Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamila_M

Sposoby na tanią wyprawkę

Polecane posty

Gość Kamila_M

Proszę, napiszcie ile wydałyście na wyprawkę, a szczególnie interesuja mnie te osoby którym udało się wydać niewiele kasy. Zarabiamy z mężem po 1000 zł i musimy z tego opłacić mieszkanie, samochód itd, więc co miesiąc prawie wszystko idzie na te wydatki. W związku z tym wygospodarować nawet 1000 zł na wyprawkę jest problemem. Interesują mnie przykłady tanich wyprawek, najlepiej zdobytych własnymi siłami (bo wiadomo że wszystko można dostać w prezencie).

Gość kupuj w necie
Zakupy na Allegro- tanie rzeczy za grosze. Ja kupiłam wielką torbę ciuchów niemowlęcych za 30 zł. Nie wspominając o tym, że łóżeczko, wypasiony wózek, komplety pościeli, rożki, wypełnienie, kocyki, wanienkę też kupiłam na Allegro. Allegro to kopalnia rzeczy, a ciuchy często są nowe, kupione za połowę ceny za granicą.

zamiast wózka z gondolą kup bardziej obudowaną spacerówkę z ochraniaczem- coś w stylu graco ale tańszy odpowiednik- ja zamowiłam na allegro, kupiłam też łózeczko z ochraniaczami , baldachimem i poscielą łącznie za 170 zlotych ciuszki poprostu kup na odzieży używanej pochodż po komisach dla dzieci- tam mają dużo rzeczy niedrogo a prawie nowych znam twój ból bo mam podobnie z chusteczek do pupy polecam te z biedronki są identyczne jak pampersa ale kosztuja połowę taniej w ogole w tej chwili jest promocja na dziecięce artykuły w biedronce z pieluszek ja niestety po pierwszym dziecku przekonana jestem tylko do pampersów, ale kupuje dwupaki żeby wyszło taniej z rzeczy kosmetycznych- najlepiej sprawdzają sie stare polskie niedrogie kosmetyki

aaaaa -akurat wózek paulki polecam- sama o mało takiego nie kupiłam tylko nowego, teraz juz mam inny a szkoda bo sama bym sie skusiła

Gość Kamila_M
Dzięki dziewczyny. Paulka --> mnie się te zdjęcia otwierają. Fajne te rzeczy. Co do wózka to może trafię na jakąś używaną twardą gondolę, słyszałam że to wygodniejsze dla malucha.

wiem paulka- dlatego mówie, ze polecam bo to okazja

Gość Kamila_M
Paulka ---> ja na razie tak ogólnie próbuję się zorientować, bo czasu mam jeszcze sporo ale już się martwię jak sobie poradzimy skoro ludzie na wyprawki wydają po 5 tys! Tak więc to dopiero 4 miesiąc i jeszcze nie wiem czy przypadkiem chłopak nie będzie :-) Ale dobry pomysł z tym allegro, teraz przeglądam i widzę że masa fajnych rzeczy jest.

kamila ja spokojnie zmieściłam sie w tysiącu

Gość zatroskana
pewno ze Allegro to kopalnia fajnych rzeczy :) nawet jesli ktos chce kupowac tylko nowe - nieuzywane ciuszki to i tak taniej bedzie niz w sklepie :) sporo taniej!!!

Z nowymi rzeczami na allegro i w sklepach internetowych uważałabym. Podam przykład: Paklanki - woreczki na zużyte pieluszki kosztują w Tesco 3,50. Spróbujcie znaleźć na allegro taniej niż za 4,80. Parę innych takich przypadków już w sklepach wyhaczyłam i to najczęściej już po dokonaniu zakupu na allegro :-)

kremy na cellulit:D Kiedyś szczęka mi opadła - promowane na głównej stronie Allegro, jako super promocja i rewelacja, po 29,90. A były to kremy z Leader Price po 4,90 :D:D:D Kurdeś, ludzie brali po kilka sztuk, facet sprzedał kilka dobrych setek na kilku aukcjach, mało tego. Klienci wracali (z ciekawości obserwowałam ten kilkumiesięczny fenomen:D) Już nie raz trafiłam na takie aukcje. Z drugiej strony - na All przepłaca się za rzeczy z IKEA, H&M itp. Ale, te jeżeli ktoś mieszka daleko od sklepu, np w małym miasteczku/na wsi to i tak bardziej opłaca mu się kupić na All niż jechać setki km;) Ja na tanią wyprawkę polecam lumpeksy. Na wiosnę kupiłam w jednym z nich za 10 zł taką wanienkę (nową, bo w środku jeszcze były nie rozmoczone etykietki:D) http://allegro.pl/item204545611_wanienka_dwupozycyjna_onda_ok_baby_nowa_wersja_.html

Ja też jak narazie szukam i na allegro i w sklepach, orientuję się co gdzie i za ile...jestem w 22 tc ale juz przygotowania powoli zaczynam:) Przede wszystkim rozeznałam się wśród znajomych i znajomych znajomych czy nie mają kogoś kto miał małe dzieci i ma do odstąpienia to czy tamto...lub do odsprzedania rzecz jasna:)Warto popytać bo czasem ludzie mają a nie używali i leży u nich i się kurzy a nam może się przydać... Ciuszki też kupuję w lumpeksach ale tylko te które dokładnie pooglądam...widać że są nowe, z metkami i w dotyku nieużywane i nieprane:) Też nie chcę wydać na wyprawkę nie wiadomo ile bo nas na to nie stać i uważam po drugie że to bez sensu, bo i tak pewnie wiele rzeczy przeleży w szafie:)

Aha...a np kosmetyki dla dziecka wcale nie muszą być najdroższe,bo nie znaczy to że są najlepsze...z tego co wiem bardzo dobre i niedrogie są kosmetyki BAMBINO...ja też zamierzam ich używać... I chusteczki z Biedronki DADA są super!!!! Sama je stosuję do demakijażu twarzy zamiast mleczka..są delikatniejsze, nie szczypią w oczy...a po mleczku zawsze miałam oczy czerwone:) POLECAM

A ja kupuję ubranka używane bo wiadomo że dzieci ulewają, brudzą się przy jedzeniu a potem też przy zabawie. Po co mieć żal za kazdym razem jak dziecko poplami np bluzkę za 40 zł. Lepiej kupić za parę złotych i wyrzucić jak się zniszczy. To, że ktoś wcześniej tego używał nie ma dla mnie znaczenia bo i tak za pierwszym razem piorę w wysokiej temperaturze a potem jeszcze prasuję z dwóch stron i szafa gra ;-)