Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fraszka82

Czy wie ktoś z was coś na temat zarażenia się przez całowanie próchnicą?

Polecane posty

Usłyszałam kiedyś że całując się z osobą która ma próchnicę lub zepsute zęby, można zarazić się, że te zarazki mogą się przenosić. Czy wiecie coś na ten temat? Jak myślicie, czy to jest możliwe?

Gość Lesser
Pewnie nie, ale calowac sie z kims, w dodatku wiedzac, ze ma prochnice to pewnie zadna przyjemnosc.

Gość o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
fraszka, pogielo Cie?? i ty masz 25 lat??:O zalosne

Gość a nie brzydzisz się
łeeeeeeeeeeeebłeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ja nie mam watpliwosci ze to obrzydliwe i nie chigieniczne. to tak jakby calowac sie z facetem bez bebow albo ze zgnilymi zebami łeeeeeeeeeeebłeeeeeeeeeeeeeeeeee porzygac sie mozna :P

Gość a nie brzydzisz się
* miało byc bez zebow

Gość fhgfdhjgfj
To samo slyszalam, moj chlopak mial prochnice :/ Calowalam sie z nim, bo taka zakochana bylam ... wyleczyl zeby, smiali sie ze mnie wszyscy, bo ja mam piekny, zdrowy usmiech a on mial takie slabe i sprochniale

Nie wiem jak to jest akurat w przypadku całowania takiego z próchnicą, ale czytałam plusy całusów i było, że wytwarzana ślina czy coś tam zmniejsza próchnice, wiec pomoz mu heh

Gość totalna bzdura
próchnica to uszkodzenie zęba wskutek działania bakterii, a bakterie kazdy z nas ma w ustach czy tego chce czy nie. Część bakterii usuwamy myjąc zęby, ale tylko część, reszta pozostaje i tylko kwestią jest aby nie dawać im pozywienia w postaci resztek pokarmów.... Próchnica nie jest zaraźliwa...

Gość AlinA.
Pamiętaj o swoim dziecku! Nigdy nie jedz ze swoim dzieckiem tą sama łyżeczką, nie oblizuj jego smoczka, gdy upadnie na ziemię! Próchnicą można się zarazić. Ze strony: http://www.warszawianka.waw.pl/?19,1,792

Gość ghfjkyrihg
mozna mozna, dlatego ja zawsze myje zeby po pocalunku, bo moj chlopak ma niektore zeby chore, leczy sie ale ciagle ma problemy z prchiochnica

Gość bombkaa
kurcze nie wierzyłam, ze mozna sie zarazic próchnica i sie zdziwiłam:O ja mam ładne zeby, ale niestety duzo musiałam zaplombowac. Dziwiłam sie co mi sie tak posypały....a mój chłopak miał fatalne zeby...teraz tez nie jest super ale 100x lepiej, bo go pogoniłam i duzo wyleczył. Chyba zaczne tez myc zeby po kazdym całowaniu, ale ile mozna????????????