Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GŁUPIA KRETYNKA

PIEPRZONA MATURA !!!!!!!!!!!!

Polecane posty

pewnie ze moga dojsc czyje to prace. Ci z komisji wysylaja do tej szkoly dane a wszkole przypisane masz nazwisko do kodu wiec dyrektorka sprawdzila kod z mnazwiskiem i tyle!

Gość XSDFDG
A SKAD WIESZ ZE WLASNIE PO TO CIE DYREKTORKA WZYWA?? COS MOWILA PODCZAS ROZMOWY Z TOBĄ??

chociaz....jakie jest prawdopodobienstwo ze wasze prace sprawdzala jedna i tta sama osoba przeciez to jest losowane....widocznie mialyscie pecha:O

Gość ulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mnie tez sie wydaje, ze karolina musi sie wyzyc, bo sama miala problemy z matura....moze ona nie miala od kogo sciągac?:P:P:P:P:P do autorki jak to mozliwe, ze ona sciagnela prace? trzeba bylo cos zrobic, udawac...zasłonic, przejsc do innego zadania rozumiem sciagnie na lekcjach w szkole, ale nie na maturze!!! przykro mi, ze Ty tez masz problem, ale jesli ta kolezanka sie przyzna to moim zdaniem Twoja prace powinni uznac szkoda tylko, ze stracilas przyjaciolke (bo tak juz jej chyba nie mozna nazywac) i mozesz miec jeszcze problemy z matura trzymam kciuki, zeby jednak Ci zaliczyli pozdrawiam :)

Trudno, zdarzyło się. W sytuacjach ściągania jest chyba tak, że nie obejmuje amnestia - przynajmniej tak mi się wydaje. Ale być może jeśli koleżanka się przyzna, to jakoś się ta sytuacja inaczej potoczy. Naprawdę bardzo Ci współczuję, bo chciałaś pomóc, zaufałaś drugiej osobie, która nawet tego nie uszanowała i pogrążyła Was obie. Oczywiście jak zawsze znajdą się pseudointeligentki, które wytkną Ci błąd i nazwą na forum kretynką, albo nie wiadomo kim. Nie muszę Ci mówić, że z takimi ludźmi nie warto dyskutować. Koniecznie napisz po wizycie u dyry, jak potoczyła się dalej ta sytuacja. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość migo
ludzie a PESEL to co? przecież każdy ma swój, więc chyba można sprawdzić czyja praca jest czyja :o

Gość kakakaj
Jeden egazaminator dostaje jedną salę. Nic nie jest losowane. Dokładnie o to chodzi, żeby było wiadomo, że ktoś ściągał. I sorry gregory, ale to jest tak jak z dawaniem łapówki - obie strony są winne. Twoje przyzwolenie to tez złamanie regulaminu. I wybacz - wykazałaś się straszliwą głupotą dając jej odpisywać.

kurde ciezka sprawa, ale musialas byc swiadoma ze moze sie wydac ze ona sciagala, wiec teraz sa konsekwencje:( poza tym wydaje mi sie ze jesli kolezanka nie zna zbyt dobrze angielksiego i jak jej dalas spisac to normalne ze przepisze slowo w slowo, powiedz mi czy osoba ktora nie zna jezyka moze zlozyc jakies sensowne zdania albo jakies opowiadanie? nie! a skad wiem? bede od wrzesnia w 3 klasie i bedzie matura i ja sie baardzo martwie o wiekszosc osob z mojej klasy bo oni nie umieja zdania zlozyc a co dopiero napisac opowiadanie;/ wogole nie znaja angielskiego wiec nie wiem jak oni do matury podejda;/ czesto jest tak ze prosze mnie czy mogeim cos napisac jakies opowiadanie czy cos( nie mam problemow z anglikiem) to wtedy bez problemu im pomagam ale jak orzed matura sie ktos mnie spyta czy pomoge to w zyciu!

