Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje w tym kraju

Rząd = Damscy bokserzy

Polecane posty

Gość
terri-wycofaj sie z dyskusji z tymi osobami-nie ma sensu.Popatrz na inne topicki z ich udzialem.To ci powinno wystarczyc.Po co masz sie narazac na wyzwiska i epitety?...Odpusc sobie...

Gość kogo teraz bedziecie wyzywac
nie słuza nikomu za darmo bo kazdy pracujacy wpłaca na rzecz wypłat pieniądze

:D nie obrzucam innych epitetami czy ty yagon rowniez uwazasz, ze pielegniarka nie ma prawa do podniesienia glosu? Proponuje przeanalizowanie wypowiedzi terri zanim wezmiesz ja w obrone.

złosliwa i niedoinformowana ciupago to własnie z wpłat zusowskich sa dla medyków pieniazki miedzy innymi Taka jestes madra a tego nie wiesz?

obrzucasz innych epitetami niestety Moze prztoczyc ci cytat?J

ok, juz sie dowiedzialam. W ogole finansowanie jest zagmatwane. Bo NFZ sa budzetowka i ich pensje sa wyplacane z ministerstwa, a szpitale maja utrzymac sie same i jeszcze wyplacic godne pensje pracownikom. Nie latwiej i madrzej byloby podciagnac pielegniarki i lekarzy pod budzetowke i placic im z ministerstwa, a skladki zdrowotne zostawic tylko na leczenia? Blad tkwi w systemie. zapowiedzi politykow, ze budzetowka doatanie podwyzki - nijak sie ma do podwyzek lejkarzy i pielegnioarek. Podwyzki te dostaja biukraci w NFZ

Cos mi sie obiło o uszy ze lakarze grozili wypowiedzeniami pracyJuz sie jakis zwolnił? Nie ma teri i nie ma dyskusji

skoro ja jestem atakowana, to tez obrzucam. glupote mam odwage nazwac po imieniu. Widze, ze wam nie chodzi o opieke zdrowotna, tylko o atak na mnie? Trudno, atakujcie sobie. Skoro bedzie wam lepiej dzieki temu :D

idz do nfz i zezwij ich jak potrafisz najlepiej

powtarzam moja wypowiedz dla osob, ktore uwazaja ze moim jedynym udzialem w dyskusji jest obrzucanie epitatetami niewinnej, bezbronnej terri; wsluchajcie sie w to, co mowia lekarze. Proponuja sprywatyzowanie czesci placowek, czesciowo odplatnosc tanich badan i pewnych uslug. dlaczego teraz w kraju jest tak, ze podwyzki dla lekarzy=obciecie swiadczen zdrowotnych dla pacjentow, a zwiekszenie swiadczen=obciecie plac lekarzom?? czy nie uwazasz, ze to rzad takimi rozwiazaniami stawia przeciwko sobie pacjentow i lekarzy? Lekarze nie tylko wyciagaja reke po pieniadze, oni siedza gleboko w temacie, dlatego proponuje konkretne rozwiazania, ktore owszem, sa kosztowne, ale sa inwestycja, bp potem beda przynosic profity i lekarzom i pacjentom, ktorzy beda lepiej traktowani. takie rozwiazanie nie przyniesie jednak korzysci rzadzacym co wiecej, uderzy ich po kieszeni, wiec wola splawic lekarzy i nastawic spoleczenstwo przeciwko nim.

pisałas do yagon- nie obrzucam innych epitetami zdecyduj sie wreszcie

a skladki zdrowotne zostawic tylko na leczenia?a teraz na co ida składki?

