Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milka30

ZASILEK DLA BEZROBOTNYH

Polecane posty

Wracam do PL,po dlugoletnim pobycie za granica.Chce sie zarejestrowac jako bezrobotna.Czy w takim razie bede ubezpieczona ja i moje dzieci?Czy nalezy mi sie zasilek,jezeli nigdy w Pl nie pracowalam?Ile trzeba miec czasu przepracowanego,zeby dostac zasilek? Jezeli ktos sie orientuje to prosze o odpowiedz:)

Gość poza ubezpieczeniem nic ci sie
nie nalezy

Gość hubba bubba
ubezpieczenie będziesz miała, ale zasiłku zadnego nie dostaniesz, musisz przepracowac conajmniej rok zeby dostac zasiłek.

niestety maja racje ci co pisali, nie dostaniesz zasilku, ale ubezpieczenie owszem, jednak kiedy odmowisz podjecia pracy do ktorej skieruje cie urzad to starcisz ubezpieczenie, poza tym musisz w wyznaczanym przez urzad terminie stawiac sie na podpis poprzez ktory zglaszasz gotowosc podjecia zatrudnienia

Cos cieniutko wracasz z tego wieloletniego pobytu, skoro odrazu pytasz o zasilek :P) A moze to z przyzwyczajenia?:P)

crazy--to nie kwestia odwagi.Ja wlasnie pisze zza granicy :)Tylko ze zwykle ludzie wyjezdzaja po to zeby sobie polepszyc, ew dorobic sie i wrocic.A autorka wraca i odrazu o zasilek pyta.Znaczy pewnie ze jej sie niepowiodlo.Co odrazu zaznaczam, wcale mnie nie cieszy i daje chorej satysfakcji.Tylko takie spostrzezenie moje.Pozdrawiam.

na zycie za granica nie narzekam,wracam bo tesknota za ojczyzna jest wieksza niz rozsadek(kazdy sie puka w czolo,kiedy mowie ze wracam do Pl) Pytam o ubezpieczenie bo kompletnie sie na tym nie znam. O zasilek takze spytalam,bo takze nie wiem ,jak to jest.Chce isc do pracy ale nie wiem czy tak z dnia na dzien ja znajde. Dziwka i szamta nie jestem ,wiec epitety chorych fustratow mnie nbie ruszaja :) Nie okradam WASZEGO panstwa bo to takze moje panstwo:)

Malwinaaa Nie musze ale napisze Tobie ,ze mam meza,ktory bardzo dobrze zarabia i ktory zostaje za granica na pare lat jeszcze a ja wracam tylko dlatego ,gdyz umarl moj tata i moja mama bardzo przezywa ,ze zostala sama(jestem jedynaczka).Mam tu wszystko czego mozna chciec od zycia ale dla mnie wazniejsze jest to,zeby zyc w swoim kraju,wsrod znajomych,rodakow niz zyc w dobrobycie ale zawsze byc czlowiekiem \"drugiej kategorii\":)

zuzka24 dziekuje za odpowiedz :) widze ze sa jeszcze tacy,ktorzy normalnie potrafia odpowiedziec :)

Gość unijny liberal
w zamian za przyznanie zasilku powinno sie wymuc na zasilkobiorcy deklaracje o : przeszczepach, krwiodawstwie i uczestnictwie w sytuacjach kryzysowych np. powodzie i inne. zeby nie bylo ze darmocha. to nie trendy. tak za darmoche. za darmoche to tylko u Owsiaka...

Gość to takze jej
panstwo >>co za szmata>>> prymitywie!! poprostu chce to co jej przysluguje a to bie co ? zasilek sie skonczyl i na browca brak?

A tak na koniec-my Polacy ,spojrzmy na siebie-jestesmy sfustrowani,potrafimy tylko dokopac komus,kto ma troche lepiej,wyzywac i ublizac.Nie dziwmy sie ze Polska popada z skrajnosci w skrajnosc,ze cyly swiat sie z nas smieje,bo Polska to my-Polacy a z takim podejsciem nigdy do niczego nie dojdziemy ,niestety. Zacofanie i jeszcze raz zacofanie...Zreszat szkoda slow...dobranoc:)

Kto tu jest prymitywem,prymitywie? nawet kulturalnie nie potrafisz napisac:) I masz racje w stu procentach-zabraklo mi na browarka i dlatego wracam do PL buhehehehe Nie ma sensu dalsza \"rozmowa\".Idz lepiej pokaz swoje niezadowolenie z zycia gdzie indziej :P

Gość to takze jej
napisalem do>>> co za szmata>>> przykro mi ze wzielas to do siebie :( milka30

Gość A nie możesz
Milka zabrać Mamy do siebie????? Wiem, że nie przesadza się starych drzew, i jak długo Cie tu nie było....................ale nie wróciłabym.Nigdy.:(

Za granica mieszkam 9 lat i nie ma dnia zebym nie tesknila...Mama owszem ,przyjezdza do mnie na urlop ale powiedziala ze nie wyobraza sobie zycia tutaj na stale... Kurcze,moze naprawde jestem nienormalna,ze chce wracac ale ja juz mam dosyc tesknoty i zaznaczania na kalendarzu,kiedy jest nastepny wyjazd do PL :(

Gość unijny liberal
z taka tesknota to Ty do unii nie pasujesz. nawet nie wiem czy jako osoba teskniąca za Polska nie stanowisz zagrożenia terrorystycznego . albo osoba stajaca sie ksenofobka , homofobka i antysemitka. we wspanialej unii nie ma miejsca na tesknoty. i takie inne uczucia. takowe uczucia sa niemodne. trendy sa uczucia : pożądania, pragnien i marzen, konsekwencji potulnosci i pracoholizmu.

Mojemu mezowi nie za bardzo podoba sie pomysl mojego powrotu(sam chce wrocic ale za pare lat dopiero) ,wiec chce mu udowodnic ze dam sobie w Pl rade,ze potrafila zyc w tej\"biedzie\".Jestem pelna optymizmu ,ze znajde prace,ze bedzie dobrze a o zasilek spytalam ot tak. Duzo ludzi mysli,ze my Polacy,mieszkajacy za graica,mamy sie za \"tych lepszych\" itp.A to guzik prawda.Ja nigdy nie czulam sie lepsza,tylko dlatego ze jezdze np autem na obcych nr rejestracyjnych. Dlatego smutne jest to ze zostalam tu wyzwana i obrazona a w sumie nic zlego nie napisalam :(

Gość A nie możesz.......
Milka zostaw i omijaj świrów z daleka:o No cóż 9 lat to długo i krótko, ale pomyśl dziewczyno co Cie tu czeka? Praca - jaka???? A jeśli już to za ile????? Ne zostawiaj męża.:-P Wpadnij na wakcje czy na urlop - porozgladasz się sama, bo i sama musisz dokoć tego wyboru.Powodzenia.WIem, że Ci jest ciężko ale tak jak pisałam wyżej - ja bym nie wróciła, za Chiny:o🌼