Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anty policjantka

zamiast tak traktować pielęgniarki mogliby latać za przestępcami...

Polecane posty

Gość anty policjantka

co za chamstwo, żeby tak traktowac kobiety....powinni ścigać pijanych kierowców i łapać złodzieji...a nie otaczać bezbronne kobiety...

Gość maniaczka bazarowa
pielęgniarki i lekarze służą chorym i az dziw bierze ze chcą dostawać za to pieniądze. To ich służba więc niech nie mają petensji.Juz zapomniały co slubowały?Służba chorym , to powołanie tak samo jak służenie darmowe Bogu np zakonnice(ciostry tak jak pielkęgniarki są siostrami), tak jak księża. Wszyscy darmo służą, a pielęgniarki jak widac o tej służbie zapomniały.Powinny sie cieszyc ze wogóle mają pensje. Moze zakonnice zaczną strajkować?

jaka sluzba!!! boze co za durny narod :O TO OCHRONA ZDROWIA a wsluzba byla w `39 :O matko, jak polacy siedza w tej swojej ukochanej wojnie, az dziw bierrze, ze do pracy nie podjezdzaja rudym 102 :O

Gość anty policjantka
temat dotyczy traktowania ludzi przez ludzi...a nie strajku...

Dlatego należy sprywatyzować służbę zdrowia, dać ludziom składki do ręki po to by sami mogli płacić za leczenie wybranemu przez siebie lekarzowi----wolny rynek, który lekarz lepszy do tego pójdą pacjenci.

Mistrz cientej riposty... zaraz cie ciupaga poprawi ze słuzba zdrowia to nie jest juz słuba ale OCHRONA hihi nie wiem co zmienia ta nazwa ale niech wam bedzie

tylko ten medal ma dwie strony - opieka zdrowotna bedzie tak droga, ze nie kazdego bedzie stac na zrobienie badan krwi. Jak chca prywatyzowac, to niech nie daja pieniedzy panstwowych do prywatnych klinik. nie wiem, czy wiecie, ale wasze prywatne kliniki i tak maja kontrakty z NFZ. Wiec co to za prywatyzacja?

taka zmiana, ze sluzba to sluzba a ochrona to ochrona. Tak okno to okno, a marmolada to marmolada :O (terri jest ograniczona - nie zwracaj na nia uwagi)

a jesli o traktowaniu pielegniarek mowa najpierw powiedziano im --nie zareagowały powtorzono ---tez bez reakcji wiec popchnieto akurat polcjant zarabia podobnie do pielegniarek a jego zadaniem jest utzrymania porzadku na ulicy wiec czynił swa powinnosc pielegniarki zadaniem jest opiekowac sie chorymi anie blokowac ulice

Dura lex, sed lex ------blokowanie ulicy to wykroczenie, które miałoby wpływ na funkcjonowanie komunikacji, o czym od razu poinformowaliby wkurwieni kierowcy,taksówkarze i inni ludzie w korkach.

polskie media bardzo lubia robic show nie tam gdzie trzeba. zamiast zajac sie tlumaczeniem dlaczego pielegniarki robia to co robia - oni wola zrobic sensacje, ze kilka pielegniarek przesunieto na chodnik :O a potem taka terri strasznie klapie dziobem, chociaz pojecia nie ma o co rozgrywa sie ten protest. terri jestes bardzo podatna na manipulacje. czy ty nie wiesz, ze relacje mediow trzeba podzielic przez 50? Im chodzi o sensacje - pielegniarkom o godne zycie. fajnie zrobic material jak trzech policjantow przesuwa p[iec pielegniarek z "chodzonej kamery' co daje efekt szarpaniny i odpowiedni komentarz do tego "patrzcie jakie one zle!" lub "patrzcie jaka policja zla!". Nie o to sie sprawa tu toczy.

Gość roześmianaana
Dlaczego krytykujecie policjantów.Dostali taki rozkaz i muszą go wykonać,bo innaczej to oni straca prace i nie będą mieli za co utrzymać siebie i rodziny.jezeli bronimy pielegniarki to postawmy się także na miejscu policjantow.Kazdy pracownik ma swojego przełozonego i musi wykonywac jego polecenia czy sie zgadza czy nie ,bo innaczej wyleci na bruk.

Policja robiła swoje, dla mnie to oczywiste. Czy ktoś z was miał kiedyś kogoś bliskiego chorego w szpitalu ? Wiecie ile taka pielęgniarka liczy sobie za zrobienie herbaty ? Sorry, ja miałem i miałem bliskich w szpitalu i mnie ich nie żal.

