Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekaffska

OBJAWY CIAZY WAZNE

Polecane posty

Gość ciekaffska

czy bedac w ciazy w pierwszym miesiacu po niby zaplodnieniu ma sie normalne objawy przed okresem? czy wtedy nie ma ani okresu ani objawow?

Gość poporodziejestem
dokładnie tak. ma sie objawy takie jakby miało sie dostać okres- a okres sie nie pojawia. kupuje sie wtedy test- i prawda wychodzi na jaw. ja się akurat wtedy ucieszyłam czego i tobie życze

ja mialam jeszcze okres bedac juz w ciazy.ale ten okres byl dluzszy niz zwykle,a w nastepnym miesiacu tylko mnie brzuch bolal na okres,ale nie dostalam. a tak w ogóle to okres mozna miec do 6 miesiaca ciazy,zalezy od organizmu czlowieka.

Skąd masz informacje, żedo 6go? Proszę o źródło.Jeśli już to max do 4tego, bo do tego czasu a podtrzymanie ciaży odpowiada progesteron (ok. 100 dni) i to on jest sprawką większości krwawień w czasie ciąży - każdekrwawienie jest bezpośrednim zagrożeniem ciąży, a nie miesiączką.Miesiączka jest wywołana wzrostem estrogenów i złuszczaniem się endometrium, co w ciąży nie występuje, bo nie ma takiej możliwości(równałoby się z natychmiastową utratą ciąży).