opinię całemu środowisku..ludzie muszą znaleźć"chłopca do bicia"...obrywa się powoli coraz bardziej pielęgniarkom...na które jak dobrze pamiętam,niedawno lekarze się wypięli:O

skoro ciezko wam rozmawiac nie rozmawiajcie ja nie powiedziałam ze maja mi słuzyc!!!!!!!!!! ROZUMIECIE? To wy wciaz piszecie o tym samym powymieniajcie zdanie miedzy soba a nie wchodzcie tu po to by innych obrzucac inwektywami czy ja zawiniłam wam w czyms ? Płace od wielu lat,kazdego miesiąca podatki, ktore wileokrotnie przewyzszaja lekarskie i pielegniarskie pensje A mimo to nie korzystam z panstwowej słuzby zdrowia Czy jak tam wolcie OCHRONY zdrowia ---niech wam bedzie!:P Idzcie sie wyzywac na rolnikach którzy wam nie płaca a ktorych leczycie! czemu sie do mnie przyczepiłyscie? idzcie krzyczec pod ministerstwo Leppera a nie na mnie OK?? ??

miesiecznie wpłacam do kasy ZUS około 3 000zł mało ? to zapytajcie ile rolnikwpłaca do kasy KRUS --odpowiedz bedzie szokująca

terri, czy ty masz tak krotka pamiec jak pasek 10. po wyplacie pielegniarki? Przeciez rano oburzalas sie, ze maja sluzyc, ze to sluzba i maja i koniec! Kochaniutka, miesza ci sie wszystko. Skoro tak ci dobrze, dlaczego tak nerwowow reagujesz na to, ze pielegniarki chca miec wreszcie godne prace? Czy ty za 900 zl opiekowalabys sie obca kobieta po wylewie, ktora przy zmianie pampersa nasikala ci na reke? Pomysl, ze pielegniarka ma takich pacjentow duzo, duzo wiecej, za 1000 zl. Ja osobisscie do ciebie mam to, ze jestes arogancka. Chcesz wywyzszyc sie ponad innych, a nie wychodzi ci to, bo wielkim jest ten czlowiek, ktory rozumie innych, a ty? Ty tylko masz nerwy, ze pielegniarki strajkuja, ze maja ci sluzyc i wielce sie obrazasz o to, ze wojenne okreslenie sluzba zdrowia zajelo slowo ochrona :O co to ma byc?

beznadziejny, wsluchaj sie w to, co mowia lekarze. Proponuja sprywatyzowanie czesci placowek, czesciowo odplatnosc tanich badan i pewnych uslug. dlaczego teraz w kraju jest tak, ze podwyzki dla lekarzy=obciecie swiadczen zdrowotnych dla pacjentow, a zwiekszenie swiadczen=obciecie plac lekarzom?? czy nie uwazasz, ze to rzad takimi rozwiazaniami stawia przeciwko sobie pacjentow i lekarzy? Lekarze nie tylko wyciagaja reke po pieniadze, oni siedza gleboko w temacie, dlatego proponuje konkretne rozwiazania, ktore owszem, sa kosztowne, ale sa inwestycja, bp potem beda przynosic profity i lekarzom i pacjentom, ktorzy beda lepiej traktowani. takie rozwiazanie nie przynisie jednak korzysci rzadzacym co wiecej, uderzy ich po kieszeni, wiec wola splawic lekarzy i nastawic spoleczenstwo przeciwko nim. Gdybys rzeczywiscie tak cenil samodzielne myslenie, wzialbys pod uwage takze te druga strone medalu.

wiem kochaniutka ze zus nie podatek Oczywiscie płace podatki; dochodowy19% i vat 22%!!!! podałam wysokos składki zus abys mogła porównac to z tym ile KRUSu płaca rolnicy wiesz ile??????? 20zł --słownie dwadziescia złotych płaca rolnicy i to nie na NFZ ale składki emerytalnej nie korzystam z usług NFZ mimo ze płace tyle ile napisałam MNI EE!!!!!zadna nie słuzy bo ja płace za to !!!!!!!!!!

Gość beeznadziejny.
czasami trzeba umieć czytać między wierszami:P czy kiedykolwiek w moich wypowiedziach sugerowałem,że "się nie należy"??? mam żal i powiem to głośno i wyraźnie,o to,że: postulaty strajkowe są słabo przedstawiane społeczeństwu...czy wy nie widzicie,że z tak przeprowadzonego strajku nie wynika nic oprócz tego,że służba czy ochrona zdrowia(nie będę się o to spierać) chce pieniędzy dla siebie,do kieszeni.. źle przygotowane..ludzie mają wodę z mózgów!!! takie informacje powinny wisieć na każdym drzewie...

wiec skoro tobie nie sluza, to dlaczego zmuszasz tych ludzi by sluzyli innym? Napieram, bo rano bardzo klocialas sie ze mna, ze to jest sluzba i wysmiewalas sie ze zmiany na ochrone. Ponizalas spielegniarki! takich ludzi - tez ponizam. Zasluguja sobie na to.

