Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje w tym kraju

Rząd = Damscy bokserzy

Polecane posty

Gość jabaja
Teraz pielegniarki nie mają aż tak cięzko w pracy.Kiedys to mozna było nazwac prace pielegniarek harówką.Teraz wiekszosc osob majacych kogos bliskiego w szpitalu opiekuje sie nim samym.Np.na oddziałach dziedziecych w wiekszosci matki wykonuja to wszystko co powinna wykonac pielegniarka.Na innych oddziałach jest tak samo.Wiem jak to sie odbywa,bo czesto bywam w szpitalu jako odwiedzajaca .Pielegniarki powinny zarabic zroznicowanie,w zaleznosci od wykonywanej pracy i jakosci wykonanej pracy

nie kazdy szpital jest taki sam. Zalezy tez jaki oddzial. Ja sie naogladalam uciekajacych rodzin z oddzialu, bo akurat zaczynala sie agonia :O wtedy pielegniarka zostawala sama, a po zgonie przychodzi taki klient i jeszcze ma pretensje :( Jezeli komus zalezy na drugiej osobie - to bedzie przy niej. Znam przypadki bardzo smutne, kiedy po miesiacu lezenia przyszedl tylko jeden czlowiek odwiedzic i jeszcze tylko dlatego, ze mieli kiedys jakas sprawe niezalatwiona :( ehhh.... odbiegam od tematu.

Gość ludzie maja sieczke pod deklem
yagon wpadłeś się tu wyżalić czy masz coś do powiedzenia w temacie?

drogi blokowal nigdys obecny wiceminister, dal dobry przyklad, jak egzekwowac swoje prawa

Gość tak se myślę
pielęgniarki z lekarzami łazili po pasach i nawet mandaty dostali o ile dobrze pamiętam a Ci tacy pierwsi (lekarze) do zwalniania się, to potem trzeba przypilnować, zeby nie mogli już zlecać badań na szpitalnym sprzęcie na zasadzie, przyjdzie pan to pana zbadamy, prywatnie :p

Gość jabaja
Zeby tak pielegniarki wykonywały należycie swoje obowiazki jak sie domagaja co chwila podwyzek to by było super.NIech nie narzekaja tak na swoja prace a jak im mało to niech ida do maszyny i siedza przez non stop 8,10 a nawet 15 godz.za 1000zł miesiecznie.Przeciez na nockach to takie pielegniarki prawie nic nie robia.

Gość kurnachatka
tak na bank na ojomie rodziny pacjentów opiekują się pacjentami SAMI. przyjeżdzają rano i wieczorem żeby zrobić babci toaletę w ciągu dnia karmią ją podają leki może jeszcze reanimują jak babcia się zatrzyma?????? a piguły siedzą na konsoli i zapijają kolejnego pączka kawusią????????? jeżeli matki na oddzialach dziecięcych opiekują się swoimi dziecmi to dlatego że chcą ale na bank nie robią im astrzyków itp. nie przesadzajmy bo każda pielęgniarka ma liste swoich obowiązków a jeśli ich nie wypełnia to co za problem iśc do dyrektora na nią nakablowac?

Gość tak se myślę
tą miernotę Leppera mam oczywiście na myśli w pierwszej kolejności powinno się go rozjechać na tej blokadzie razem z tą elyta samoobronną :O

dlatego wlasnie lekarze postanowili podjac radykalne kroki, skkoro pokojwoe negocjacje nic nie daja. Ciekawe, dlaczego teraz Mr Blekker nie opowie sie za ucisnionymi?

Gość tak se myślę
no ale bądźmy uczciwi nominalnie pielęgbniarki i lekarze mają mało (wiem dyżury ale to też róznie pewnie bywa i co tu dużo gadać ile tych dyżurów jeden człowieko może brać) jednak olbrzymia część z nich bierze łapówki i tak jest na dużą skalę od lat 70. W szpitalach są swego rodzaju spółdzielnie, gdzie łapówki, są wręczane "prezesowi" najczęściej jest to ordynator oddziału i on rozdziela zależnie od zasług :D są tacy którzy mają z tego dużo i tacy, którzy nic lub prawie nic. Rzecz w tym aby te pieniądze, zostały zalegalizowane i zasilały cały system a nie tylko wybrane grupy lekarzy i pielęgniarek.

Gość kurnachatka
wiuesz co jababa czy jak ci tam jestes smieszna! byłaś kiedyś na nocnym, dyzurze pielęgniarek? jak nic nie robią? od czego mają konsole? żeby płaszczyć za nią dupsko? rzeczywiście nic nie robią, nie mają zleceń, nie oczyszczają rurek tracheotomijnych itp:O widzialaś kiedyś liste obowiązków piellęgniarek???? ja widziałam i aż mi szczena opadła. na nockach nie mają godziny nawet wolnej bo MUSZą DOGLąDAć PACJENTóW PODAWAć LEKI ITP NIEZALEżNIE OD PORY DNIA

COOOO??? nigdy sie z czyms takim nie spotkalam. a nawet jesli takie praktyki istnieja, to sa one uwlaczajace zarownie dla lekarzy, jak i dla pacjentow. Nie prosciej jest zaplacic lekarzowi odpowiednie wynagordzenie, zamiast dawac lapowki?

