Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lawnisia

Pocieszcie mnie

Polecane posty

Gość lawnisia

Dziewczyny, w ostatni dzień okresu ( 6dc) kochałam się z chłopakiem, mieliśmy prezerwatywę, ale pękła, nie było jeszcze wytrysku, wydawało mi sie więc że to nie grożne, ok 12dc wieczorem i przez następne 3 dni miałam bóle owulacyjne, pokrywało się to zresztą z rodzajem śluzu, jak myslicie czy ten incydent może skończyć się ciążą?

Kiedy wystąpił szczyt śluzu (ostatni dzień śluzu najwyższej płodności: mokro, przejrzysty, rozciągliwy, mnożliwie wodnisty)?

Gość Radio Maryja
na 100% jestes w ciazy, z blizniakami :classic_cool:

Gość lawnisia
ostatni dzień śluzu wystąpił 14 dc, na drugi dzień już było sucho

lawnisia, więc nawet, gdyby doszło do pełnego wytrysku - Twoje \"szanse\" na ciążę byłyby bliskie zeru.Nie masz się czum martwić. Zupełnie.

Gość niestety zdarza sie
czasem, ze kobieta zachodzi w ciaze uprawiajac sex w czasie okresu...:(

Zdarza się, dlatego pytałam o szczyt śluzu. Po owulacji nie ma śluzu wysoce płodnego.Owylacja może wystąpić najwcześniej na 3 dni przed szczytem a najpóźniejdo 3 dnia po nim. Najczęściej jednak występuje w okolicy dnia szczytu śluzu. Szkoda, że nie ma temperatur, bo obraz byłby jaśniejszy.

Gość lawnisia
dziękuję za odpowiedzi, martwił mnie fakt że zanim się zorientowaliśmy że coś jest nie tak minęło trochę czasu( chodzi mi o ruchy z pękniętą prezerwatywą), no i same wiecie, naczytałam się o tym preejakulacie i strach mnie obleciał,

Plemnik nie superman, wysoce płodny śluz pojawił się dopiero w okolicy 12 dc, wcześniej plemnik nie ma takich szans na przeżycie, jak w tym wysoce płodnym śluzie szyjkowym. Aten śluz pojawił się zbyt późno, bo coś jeszcze mogło się ostać.Oczywiście nie mogę dać Ci gwarancji 100%owej, ale stanęłabnym przy 99,9% :)

Gość lawnisia
z obserwacji śluzu wyglądało to mniej więcej także: 6 dc ostatnie plamienia, i sucho 7 i 8 dc sucho, 9-11 dc pojawił sie śluz gęsty rwący, a nastepnie 12-14 dc rozciągliwy, strasznie rozciągliwy rzekłabym, rozumiem że w dni suchości plemniki mają ograniczoną żywotność? czy też moga przeżyć te 4 dni

O dniach płodnych mówi się potocznie przy wystąpieniu śluzu relatywnie najlepszej jakości. Bez wątpienia tym śluzem był występujący w przedziale12-14 dc, nie wcześniej. Przyjmuje się, że w ostatnim dniu następuje uwolnienie komórki jajowej z pęcherzyka.Śluz z 9-11 dc był śuzem zwiastującym pojawienie się śluzu najlepszej jakości.Teoretycznie każdy śluz jest śluzem płodnym, bo w każdym moga przeżyć plemniki - kwestia tego,że nie w każdym mogą przeżyć tyle, ile w śluzie najlepszej jakości.4 dni mogą przeżyć ale przy założeniu,że facet jest zdrowy, plemniki silne a Twój śluz zmienia charakter z kwaśnego na zasadowy. Biały i lepki jest śluzem kwaśnym, dlatego nie sprzyja plemnikom.W śluzie zasadowym (wysoce płodnym) zdrowy i silny plemnik może przeżyć do 7 dni max.

Gość lawnisia
dzięki, jestem mądrzejsza, chociaż im więcej wiem tym mniej rozumiem:)))

Gość lawnisia
naszła mnie jeszcze jedna sprawa, mianowicie, wydaje mi się że plemniki z preejakulatu są raczej mniej ruchliwe i mają mniejsze możliwośći na długie przeżycie, więc obawa chyba mniejsza

Nie wiem, nie spotkałam się z takim stwierdzeniem - o mniejszej ruchliwości czy gorszej jakości. Cyba nie, skoro zdrowe i silne dzieci się z nich rodzą? :)

Monika - oczyść skrzynkę, odpisałam wielokrotnie. Ostatnio powtórzyłaś pytanie mimo, że odpisałam na nie wcześniej.Możliwe, że masz włączony antyspam w każdym razie problem z odbiorem maili leży poTwojej stronie.

Kolejnego maila dostałam - sprawdź czy srzynka nie jest przepełniona i czy nie traktują mnie jak spammera :) (jeśli masz jakiś antyspam)

Moniko, dostałaś odowiedź na nowego maila z ktrego przysłałaś mi wiadomość?