Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje w tym kraju

Rząd = Damscy bokserzy

Polecane posty

Gość kurnachatka
ktoś tam pisał że pielęgniarki siedzą przez 8h i wypisują w przychodniach l4 ale nie zauważył że tam pracują pielęgniarki które albo nie nadają się do pracy w szpitalu albo mają 5lat do emerytury i zrujnowane kręgosłupy od robienia toalet nieprzytomnym pacjentom

Gość dzieeeńdoibryczesiojestem
Czytaj ze zrozumieniem ciemna pałko. Uważam że budżetu NIGDY nie będzie stać na fachową, w pełni profesjonalną i DARMOWĄ opiekę zdrowotną dla wszystkich. Powstaną dobre kliniki, prywatne gabinety... B. Dobrzy specjaliści będą, i zarabiają już duże pieniądze. Pozostali, mniej wykwalifikowani, nie mający szans na stanowiska w prywatnych ośrodkach czy renomowanych klinikach będą zarabiac dużo mniej. Niemożna wrzucać wszystkich do jednego gara i żadać X tysięcy dla wszyskich pielęgniarek i XX tysięcy dla lekarzy.

ciemna palko, a czy ty rozumiesz, ze prywatyzacja powinna byc przeprowadzona przez rzad, a nie przez jednostkowych lekarzy, na wlasna reke?

A czy jeździła byś szambiarą za 700 zł miesięcznie ? Kolejne głupie porównanie. Przypominam że przymusu pracy w zawodzie nie ma.

musisz ja yc, przebierac, przekladac, by nie robily sie odlezyny, karmic, podawac leki, wozic na badania, rozbierac, ubierac, czuwac nad nia, masowac (juz daruje ci zapinanie wziernika). I teraz - przy przewijaniu ona cie osikuje, przy masazu bije, przy karmieniu slini, w nocy nie daje spac, bo krzyczy... Za 900 zl miesiecznie - opiekowalbys sie?

Uuuu prywatyzacji się zachciewa ? Kolejne rozdanie majątku publicznego, ZA DARMO lekarzom ? To wygłoście takie postulaty że chcecie prywatyzacji, odpłatności za zabiegi, itd

A musze ?

ty to jestes debil jakis. Skoncz to pieprzenie, idz zezryj kotleta z kapusta, pierdnij, a potem zalegnij przed tv z poczuciem dobrze wykonanej misji. Przekonales nas, lekarze to zlodzieje, do wiezein ze wszystkimi!

Gość a ja gdy to wszystko widzę
to dosłownie wstydzę sie ze przyszło mi żyć w tym chorym kraju , gdzie złódziejstwo i koryto u rządzących są codziennością , jeszcze rok dwa lata temu wierzyłam że da sie tutaj żyć , że moze być normalnie i nie wierzyłam że mogę zyć z dala od rodziny , przyjaciół w innym kraju , teraz włączam telewizję i rzygam tym wszystkim , wychowana w patriotycznej rodzinie , dziadkowie w AK , rodzice w Solidarności wpajali mi szacunke do kraju w którym żyje , w tej chwili marze o tym aby moje dziecko mogło bezpiecznie i przede wszystkim godnie , godnie żyć , ale obawiam sie że tutaj to juz niemożliwe , przeraża mnie koniecznosć wyjazdu ale nie pozwolę na to aby mój syn żył w tym chorym złodziejskim kraju w którym za nic ma sie ludzi pracujacych

Gość
i znow rozbrzmialy glosy jedynieslusznych teorii, przeciw:\"zakalom TEGO KRAJU,idiotow,bencwalow,ciemniekow,niedouczonych \"itd itd...Jak milo ,jak przyjemnie,A prym wiedzie niejaka Lola Lu-mistrzyni komunistycznej demagogii,obrzucania innych wyzwiskami i pokretnej pseudo dyskusji.Sama kobieto nie wiesz nic i niczego nie rozumiesz:socjalizm to raj na ziemi.Wieksze ignoranctwo trudno sobie wyobrazic.Kim ty jestes?Na szczescie Polacy coraz wiecej z tego wszystkiego rozumieja.Im dluzej obecny rzad bedzie rzadzil,tym mniejszy posluch dla Syna Stolarza I Prostej Kobiety,czy Kwacha.To was tak boli.To jest przyczyna tych obecnych strajkow:POLITYKA !! Strach,ze sen o wladzy coraz bardziej sie rozmywa,a Polska normalnieje wbrew tzw.postepowemu zachodowi.OT,CO...

I tak zle i tak niedobrze. To może powiedzcie komu zabrać ? Może rolnicy zaczną płacić ? Myśle że społeczeństwo by się trochę uspokoiło że nie będzie kolejnego skoku na kasę tylko przesunięcie środków.

a widzisz, chwila zastanowienia, \"czy musze\", bo jednak bierze odraza na sama mysl, co? Bo sie okazuje, ze rzygowiny takiej kobiety moglyby ubrudzic ci raczki? I jeszcze trzeba taka kobiete wytrzec, co? I teraz pomysl, ze pielegniarka ma takich pacjentow w miesiacu o wiele, wiele wiecej. I jeszcze pretensje od ich rodzin, ze sie zle nimi zajmuja, bo powinna stac i tylko czekac az jeknie (bo rodzina zapomina, ze ma taka pielegniaraka kilkunastu pod opieka). Za 1000 zl. Wczuj sie w ich skore, w ich sytuacje, przynajmniej sie postaraj.

