Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena z Warszawy

Dlaczego na weselach zawsze sa ciasta,sałatki i galarety,których i tak...

Polecane posty

Gość Marzena z Warszawy

Ilekroc jestem na jakims weselu to zastanawiam sie laczego na stołach zawsze sa ciasta,sałatki i galarety,których i tak nikt nie je i stoi to zawsze na stołach i schnie lub rozpływa sie...

no własnie ja też nie wiem...w ogóle po co są wesela? :P

Dziwne, nie masz wpływu na menu weselne? To, co jesz, jest tylko wynikiem Twojego zamówienia lub zamówienia osoby, na której weselu sie bawisz.

Gość Marzena z Warszawy
noale jak jestem gosciem na czyims weselu to zawsze widze to samo:galarety,które sie rozpływaja,wedliny ,które schna i sałatki,które żółkną bo majonez juz sie ścina...I nikt tego nie rusza

Gość 20 mg
O jezu, marzena, to ty zrob inne menu. Menu zalezy tylko od tego kto placi za wesele.

Ja tam byłam na weselach, na których większość z ciast, wędlin itp. została zjedzona. A to, że coś zostaje - naturlana rzecz, zawsze zamawia się na zapas, żeby nie było wstydu, że za mało i zabrakło dla gości.

Gość a ja chodze
na wesela i widze ze ludzie jedzą te ciasta i galaretki,.... moj facet zawsze tylko czeka az podadza galaretkę bo w domu nigdy tego nie ma! a kawalek ciasta zawsze chetnie jakis zjem

Gość imili86
ja tez jak chodze na wesela to ludzie to jedza a wiadomo ze wszystkiego nigdy sie nie zje...a lepiej chyba wiecej niz za malo..a jak Ty bedziesz robila wesele to zrob sobie wedlin i ciast oraz galarety co za problem

a ja na weselach zawsze spotykam galarety, ciasta, sałatki, śledzie, ostrości i mnóstwo innych jedzonek i raczej rzadko się zdarza żeby wszystko zostało i sie zepsuło; choć teraz ludzie zamawiają więcej nowości i mniej tradycyjnych dań, np. jak sałatki to greckie, zamiast bigosu meksykańskie danie z mięsa mielonego, sery są urozmaicone - są pleśniowe, z ziołami, etc. chyba mało jest aż tak wybrednych ludzi aha, na weselu jestem co tydzień :] taki los kelnera

Ciasto to deser. Jak Ty sobie wyobrażasz deser bez ciasta? Owszem można podać lody, tort, sałatkę owocową, tiramisu, ale przecież ciasto też musi być i zapewniam Cię, że goście to zjedzą. Jakie sałatki masz na myśli? sałatki warzywne do obiadu? A co można podać do ziemniaków z koperkiem i kilku rodzajów mięsa? Sałatka, surówki muszą być. Chyba, że podajesz ośmiornicę i krem z krabów.