lekarze na poczatku byli przeciw pielegniarkom, kiedy pielegniarki walczyly o podwyzki w `99 roku, przyznano wtedy pewna kwote, to lekarze pierwsi zabrali i pielegniarki zostaly z niczym, a szczegolnie wyroznieni zostali pracownicy administracji. Wiec teraz lekarze wystapili o pieniadze, pielegniarki chcialy dolaczyc - to oni sie wypierali na nie, oddzielali i mieli pretensje, ze sie odzywaja. A teraz, kiedy okazalo sie, ze pielegniarki maja wieksza sile przebicia, ze z nimi rzad prowadzi dyskusje (nie wiem tylko dlaczego dyskusja ta zaczela sie od komtarza czy policja byla cacy, czy be, tak, jakby to mialo jakies znaczenie w tym momencie) - wielkim zdziwieniem byla dla mnie obecnos pana Bukiela, ktory kilka tygodni temu tak gotowal sie na samo slowo pielegniarkla a tu siedzi z nimi przy jednym stole :( Wszystko jest pokopane. calym sercem stoje za pielegniarkami i koniec :P

chcialabym porozmawiac o konkretach Czy wy chcecie rozmawiac o finansowaniu opieki zdrowotnej czy rozwazac kwestie, co jest obrzucaniem epitetami a co nie jest?

obrzucam, jesli jestem obrzucana - w ten sposob dostosowuje sie do poziomu rozmowcy, aby lepiej do niego trafic. i jezeli ktos mowi ewidentne glupoty - osmielam sie to powiedziec. Hmmm... czy rzeczywiscie jestem az tak ciekawa osoba, by o mnie dyskutowac? ;)

mam wrazenie, ze w temacie wypowiadaja sie osoby, ktore nie wnikaja w meritum sprawy, nie probaja analizowac tego, co mowia przedstawiciele zwiazkow zawodowych, tylko z gory zakladaja, ze nie maja racji i nalezy ich wysmiac, ponizyc i wyzwac od najgorszych. Gdy podaje pewne fakty, zapada milczenie, a potem znowu wyzwiska i oblego pod adresem lekarzy i pielegniarek. To rowniez nie sprzyja dyskusji. Dlaczego dajecie sobie prawo do obrzucania epitetami pracownikow opieki zdrowotnej (zlodzieje, niekompetentni, sluzacy), a sami obruszacie sie, gdy ktos wytyka wam malostkowosc, zawisc, podlosc?? Gdzie tu konsekwencja?

Gość zastanawia mnie
dlaczego uparcie macie pretensje do TEGO rządu, czy już zapomnieliście, że problem pielęgniarek istnieje już od wielu lat i WIELU rządów i jak na razie jest nierozwiązywalny. Dopiero teraz pojawiają się jakieś realne szanse na uzdrowienie tego chorego systemu i gwarancje pieniędzy na podwyżki również. Ale mimo to ten rząd zbiera największe baty. Takiej nagonki jeszcze nigdy nie było. I co najśmieszniejsze po stronie pielęgniarek stoją teraz ci, którzy jeszcze niedawno byli dokładnie po przeciwnej! Teraz SLD i różowi stali się ich największymi obrońcami, a naród tak szybko zapomniał. Dobre mają te socjotechniki i sposoby prania mózgów. Ale tylko w tym się specjalizują.

nie mam pretensji do TEGO rzadu, pretensje mam do ludzi, ktorzy widza tylko koniec wlasnego nosa. Problem jest od zawsze, bo od zawsze pielegniarki nie sa doceniane. Niech wreszcie sie ktorys rzad popisze i wresazcie zrobi porzadek.

w `99 byla dokladnie taka sama akcja, tyle tylko, ze nie bylo tvn24, nie bylo az tak rozwinietej informacji, nie bylo dostepu do internetu - nie bylo szans na taka debate. Akcja byla taka sama. Pielegniarki wywalczyly cos, a kiedy zaczeto te kasy przyznawac, to najpierw zabrali sobie lekarze (oczywiscie wyparli sie pielegniarek na poczatku, jak kilka tygodni temu, ale kase wzieli) oraz pracownicy administracyjni, czyli ksiegowe, ktore przy pacjentach nie siedza, pielegniarki dostaly kilka zl. To bylo za rzadow AWS i Buzka.

