Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

Ile szampana?

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

Myślałam, żeby kupić butelkę szampana na 5 gości. Tymczasem wujek, który prowadzi restaurację, poinformował mnie, że ludzie kupują 1 butelkę dla 10 osób. Czy to nie za mało? Szampan oczywiście tylko do toastu na wejściu.

zdecydowanie starczy.Wiem to po sobie,też liczylismy 1 butelke na 10 oósb.przecież i tak nie nalejesz całej szampanówki tylko troszeczke na umoczenie myska.Zresztą najlepiej sprawdzić to w domu :D bieżesz butelke,szamapnówke i liczysz :D

ale mówicie o butelka 0,75 prawda?? bo sa tez butelki 1,5 litra.. mój brat chyba na 160 osób kupił takich dużych 1,5 litra 5 sztuk, poszło tylko 4 sztuki, a Państwo młodzi mimeli osobny udekorowany dla siebie taki mały i starszy otwierał.

Gość plumisia
ja kupiłam 4 butelki po 1,5 litra na 90 osób. myślałam, że to mało, a okazało się, że w sam raz. poza tym miałam w planie kupić prawdziwego szampana, ale facet z restauracji (nasz lokal był bardzo ekskluzywny) poradził, żeby kupić zwykłe wino typu Dorato czy Cin Cin, bo to ma być tylko toast, a poza tym goście często zostawiają ten trunek, więc po co płacić 150 zł za butelkę. przyznaję, że miał rację. do toastu były podawane schłodzone truskawki (ułozone na paterach, wraz z wykałaczką) i to tęz był bardzo dobry pomysł.

Gość 1 butelka na 10 osob
nie potrzeba więcej.