Gość roześmianaana
Pelegniarki nie maja aż tak źle,wiem cos o tym.To,ze zarabiaja mało to tak samo jak wiekszosc z nas zarabia za mało aby godnie zyc.

nie jestem podatna na manipulacje mediow to co pisze to moja subiektywna ocena sytuacji i chorego zachowania z tego co mowia rzadzacy na nic te ich pukania butelkami jak sie nie podoba to na zmywak jedzcie

Gość maniaczka bazarowa
dostają za dyżury, dostają za opiekę nad pacjentkami.To ze na rękę dostają 900-1200 zł to tyle co każdy urzędas.Sama u prywaciarza tyle zarabiam a mam duzo roboty. One to robą bo lubią.Czasami w miesiącu wyciągnął więcej niz ma każda z was.

Gość ile sobie liczy

i pojada, tylko wtedy rzadzacy beda leczyc sie w rzadowych klinikach, a takla terii zostanie na lasce garstki opieki zdrowotnej i zobaczymy wtedy.

Gość ile sobie liczy
no ile za zrobienie herbaty?

ty u prywaciarza tez robisz bo lubisz szczegolnie luboia pielegniarki gdy rodzina wyzywa sie na nich, gdy sa traktowane jak sluzace, gdy sa buforem pretensji pacjentow na swiat, gdy sa szarpane przez pacjentow, rodziny tych pacjentow.... taaaak, bardzo to lubia :O

Gość maniaczka bazarowa
a panie kasjerki tez powinny w takim razie strajkowac bo mają 700 zł i te z biedronek i żabek. I jakos mają mniej od pielęgniarek i tez sa odpowiedzialne materialnie i jak mają w kasie bankruta często kilka miesięcy bywają bez pensji.

Gość ile sobie liczy
Myrevin odpowiedz mi na pytanie, bo nie wiem ile żądać

no pojada ale na zmywak dosłownie --coz za zaszczyt bo nostryfikacji zadna nie ma nie boj nie boj terri jak bedzie chciała to pojdzie i kupi sobie pielegniarke to tylko kwestia ceny wszystkie nie wyjada ,bo na szcescie sa takie ktore wiedza co to powołanie wczoraj czytałam na forum jak jakis tatus zalił sie :czeka od 3 m-cy na zabieg dziecka i nici Kaza mu czekac jeszce do konca strajku Dziecko potrzebuje pomocy a OCHrona zdrowia Ochrania nie zdrowie ale własne interesy Ochrona zajebista

Gość maniaczka bazarowa
robie u prywaciarz ale nie koniecznie bo lubie. Poprostu taką mam akurat prace. Niechciałam byc pielęgniarką kasjerką to jestem panią w biurze która niestety wbrew pozorom nie tylko pierdzi w stołek i pije kawe i klika w kafeterii ale tez ma na głowie wiele spraw za które jest tak samo odpowiedzialna. I co mam strajkowac? tez mi cięzko jak cholera.człowiek ma stanowisko nieadekwatne do pensji, nikt nie patrzy ile serca w prace wkładam, żadnej motywacji, żadnych nocnych dyzórów za które mogłaby dostac kase, żadnych łapówek nie mam....i ciesze sie z tego tysiaka mimo iz czasami jest naprawde ciezko.

A propos latania za przestępcami: Dawno dawno temu kiedy jeszcze od czasu do czasu oglądałem \"Szkło kontaktowe\" zdarzyło sie takie cuś: prowadzący rozmawiali o funkcjonariuszach GROM-u, którzy mieli wg pomysłu ministra patrolować ulice warszawskiej Pragi aby było bezpieczniej, zadzwonił tedy jakis matoł do studia,---cytuję----\" oburzony jestem, jak minister śmie wyprowadzac takich uzbrojonych po zęby ludzi, przeciez jak złodziej zobaczy takiego kogoś to nie popełni żadnego przestępstwa\" koniec cytatu. :) W podobny sposób krytukują działacze opozycji:)

Gość maniaczka bazarowa
dokładnie- powołanie-ślubowały tak jak zakonnice i księża. I gdzie to powołanie? strajkuje. Za zrobienie herbaty to pewnie taka przenośnia.Chodziło mu pewnie ze za opiekę duze pieniązki sobie biorą takie pielęgniarki.pewnie gdzies cennik wisi bądz poprostu trzeba sie domyslic ze za 1 godzine to napewno nie daje sie 40 zł ale conajmniej 90 zł.Tak sądzę.