Gość niech zaczna pracowac
Kiedys w szpitalu lezało moje dziecko ktore chodził wtedy do podst.przyszłam o 16 do niego i pochwalił mi sie,ze juz zastrzykow nie dostaje,bo mineła 14 a on jeszcze nie dostał.Poszłam do dyzurki a tam siedem rozesmainych pielegniarek ,zapytałam czy moje dziecko juz nie dostaje zastrzykow to popatrzyły na mnie jakbym sie dopiero urodziła.po prostu takie zapracowane ,z ezapomniały a,le ploteczki i kawisie to nei zapoiminaja.I jescze jedno,gdy rozdaja lekarstwa to nie dida do sal tylko zwołuja dzieci ktore chodza do swietlicy i tam im podaja leki.(lenistwo)

Gość tak se myślę
Jest różnie, miałem nie mało do czynienia ze szpitalami i można tam zaobserwować ludzi pracujących z poświęceniem i arogncję. To się przepalata. Miałem poważną operację, po niej powikłania i gdy odlatywałem pielęgniarka bała się obudzić lekarza, który był na dyrzuże. To jest powszechne. Z drugiej strony, zabieg był fachowo przeprowadzony, nikt nie wyciągał ręki po kasę a mój lekarz naprawdę, z powołania, chodź dam sobie głowę uciąć, ze jak mu dają to się nie wzbrania, co mnie nie dziwi. ergo system jest kryminogenny...

Gość kurnachatka
TAK SE MYSLE GDZIE TY WIDZIAłAś/łEś JAKIEGOś ORDYNATORA CZY COś KTóRY DZIELI SIę łAPóWKą? WIDZIAłEś KOGOKOLWIEK żEBY DZIELIł SIę łAPóWKą??/ sory za capsloka zapomnialam wyłączyc pielęgiarki zwykle nie dostają kasy, jak dostaną kawe za 6zł raz na rok to jest święto, poza tym jeszcze raz mówię nikt nie karze wazm dawać im łapówek! sami dajecie i sie nad sobą użalaćie że daliście w łapę a guzik z tego macie

Gość figa zmakiem
Jezli pielegniarki takie madre i pracowite to niech wyjada na zachod,zarobia mnostwo kasy

Gość tak se myślę
dyżurze!!! :O

i ta jedna grupka pielegniarek wystawila opinie wszystkim :O w szpitalu w mojej okolicy, jak pielegniarka nie zmierzy temperatury osobiscie pacjentowi to ma taka zjebe, ze zal sluchac, a w drugim szpitalu idzie jedna i pyta pacjenow (bo mierza sobie sami) jaka dzis temperatura. Szpital - szpitalowi nie rowny :(

Gość kurnachatka
z tym że pielęgniarki czasami boją się obudzić lekarza to się zgodzę bo niektórzy naprawde traktują je jakby były gorzej niż sprzątaczkami. często jest też tak na nocy że lekarzowi nie chce się dupy ruszyć i same muszą jakieś wzierniki czy coś aplikować

Gość
ludzie maja sieczke pod deklem-nie wieksza od ciebie:Lola Lu-ty masz jej tyle,ze by starczylo na cala strzeche...Ilosc jej jest niestety odwrotnie proporcjonalna do twojej kultury,ze o wiedzy juz nie wspomne...

jeszcze raz powotrze SPECJALNIE DLA FIGA Z MAKIEM JAK WYJADA TO POLSKA BEDZIE UMIERAC NA WASZYCH OCZACH BO NIKT WAM Z POMOCA NIE PRZYJDZIE!!! Walka pielegniarek jest wasza walka! O wasze zycie, bo pielegniarki moga wyjechac, tylko co wtedy z chorymi?

Gość tak se myślę
Tak widziałem, bo to działa jak system. On zleca badanie na lewo podwładnemu, i potem rozdziela zapłatę. Bez jego pozowlenia nie zrobią badania na aparaturze, a pacjent nie da mu do ręki nic bo już dał ordynatorowi. To jest dobrze wyliczone. Nie wątpię, ze szef takiego przedsiewzięcia zgarnia najwięcej. Dzięki temu ma większą władze i nikt mu nie podskoczy. NIe mówię ze tak jest wszedzie ale takie cóś zaobserwowałem. WIdziałem kiedyś jaką awanturę zrobił ordynator za to, ze ktoś się wychylił z systemu i mi zechciał poza jego wiedzą zrobić badanie :D wśiekł sie bo on nic nie dostał.

pod sejmem sa te najbardziej uciskane i zdesperowane. Te, ktore maja dobrze - nie maja powodow by ruszac sie na taka akcje. Te, ktore tam sa - uwierzcie - potrzebuja podwyzek. Swoja droga - pielegniarki nie strajkuja o podwyzki, tylko o uleczenie systemu, o obietnice, by wreszcie ktos sie wzial do roboty.

Gość ludzie maja sieczke pod deklem
pudło! :D stary piernik nie wie co się wkoło niego dzieje buahahaha