Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielwet

Wyniki badan hormonalnych

Polecane posty

Gość wielwet

Witamodebralam dzis wyniki badan wizyte u lekarza mam dopiero za 3 tyg i troszke sie denerwuje moze ktos moglby mi pomoc bo nei znam sie na tym kompletnie co to oznacza Testosteron 1,18ng/ml Estradiol 63,00 pg/ml FSH 5,38 mlU/ml LH 21,23 mlU/ml Prolaktyna 13,15 ng/ml

Gość tyle
ci powiem ze prolaktyne masz dobra reszte niewiem

Gość wielwet
moze ktos jeszcze

wyniki można zinterpretować jeśli się wie w jakim dniu cyklu były robione normy (zależne od faz cyklu) estradiol f. folikularna 12,5 - 166,0 f. owulacyjna 85,8 - 498,0 f. lutealna 43,8 - 211,0 FSH f. folikularna 4,0 - 13,0 f. owulacyjna 5,0 - 22,0 f. lutealna 2,0 - 13,0 LH f. folikularna 1,0 - 18,0 f. owulacyjna 24,0 - 105,0 f. lutealna 0,4 - 20,0 prolaktyna 1,3 - 25,0 normy są z moich badań - moje laboratorium wydaje wynik wraz z tabelką zawierającą normy dla oznaczanych hormonów testosteronu nie miałam oznaczanego więc nie podpowiem... pozdrawiam

Czy badania byly robione w 3 d.c? Bo jesli tak to fsh w normie, lh duzo za duzo. ( stosunek lh/fsh ponad 4 - byc moze pco), Co do testosteronu spojrz w normy twojego laboratorium. Ale chyba za wysoki, prolaktyna w normie.

Gość wielwet
badania byly robione w 8 dniu cyklu a pozatym moze mi ktos wytlumaczyc co znaczy faza folikularna??