Gość bosanoga
terri kup sobie ace i sie wybiel bo sama nie dasz rady, za bardzo sobie narobiłaś koło pióra:P:P:P

Gość beeznadziejny.
beeznadziejny. dziękuję za miła polemikę dedykuję wszystkim Wszyscy dla wszystkich Julian Tuwim Murarz domy buduje, Krawiec szyje ubrania, Ale gdzieżby co uszył, Gdyby nie miał mieszkania? A i murarz by przecie Na robotę nie ruszył, Gdyby krawiec mu spodni I fartucha nie uszył. Piekarz musi mieć buty, Więc do szewca iść trzeba, No, a gdyby nie piekarz, Toby szewc nie miał chleba. Tak dla wspólnej korzyści I dla dobra wspólnego Wszyscy muszą pracować, Mój maleńki kolego. ja też jestem tego zdania przekleiłem,bo ja tak myślę

beznadziejny, tyle, ze to nie sa sprawy proste, wymagaja pewnego kontekstu, a ludziom nie chce sie zaglebiac w te kwestie. Ludzie zapamietaja z tych hasel tyle, ze \"doktóry\" kaza im placic za cos, co do tej pory bylo niby bezplatne (bo w rzeczywistosci za czesc zabiegow musieli placic i to nie do kieszeni lekarza, jak twierdza niektorz madrale, tylko do NFZ, bo ten pokrywal tylko czesc najtanszych zabiegow). Niestety, ludzie upraszczaja sprawy, a rzadowa propaganda, ktora powtarza, ze lekarze juz dostali 30% (ale juz nie wspominaja ze od 1200, majatek, prawda?), a opieka zdrowotna ma byc bezplatna, robi swoje. Lekarze przedstwiaja swoje postulaty w rozmowach z rzadem, wlacz TVN24, tam bardzo merytorycznie tlumacza, o co im chodzi.

nie wszyscy tylko ty i nomen omen złosliwa tak jak napisał beznadziejny ::robicie krzyk i zamet straszny utrudniajac i obrazajac tych ktorzy nic wam nie zrobili nie mowiac jasno w czym rzezc atakujcie Leppera i Gilowska i nie dziwcie sie ze ludzie tak, a nie inaczej odbieraja tak prowadzony protest zegnam nie mam nic do dodania mozecie mnie obrzucac błotem do woli bo to akurat robicie doskonale niech kazdy robi to co potrafi robic najlepiej mi to lotto

zastanawiajace, skoro terri tak dobrze, swietnie i wspaniale sie zyje - to dlaczego nie pozwala innym zyc na godnym poziomie? Dlaczego boli ja, ze pielegniarki domagaja sie u ministra wlasciwego sobie podwyzek? Dlaczego nie rozumie, ze to minister rzadzi ich wyplatami? Dlaczego nie rozumie tego? A niech sobie placa nawet rolnicy 1 zl na zus - co ciebie to obchodzi? Zal dupe sciska, ze ty musisz oddac 3000? czy o co chodzi? a podatek placisz taki jak wszyscy, a nawqet najmniejszy, skoro raptem 19% :P

tak samo jak ty obrzucalas kilka stron wstecz pielegniarki i kazals im sluzyc oraz twierdzials, ze je trzeba ponizac, bo sa od tego :O idz kobieto, masz racje, odejdz. Wreszcie cos madrego z twojej strony.

mam nadzieje, ze cos ci zaswitalo w glowie, skoro postanowilas sie juz dalej nie kompromitowac

jeszce na moment własnie dlatego ze rolnicy nie płaca ani grosza wasz minister nie ma czym dysponowac Rolnicy korzystaja z usłu NFZ nic nie wpłacajac do kasy funduszu A niech sobie placa nawet rolnicy 1 zl na zus - co ciebie to obchodzi? Mnie nic akurat to nie obchodzi Ale strajkujacych to powinno obchodzic ze nic nie płaca nawet tej złotówki Z pustego i Salomon nie naleje jak pojdzie pielegniarka na bazar to myslisz ze dosyanie cos od rolnika za darmo ??wątpie a teraz umykam

podtrzymuje to co napisałam to słuzba, powołanie i dotyczy to : pielgniarek ,lekarzy strazaków zołnierzy nauczycili policji ratowników

08:59 terri wina systemu jest to ze pielegniarkom daleko do człowieczenstwa???? * 08:57 terri (...) a dziwisz sie ze sa traktowane w ten spsob????? sa traktowane tak jak na to zasługuja z tematu http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3497284&start=30 Komentarza nie trzeba :O * ojciec dziecka narzekal, ze czeka na badanie dlugi czas. Terri uwaza, ze to przez starjk i pielegniarki sa temu winne :O tak, jakby do tej pory zyla oderwana od rzeczywistosci i nie wiedziala, ze koplejka to norma. Niestety.

taaaak, to powolanie i maja ci sluzyc za darmo i nie podnosic glosu :O powolanie to jedno, ale wolontariat to drugie. panstwo ma pieniadze, a wyplaty dla pielegniarek nie sa wyplacane z ZUS ani NFZ - to odrebne kasy. TO NIE TAM SA WYPLATY DLA PIELEGNIAREK!!!!

Gość kogo teraz bedziecie wyzywac

I nie jestem pielegniarka, juz cala kafeteria o tym wie, kilka razy pisalam to na tym topiku - terri nadal nie wie, ale coz - to mozna wybaczyc, jak sie wybiorczo rejestruje tylko to, co chce.

Gość kogo teraz bedziecie wyzywac
ale tędy własnie wpływaja pieniadze do budzetu