Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaaaaaa

apfelstrudel - poszukuje dobrego przepisu

Polecane posty

Gość agaaaaaaa

????? moze ktos podac ?? z gory pieknie dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
kochani jestescie moja ostatnia deska ratunku prosze :((

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
Zutaten Zutaten : Für den Teig: 80 g Butter 250 g Mehl 3 Eier 500 g Äpfel 50 g Rosinen 150 g Zucker 1 EL Zimt Rezept : Das Mehl, die Butter, 2 Eier und ein Glas lauwarmes Wasser vermischen und einen Teig kneten. Bedeckt 1/2 Stunde stehen lassen. Mehl auf einem Küchenhandtuch verteilen, den Teig darauf ausrollen und dünn ausziehen. Die kleingeschnittenen Äpfel, die Rosinen, den Zucker und den Zimt darauf gleichmäßig verteilen und den Teig eng zusammenrollen, mit Eigelb bestreichen und bei 180°C (Th.7) 45 Min. backen. Tipps : Schlagsahne dazu reichen Getränkeempfehlung: Wiener Kaffee oder Schokolade to moze chociaz , ktos moglby mi to przetlumaczyc :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spróbuję,zaznaczam,że niemieckiego nie znam perfect.Może to trochę potrwać.Może ktoś pomoże? Zaczniemy od składników: 80 g masła 250 g mleka 3 jajka 500 g jabłek 50 g rodzynek 150 g cukru 1 laska lub porcja cynamonu(nie znam skrótów niemieckich),ale \"na oko\" wiesz,ile cynamonu. Za chwilę dopiszę resztę.:) ♥♪♫

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
Piekne dzieki Marketa 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przetłumaczyłabym ale nie
chce mi sie. bardzo ci potrzebne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
bardzoooooooo zaprosilam tesciowa chce sie popisac rozumiesz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość coś mi się wydaje że....
a mehl to chyba mąka, a nie mleko?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przepis: Mąke, masło, 2 jajka i szklanke przegotowanej wody (?) wymieszać i ugnieść ciasto. Pozostawić na pół godziny. Makę rozdzielić, ciasto po tym zwinąć i wyjąć ciemne. c.d.n

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
dzięki Anula 🌼 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jabłka, rodzynki, cukier i cynamon po tym identycznie rozdzielić i razem ciasno zwinąć w cieście, posmarować żółtkiem jajka i w temp 180 C piec 45 minut. zaraz napisze wskazówki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość coś mi się wydaje że....
czegoś tu nie rozumiem, najpierw wymieszać składniki ciasta, a potem rozdzielić mąkę? Ktoś tu sobie jaja robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wskazówki: - podać z bitą śmietaną - napoje, które można do tego podać: kawa albo czekolada Nie za ciekawie mi wyszło to tłumaczenie... Dasz radę? Nie pamiętam już za bardzo niemieckiego.... Już tam nie mieszkam:) Jak czegoś nie zrozumiesz to coś wymysliy razem:) a mehl to mąka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość coś mi się wydaje że....
a skąd wyjąć ciemne? jak komuś uda się upiec ciasto z tego przepisu to daję Nobla

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bo tego sie dosłownie nie da przetłumaczyć. Jakiś beznadziejny ten przepis. Poczekajcie. Moment musze pomysleć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ej wkurwiłam się. Chyba zaraz sama to upiekę bo się zdenerwowałam. Nie mogę własnie zrozumieć to wyjąć ciemne, i jak potem rozdzielać składniki! Bez sensu! Ej pomozcie! Też to zaraz będę piekła!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
dzieki Anulka :) nie denerwuj sie Ja mysle ze chodzi o to by posypac maka to ciasto i je rozwalkowac . Ja probuje , nie jest az takie drogie wiec najwyzej jak nie wyjdzie wyladuje w koszu. Zycze powodzeia :) jeszcze raz piekne dzieki [ kwiatek]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No własnie nie wiem. Moja babcia tak mówiła na blat kuchenny.. Ale czy ja wiem... nie wydaje mi się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
- to recznik kuchenny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A moze spróbujesz z tego przepisu..... czas: 20 minut + 70 minut chłodzenia i pieczenia ilosc porcji: 8 skladniki: 20 dag mąki 1 jajko 2 łyżki soku z cytryny 10 dag masła 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki cukru pudru 50 dag jabłek szarlotkowych 2 łyżki rodzynek pól łyżeczki cynamonu przyrzadzanie: Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej wgłębienie i wbic jajko. Wlać pół szklanki wody i sok z cytryny. Dodać też 1 łyżkę cukru pudru. Ciasto zagnieść, aby było gładkie i elastyczne. Następnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć na 30 minut do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w cieniutkie paseczki. Skropić łyżką soku z cytryny, posypać cukrem puderem i cynamonem i wymieszać z rodzynkami. Ciasto rozwałkować jak najcieniej na prostokąt i posmarować połową wcześniej roztopionego masła i posypać bułką tartą. Na środku ułożyć nadzienie z jabłek, pozostawiajać wolną przestrzeń na bokach i końcach. Zwinąć i uformować strudel. Końce ciasta zawinąć do środka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i polać resztą masła. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. uwagi: Strudel należy podawać na ciepło, przybrany bitą śmietaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
dzieki Marketa 🌼 juz zaczelam walczyc z tym przepisem napisze pozniej co mi wyszlo :) Pozdrawiam i milego weekendu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
SHE 71 ------>> to wyprobowany przez Ciebie przepis ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Niestety nie,mam go w swoich zbiorach juz dawno,ale jakos nie mialam okazji wypróbowac :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaaaaaa
moj strudel juz sie piecze :) Jestem bardzo ciekawa jak bedzie smakowal , niestety dalam plame na calego ..... zapomnialam dodac wody do ciasta hehhehheh napewno bedzie kruchutki hehheheh :)) za chwilke powiem jak smakuje i czy da sie wogole go zjesc 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×