Lekarze odzegnuja sie od upolityczniania tego strajku. jesli pewne ugrupowania politycznie sie podpinaja pod lekarzy, to swiadzcy tylko o tym, ze sami chca cos ugrac, a nie to, ze lekarze ich o to prosili. Owszem, problem istenieje dlugo, na tyle dlugo, ze tym ludziom skonczyla sie wytrzymalosc i podjeli radykalne dzialania. Padlo na ten rzad akurat, wiec ma szanse sie wykazac, ciekawe, czy z niej skorzysta. Na razie twierdzi, ze 30% dali i wiecej nie dadza (podwyzki nie zostaly do tej pory wyplacane!), nie chca rozmawiac z lekarzami, splawiaja ich, przeganiaja pilegeniarki przy uzyciu policji. To kolejny przyklad tego, ze ten rzad nie umie rozmawiac, negocjowac. Nie umial dogadac sie z PO, nie umie dogadac sie z lekarzami, nie umie dogadac sie z UE. Nie twierdze, ze poprzednie rzady byly doskonale, ale w tej kwestii na pewni przewyzszaly obecny rzad.

I jeszcze denerwuja mnie politycy, ktorzy nic nie moga zdzialac, jedynie nabic sobie punkty u spoleczenstwa, ze niby sie przejmuja :O Jak w `99 roku pielegniarki prosily Kwasniewska by ich wsparla - ani tylka nie ruszyla, a teraz? Stoi, slucha, och i ach jak Jolanta dobra :O zal patrzec, to dopiero obluda. Wspominalam juz przyklad Olejniczaka. Kiedy lekarze byli wsciekli na pielegniarki, ze smialy sie odezwac, a Olejniczak wypowiada sie do tv: taaak, koledzy przyjaciele lekarze maja racje! Jestesmy z nimi! Taaak, z nimi! Oni maja racje! A wczoraj dokladnie to samo mowil o pielegniarkach :O najpierw przynaje racje lekarzom, a teraz zmienia front? I dlaczego, po jaka cholere wraca sie do sprawy policji i pielegniarek. To nie jest wazne, czy zostaly popchniete, czy przesuniete, czy przeniesione, przeciez nie to jest tematem!

Gość zastanawia mnie
ach to nie jest polityczne;)? teraz ja sie uśmiałam :D właśnie gdybyście obejrzały może jeszcze coś innego oprócz tvn- czyli PO - to moze miałybyście jakiś swój własny pogląd

Gość zastanawia mnie
to wyżej to było do LOLA lu

Piwelegniarki poszly bo sa zdesperowane (nerwy im puscily po wypieciu sie lekarzy, jak zauwazyliscie), a politycy probuja sie pod to podczepiac na swoja korzysc. Czy by to PO byla przy wladzy, czy PIS, czy LPR, czy partia krasnoludkow - ten strajk i tak by sie odbyl.

zastanawia mnie- w TVN sa emitowane wypowiedzi z posiedzenia zwiazkowcow. Inne stacje tego nie emituja, rowniez tv publicznej, gdzie prezesem zostal obsadzony Urbanski, byly doradca prezydenta, z pis oczywiscie. TVN ma niezalezny zarzad.

Gość Kwach Stalinski
niektorzy maja klapy takie konskie na oczach.Te protesty,to cztsta polityka,malo tego,robiona w czasie waznym (prezydent i premier w Brukseli).Wy tu-niektorzy wystepujecie przeciw wlasnemu rzadowi,ktory Niemcy pozniej musza bronic...pozdrawiam was stalinowskie,leninowskie i inne...

Gość sawek
yagon, popieram cie w 100%! ta komusza propaganda wrogow Polski nie ma wstydu, zeby tak sie obnosic ze swoim plugastwem!

jezeli chodzi o pierwiastek to polska dopiela swego i rozpoczyna sie dyskusja na ten temat. Pielegniarki poszly same! Kazdy rzad je olewa, zadna partia za nimi nie stoi (przynajmniej te, ktore ja znam pojechaly z zalu, desperacji i niemocy) akurat w czas pierwiastka media to naglasniaja - to jest ciekawe, ze media naglasniaja sprawy wtedy kiedy im pasuje. Pielegniarki walcza od lat.