Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doris_day

Pytanie o tabletki po..........

Polecane posty

Gość doris_day

Chodzi mi o tabletki, które bierze sie awaryjnie w razie jakiejs "wpadki". Czy sa łatwo dostępne w aptekach? I czy powodują jakies poważne skutki uboczne? Proszę, pomóżcie. :(

Gość kiwi kiwi
taką tabletke trzeba przyjąć do 72 h po wpadce, są tylko na recepte od ginekologa, koszt ok 60-80 zł, to duza dawka hormonow wiec moze powodować plamienia lub niewielkie krwawienia, mdłości, bóle głowy i rozregulowanie cyklu

Gość doris_day
A jeżeli i tak mam nieregularne cykle, to coś zmieni taka tabletka?

Gość kiwi kiwi
ona Ci nie rozreguluje cyklu na zawsze tylko moze spowodowac ze okresu dostaniesz duzo wcześniej lub później niz sie spodziewasz i podobnie moze zadziałać na ok 3-4 kolejne cykle... cóż ale nie musi, ja np. brałam raz tabletke "po" i okres spóźnil mi sie tylko 3 dni, a następne już były dosyć regularne wiec jak widzisz inaczej na kazdego działa. tak samo ja nie miałam żadnego krwawienia po tej tabletce a wiekszość kobiet ma kilka dni po łyknięciu ich

Gość doris_day
OK, dzięki za odpowiedź :)

Gość kiwi kiwi
no właśnie Postinor Duo i Escapelle- to są dwa rodzaje dostępne w Polsce, ale jak napisala vanilla nie nalezy ich często stosowac bo to duza ingerencja w organizm

Gość no weź
postinor duo :D 75zł :O pieprzyc NFZ i ginekologa który zagląda w cipe :O