ja ci powiem komu zabrac - zabrac politykom!!!! Zdajesz sobie sprawe jakie oni dostaja pieniadze? Zdajesz sobie sprawe, ze zona jakiegos nieznanego polityka ma rzadowa eskorte w markecie? Za nasze pieniadze, ktorych na nas, obywateli nie ma, ale sa na borowca pchajacego wozek pani X w biedronce :P Za takie pieniadze, jakie on bierze za pchanie wozka - jedna pielegniarka mialaby lepsza pensje. Za dwoch - rolnik, za trzeciego nauczyciel itd... Tanie panstwo.

yagon, ja nie jestem komunistka, nigdzie nie pisalam, ze wierze w socjalistyczne idealy, za to ty przypinasz mi etykietke komucha, nic o mnie nie wiedzac. Juz wczoraj powiedzialam, ze z toba nie rozmawiam, wiec nei zwracaj sie do mnie. Ostrzezenie dla dziewczyn (ciupagi, okokokokokoko i innych), yagon to typowy oszolom, ktory w kolko powtarza swoje wyuczone frazesy, dyskusja z nim to szarganie nerwow, nie warto!!!!

kurde ale czy ciężko ci zrozumieć że NIE MA PRZY MU SU PRA CY w zawodzie ? NORMALNY człowiek jak mu cośw robocie nie pasuje to się zwalnia i idzie robić co innego.

Gość LOLAluuu
do kurnachatka__> tam siedzą takie co sypiają z dyrektorem,ordynatorem.... bo to młode siksy z tego co widzę a jak dosta.ły tą fuchę powiedziały te co zapierdzielają na geriatrii mimo 50-ciu lat...

Tak jak ktos wspominal, ze za opieke za jedna noc w szpitalu bedziesz placic 150 zl a po tygodniu zabraknie ci pensji na oplate zony, dziecka, matki, przyjaciela. Gdy ci umrze na rekach, bo bedzie jedna karetka, ktora nie przyjedzie. Bo sie okaze, ze bedziesz sie musial swoja babcia zajmowac, jak opisywana przykladowa kobieta, bo nie bedzie cie stac na fachowa opieke dla niej. Obys sie nie doczekal jak pielegniarki wkurza sie na robote i pojda robic co innego.

wiec moim zdaniem - lepiej uciac nagrody dla grubych paczkow maslanych wsrod wladzy niz doprowadzic do tego, ze ludzie zaczna umierac. Hmmm... Ale chyba o to tez wladzy chodzi, bo oni i tak za pieniadze podatnikow lecza sie w klinikach rzadowych.

Gość
ja sie nie zwracam do Lola Lu-napisalem tylko prawde o niej.Mozna ta prawde sprawdzic,czytajac po prostu jej wypowiedzi.Nie potrafi ona dyskutowac na argumenty.Zamiast tego obraza wszystkich tych ktorzy maja inne zdanie niz ona.Ja nigdy nie nazwalem nikogo np.oszolomem(jedna z lzejszych inwektyw tej osoby),ani nikogo nie obrazilem.Takimi metodami posluguje sie wlasnie Lola Lu oraz te osoby do ktorych apeluje ostrzegajac je przede mna.Chcialbym zwrocic wasza uwage na to,iz sama Lola Lu napisala o socjalizmie,iz jest to jej ideal,kpiac jednoczesnie z oponenta\"moze znamy inna definicje socjalizmu\".To wszystko mazna sprawdzic...Pod wasza rozwage:osadzcie sami...

jak padnie Opieka zdrowotna w polsce - ich bedzie stac latac sobie za granice do klinik na leczenie - zwyklego obywatela nie bedzie stac na autobus do szpitala, bo zostanie ich tak malo :O Miejscie wyobraznie. Walka pielegniarek jest tez wasza walka.

Gość tak se myślę
że blokowanie dróg publicznych to niedopuszczalna forma protestu w kraju jednak demokratycznym, niezależnie od przyczyny! Mogą se strajkować, mogą się zwalniać, mogą nawet nie brać łapówek :p Ja przeciw blokującym drogi po jednym wezwaniu zejścia z ulicy i odczekaniu do pół godziny, skierowałbym policyjne auta do rozpędzania ludzi przy pomocy sikającej wody, aż do skutku!

Gość tak se myślę
ja cie prosze ty juz lepiej nie myśl, bo mi sie niedobrze robi

Gość tak se myślę
wierzę Ci na słowo, nie będę się upierał, bo one swoją rację mają, ale taka forma jest nie do przyjęcia, a odnosiłem się do tych spacerów po przejściu dla pieszych, który miał juz chyba ze 3 razy miejsce... a tak w ogóle 1/ dobrze przemyślany system, opiek zdrowotnej 2/ prywatyzacja przynajmniej częsci placówek 3/ wolna konkurencja pomiędzy placówkami, lekarzami 4/ iech wreszcie, kurwa! ten pieniądz idzie za tym pacjentem a nie z pacjentem w kopertach do szuflady!! ja się nie dziwię, ze oni biora łapówki, nie mają wyjścia, wiec trzeba jasno powiedzieć za co państwo/podatnik płaci a za co sam pacjent! niech ktoś ma wreszcie odwagę to zrobić!

Gość tak se myślę
dalej tak se mysle i nie zaakceptuje blokowania dróg to jest nie do przyjęcia!!!!!!!!!!!