Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje w tym kraju

Rząd = Damscy bokserzy

Polecane posty

Gość tak se myślę
uprzejmię dziękuję za słownik :D masz rację aż samemu mi wstyd :O za dużo netu, dlaczego gdy piszę odręcznie nie robię takich błędów?!

Gość kurnachatka
a nie mylisz tak se myśle tego "systemu" z tym że ordynator darł gębę bo mu się skończyła umowa z nfz na zabiegi i za ten który zrobił lekarz musi szpital sam zaplacic?

Gość gierna
Jak wyjadą pielegniarki z Polski to ich rodziny takze poumieraja :-) wiec niech sie wezma pielegniarki do roboty a nie strajkuja

Gość kurnachatka
a co one niby robią??? opierdzielają się na 12godzinnych dyżurach?

nie boj zaby - rodziny bedzie stac na oplacenie sobie drogich podstawowych zabiegow, bo pielegniarki na wyjezdzie beda przysylam im pieniadze :P pomra ci, torzy beda zdani tylko na ten chory kraj.

Gość gierna
Kto robi to robi.Mam kolezanki pielegniarki i nie narzekaja za bardzo na nawał pracy ,tyko chciałyby zarabiac wiecej.

Gość 543215
Jestem po stronie protestujących pielęgniarek i chcę aby i lekarze i pielegniarki mieli godne zarobki. Dwa tygodnie temu zawiozłam do kliniki weterynaryjnej moja suczke. Przeszla ciężka operacje. Na drugi dzien wiozlam ją do kontroli. Ta "impreza" kosztowala mnie 500 zl. Ale jakie traktowanie! Życzyłabym sobie byc tak traktowana w przychodniach, ktore musze odwiedzać. Wszędzie chamstwo i pycha. A nie chodze do kontroli ze skaleczonym paluszkiem. Z weterynarzem umawailam sie na konkretna godzine, W przychodniach czekam nawet 5 godzin bo lekarz wola pacjentów wg swojego uznania. Służbę zdrowia nalezy sprywatyzować. Moja skladka, ktorą mi ściągaja co miesiac powinna w calości byc przekazana na słuzbę zdrowia. Nie moze byc tak, ze lekarz rodzinny otrzymuje na pacjenta 5 zl, choć ten pacjent placi skladkę conajmniej kilkanaście razy wyższa.Nie ma pieniędzy? Ale na nowe gabinety, luksusowe samochody decydentów to pieniądze są? Na Świątynię Opatrzności znalazły sie bez problemu.

Gość kurnachatka
a tak na marginesie złośliwaa jesteś pielęgniarką?;)

Gość gierna
Pielagniarki,lekarze,gornicy strajkuja bo wiedza,z estrajkami moga cos wywalczyc,bo takie zawody sa potrzebne,a co maja mowic inne zawody,ktore o wiele wiecej sie narobia a maja mneij od tych pielegniarek.

Gość kurnachatka
zależy na jakim oddziale pracują to po pierwsze a po drugie jak ONE się opierniczają to nie znaczy że wszystkie są takie:O

Gość do .... jabaja
O co tobie chodzi Jak się nie chciało nosić teczki teraz trzeba nosić woreczki :-D

Gość mylisz sie
Wydaje mi sie,ze wiekszosc stojacych "za pielegniarkami" na tym forum jest pielegniarkami lub maja w rodzinbie pielegniarke.

Gość kurnachatka
"Pielagniarki,lekarze,gornicy strajkuja bo wiedza,z estrajkami moga cos wywalczyc,bo takie zawody sa potrzebne,a co maja mowic inne zawody,ktore o wiele wiecej sie narobia a maja mneij od tych pielegniarek." inni też mogą strajkować:P

Gość mylisz sie
Wybierajac zawod pielegniarki chyba wiedza,z eto jest "ciezka" praca i mało płatna,wiec po co kształca sie w tym zawodzie.

Gość do .... gierna
to znaczy jakie zawody masz na myśli ?

moze i tak jest, bo tylko gdy \"dptyka sie\" tego problemu - jest czlowiek sobie w stanie wyobrazic o co tu chodzi. Na cieplych krzeselkach prywatnych firm nie ma tego punktu widzenia.

Gość do ....mylisz sie
a ty masz mózg czy móżdżek ?

Gość kurnachatka
do mylisz się skoro mamy w rodzinie pielęgniarki to znaczy ze coś wiemy o ich sytuacji więc się wypowiadamy. gdybym nic nie wiedziała na ten temat to bym siedziała cicho nieprawdaz?

ty siedzialabys cicho - slusznie. Lecz, niestety, sa tez ludzie, ktorzy gdacza jak kura po zniesieniu jaja, chociaz nie maja pojecia o czym jest rozmowa.

Gość mylisz sie
jak nie było,mysle,ze od jakichs 5 a nawet dłuzej pielegniarki wg nich mało zarabiaja ,wiec po co nastepne osoby ucza sie w tym zawodzie.

czy ty widzisz mlode pielegniarki pod kancelaria? Ja tam widze wiekszosc kobiet po 40 :O idac dalej twoim tokiem myslenia - nie oplaca sie isc na medycyne - bo to nie oplacalne -> obys nigdy nie musiala z ich uslug korzystac

Gość mylisz sie
kurnachatka i dletego jestescie z apielegniarkami a inne zawody sa dla was be i nie obchodzi was,ze ktos majacy inne wykształcenie tez mało zarabia.Na pewno nie jedna osoba broniaca strajkujace pielegniarki "wieszała psy" na np.strajkujacych gornikach czy kolejarzach

Gość tak se myślę
no nie mylę bo sytuację na oddziale znam z relacji kilku osób w tym lekarzy i wielokrotnych pacjentów a lekarz, który mnie jak to się mówi prowadzi w przychodni szpitalnej, powiedział mi tak: ja uważam, ze dobrze by było pana przyjąć na oddział i przebadać, i ja mogę już pana przyjąć, ale prawdę mówiąc to nie ma sensu bo nic się nie będzie działo, musi pan iść do ordynatora i z nim porozmawiać, oczywiście on nie jest bezinteresowny poszedłem ale mu się nie sopdobałem bo chyba było widać, ze go nie lubię :D miałem kasę w kopercie :O ale on nie chciał gadać (to było ze 3 lata temu przed tymi aresztowaniami) i potem była ta aferka z badaniem, bo po prostu badanie był na lewo ale bez zgody ordynatora, mój lekarz sie zlitował i dałem 50 zł jego koledze, którego on poprosił. Lekarz przeprowadzający badanie nawet się nie zająknął o kasę, wziął ale uważam, ze było mu głupio. Mnie się wydaje, ze młodsi lekarze wchodzą w system układów i zależności, są pomiatani przez zasiedziałych ordynatorów, dyrektorów i uczą się takich samych zachowań..

i tu sie mylisz, mimo, ze nie mam zadnego znajomego gornika - jestem w stanie sobie wyobrazic czym ryzykujjadac pod ziemie. Bo ja, w przeciwienstwie do licznych tutaj osob - MAM POCZUCIE EMPATII!!

Gość mylisz sie
Pod kancelaria specjalnie strajkuja starsze pielegniarki bo to chywt psychologiczny,ze niby zawod wymiera i nie ma ich kto zastapic ,wiec jak nie dostana podwyzki to ludzie beda umierac bez pomocy z ich str.jak to ktos napisał.

Gość kurnachatka
a gdzie napisałam be są Ci którzy mało zarabiają? pokaż mi to?