Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbefe

kiedy zacząć karmić małe kocięta?

Polecane posty

Gość bbefe

Moje koteczki mają już 3 tygodnie i nie wiem kiedy zacząć im podsuwać maleńkie kawałki jedzenia innego niż mleko kotki. Kiedy zacząć przyzwyczając je do kuwety? Na razie chyba za szybko (jeśli chodzi o kuwetę), bo wyjęte z kartonika krzyczą wniebogłosy i nie chodzą, tylko stoją w miejscu, łapki im się rozjeżdżają i głośno płaczą (w kartoniku oczywiście buszują, chociaż nieporadnie).

Zostaw małe kotki w spokoju.Przyjdzie czas to same będą się usiłowały wydostać z pudła. Na kuwetę za wcześnie.Jeszcze dobrze nie chodzą,a Ty chcesz je traktować,jak prawie dorosłe koty.Ich matka sama zadba o czystość w pudle. Od 3 tygodnia życia małe mogą już jeść stały pokarm.Najodpowiedniejszy dla kociąt jest pokarm w puszkach.Jeśli chcemy sami przygotować posiłek,podajemy siekane gotowane mięso wołowe lub kurczaka. Ja osobiście daję kurczaka.Jest bardziej delikatne. Pozdrawiam 🌻 ♥♪♫

Gość AHA...........
3 tygodnie! Daj im spokój. Jak będą miały 5 tygodni możesz im podawać mleko rozcieńczone ciepłą wodą, a później stopniowo jedzenie. Najlepiej saszetki lub gotowane mięso.

zaprzyjaźnione kocięta,czyli rodzinka,z której pochodzi opisywany już w innym temacie Zbój-mają ok 3,może 4 tygodni,już potrafią łazić.. Jak kilka dni temu przyniosłam saszetkę ich mamusi,to całe wlazły do miski i jadły tak,aż im się uszy trzęsły. Biedna Kota patrzyła na to z boku i dopiero resztki wylizała. No ale jedzenia ogólnie jej nie brakuje :) Myć się już jeden potrafi sam (zwłaszcza jeśli jest umazany jedzeniem :))

Gość ele
uwielbiam czytac te posty o kotkach, kocham kotki:-) napiszcie jakie macie koloru? ja mam jednego czarnego, 2 szare i rudo biały- najukochanszy kocurek, jak z bajki czy reklamy

Gość karm je łyżeczką na początku
bo inaczej nie będą chciały jeść wiem bo mam 9 kotów

Burza przeszła,nawet szybko.Wczoraj nam dała popalić,od 18.00 do 22.30 :O A wracając do tematu..... Karm je łyżeczką na początku---------->ja też wychowałam parę kociaków,ale nigdy nie karmiłam ich łyżeczką. Kotki są rozkoszne{kwiat] Burza wraca ♥♪♫

Marketo... zostały jeszcze cztery maluchy do przydziału :D jeden czarny z lekkimi znakowaniami białymi..i trzy szare pasiaste. Zwłaszcza jeden z nich jest śliczny :) Szare to chyba panienki :) Tak więc-zapraszam nad morze:)

Ha,ha,ha całą Polskę musiałabym przejechać.Ty jesteś z nad morza,ja prawie z gór(Beskidy).Nie opłaca się skórka za wyprawkę.Ale dziękuję,że pomyślałaś o mnie.🌻 Moja bratowa jedzie na tydzień do Władysławowa(chyba za dwa dni).Tylko,że od bratowej dzieli mnie prawie 400 km.I tak,chociaż by mi kotka przywiozła z nad morza,to jak dostarczyć do mnie,od niej?:( Daleko mieszkasz od Władysławowa? ♥♪♫

Sopot :) ale maluszki i tak jeszcze raczej z mamą być powinny. Wiesz-ja kiedyś do Katowic chciałam jechać po kotka... Ale się spóźniłam i ktoś inny kupił małą. Także-czyż nie jest to dobry pretekst do kilku dni odpoczynku w kurorcie? :D

Jeszcze raz napiszę-piękne kotki🌻 Ja muszę sobie założyć jakieś konto,to pochwalę się moimi zwierzakami:) Ty masz na Voila,trudno się tam zakłada? KaleidoStar,z Ciebie kociara całą gębą:D Żeby do Katowic chcieć jechać po kotka :O Do Katowic nie mam zbyt daleko,a z Sopotu znałam dwóch chłopaków.Ale to dawno było,może nawet mnie nie pamiętają. Pewnie,że fajny pretekst były,aby pojechać nad morze........Nie mogę się teraz ruszyć nigdzie,z pewnych względów.:( Ostatnio,jak byłam nad morzem,to byłam w Gdyni.Odwiedziłam też Gdańsk,ale to tak było przy okazji. Pozdrawiam 🌻 ♥♪♫

Na voila łatwo :) tylko kłopot z nawigacją mam,tzn z odnalezieniem się..ale po prostu zapisałam link i tyle. Nie wiem jak się dostać do edycji katalogu,więc po prostu ręcznie adres wpisuję (www.voila.pl/edycja-czy jakoś) Ale poza tym-banalnie łatwo :) A ja kociara to też..ale i psiara. Ogólnie zwierzęta lubie i pełno ich wokół mnie :) Ciągle a to gryzonie,a to jakieś ptasie przybłedy-połamańce do odchowania.. :)

Dobre masz serce.Może przygarniesz psiaka?Ktoś założył topik,dwa psiaki szukają domu.Na Ogólnym,na pewno znajdziesz ten topik. Może dla Mamy?W miejsce tego,który odszedł? Jutro spróbuję z tym kontem.Zobaczymy:) ♥♪♫

eh,nie da się.. mieszkamy na niecałych 35 metrach,mamy mase mebli,więc miejsca nawet na yorka mało.Zresztą mama chyba nie chce już psa. Może to jeszcze za wcześnie? No ale cóż..jak tylko ja pójdę na swoje (jeszcze trochę potrwa,bo mam ambitne plany i dlatego mimo żem stara baba,z mamą mieszkam :/ ) to będę mogła miec tuzin czworonogów :) A ten owczarek do wzięcia kochany,trafił w moje serce. Bo owczarki kocham najbardziej:)

Znalazłaś ten topik,widzę.Szkoda,że nie możesz żadnego z tych psiaków wziąć.:( Faktycznie,metraż mały.Życzę,żeby się powiększył:) Ja miałam też owczarka niemieckiego,ale długowłosego,z loczkami z sierści.Piękna suczka była.Niestety,też nie żyje.Już 1,5 roku:( Jaka mądra była.......... ♥♪♫

Gość kot z kociewa
pod koniec marca,te pozne na poczatku kwietnia

Gość gość
Moje kotki są jeszcze malutkie

Gość gość
Ja nigdy nie karmiłam łyżeczka a do kuwety wsadzam kociaki od ok 3-4tyg aby się przyzwyczajały