Gość ejj46
a dzis idziesz do sekretariatu?jak tak to daj znac co dyrektorka powiedziala

Gość anna657
Dziewczyna wpadla przez zle pojeta chec pomocy.No coz,zdarza sie.Teraz trzeba to jak najlepiej rozegrac.Bron boze nie przyznawaj sie,ze widzialas ze ona od ciebie odpisuje! Mozesz tez zapropnowac dyrektorce,ze teraz i zaraz powtorzysz o czym pisalas/jezeli bylo to wypracowanie/.To powinno pomoc.

Gość kakakaj
Szkoda, że nauczyciel wam nie uświadomił, jak to działa. A działa właśnie tak.

A co Wy się tak dopieprzacie do karolina_21 ... przecież dziewczyna ma rację ... autorka topiku jest sama sobie winna, więc nie wiem jaki jest sens pocieszania jej.

Gość migo
stało się i dajcie jej spokój :o każdy z nas by robił w portki gdyby jemu to się przydarzyło, będzie dobrze :)

Gość kakakaj
To nie jest źle pojęta chęć pomocy. To jest źle pojęty regulamin. Tudzież polskie wyobrażenie o tym, że ściąganie to taki gestkoleżeństwa. Polacy wylatują za to z zagranicznych uniwersytetów z wilczym biletem. Po nag to jest cheating- OSZUSTWO. I tym właśnie jest ściąganie. W obie strony.

kakaj-> moja mama sprawdzala matury i wiem ze sa losowane. siedza w sali i to co dostaja rozkladaja sobie, jedni to drudzy to trzeci jeszcze co innego. wiec naprawde rzadko sie zdarza z e to samo sprawdzea jeden nauczyciel

Gość ulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
grancias...moze jesli Twim zdaniem ma racje to nie znaczy, ze musi pisac to w sposob sarkastyczny (a autorce chyba nie jest do smiechu) teksty tupu 'miłej matury za rok' są conajmniej chamskie :o

Owszem jest chamskie ... ale autorka na siłe chce się usprawiedliwić, co moim zdaniem jest żałosne ... ŚCIĄGANIE jest \"przestępstwem\", które trzeba tępić w zarodku ...

Dziewczyna została pokarana przez konsekwencje, jest tego świadoma i żałuje, dlatego myślę, że już żadne dodatkowe reprymendy jej się nie należą. Gdy się kogoś naprawdę lubi to trudno jest obiektywnie osądzić, jaka chęć pomocy jest dobra, a jaka zła. Rodzice, dorośli ludzie, często popełniają błędy chcąc pomóc dzieciom. A co dopiero młoda, niezorientowana jeszcze w życiu nastolatka, chcąca pomóc przyjaciółce. Takie sprawy zdaje się CKE rozpatruje indywidualnie, więc jest spora szansa, że po dobrym przedstawieniu sprawy jakoś się autorce uda wykaraskać.

nie ma to jak byc jebanym debilem i spisywac cala prace na zywca:/ ale odczepcie sie od autorki gdyby moja przyjaciolka miala problemy z przedmiotem a ja nie,to tez dalabym jej sciagnac ale liczylabym ze zmieni prace ...:o

Gość migo
no właśnie-rozumiem spisać szyk zdania ale przynajmniej inne rzeczowniki powstawiać czy coś :o czy pozamieniać kolejność :P

Gość kurnachatka
pewnie ta koleżanka co ściągała nie wiedziala co pisze więc nie wiem jak mogla pozmieniać coś w wypracowaniu. Trudno ,stało się, amnestia nie obejmuje osób które złamały regulamin -tak chyba nawet pisze na stronie oke. mam nadzieję że konsekwencje poniesie tylko ta co sciągała a utorce dajdzą spokuj;)

Gość migo
zaniedługo powinna być ;)

Gość migo
ja też ;) więc czekamy...

Gość mam nadzieje ze jej ...
mature z angola uniewazniono ...

Gość i co dalej
jak w temacie

Gość nie macie na co czekac
matura z angola na 100% jjest uniewazniona i już. Myslenie nie boli. Maturzystów szczególnie nie powinno. W koncu to podobno "egzamin dojrzałości". Nie każdy musi go mieć. :O

Gość migo
:o pozwolisz, że jednak poczekamy

Gość akurde
ciekawe keidy wróci..