Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Libaralistka

Dlaczego w wielu biednych rodzinach rodzi sie najwiecej dzieci

Polecane posty

Gość Libaralistka

Trzeba sie bylo zabezpieczyc, a nie panstwo doic

Gość Misieńka
Oni trzymają się zasady...biednie, ale się kochamy albo biednie, ale wesoło ;) nie mają innego zajęcia to się parkają jak króliki;)

Gość skąd masz takie wieści
chyba masz problem z myśleniem... jasną sprawą jest, że jeśli masz dużo dzieci na jedno dziecko przypada relatywnie mniej pieniedzy.... Czy to jest powód do rezygnacji z posiadania dzieci?

Gość biedaczki
... jak Bozia chce ukarać, to rozumek odbiera. Słusznie powiedział Einstein, że dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i głupota ludzka, choć co do tej drugiej, nie miał pewności. Widać, na waszych nędznych przykładach, że miał rację

Gość viyfvuyviv
Mi się wydaje że często tam jest bieda, gdzie nieudolność (dziedziczna, wpojona, z pokolenia na pokolenie) a jak nieudolność to w każdej sferze, w tym w kwestii zabezpieczania się przed płodzeniem kolejnych sztuk dzieci.

Gość ryszarda_Prawdziwa
Najczescie tacy ludzie są prymitywni, lubią seks (nawet na oczach dzieci, w koncu jak się ma ich kilkanascie i 2 pokoje to ciężko inaczej) a o zabezpieczeniach nie wiedzą, nie lubią ich (jakże to ciula ubierać :) ) lub wierzą w to co ksiądz grzmi z ambony.

Gość skąd masz takie wieści
a mnie sie wydaje, ze w przypadku autorki jest to nieudolnośc ( to też się dziedziczy) do zrozumienia, że dzieci są wielka wartością

maja wiecej dzieci bo nie stac ich na gumki albo tabletki, a dupcza sie jakkazdy.

Gość no weź
myslą, ze w przyszlosci dzieci sie nimi zaopiekują. Przynajmniej jedno o nich nie zapomni gdy wszyscy wyjada na zachód

Gość zmienieony nick z powodu braku
biedna rodzina przewaznie równa sie alkohol a po alkoholu ludzie nie mysla przyszłosciowo i daja sie poniesc chwili

Gość wielodzietne pijawki

Gość ele20
to co wypisujecie to jest żałosne, ja pochodzę z wielodzietnej rodziny, mam 5 rodzeństwa i moje dzieciństwo wspominam wyjątkowo dobrze, owszem czasami były kłótnie, swady i w ogóle, czasami nie było za co chleba kupić ale nigdy nie było sytuacji kiedy zastałam moich rodziców pijanych, czy tez w innej sytuacji z powodu braku środków na życie, mieszkamy na wsi, wszyscy dojeżdżamy 15-40 km do miast do szkoły i wyobraźcie sobie ze z zasiłku i emerytury stać nas na bilety autobusowe co juz kosztuja 85 zl min i wsłasnie na tego neta. w rodzinie sie liczy miłość, wiara, to jest podstawa, niech sie działo co by chciało to wtedy rodzina przetrzyma i będzie zawsze razem

Gość magda lat 27
bo sa nie myslacy i moje podatki na nich ida czas to zmienic