Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kari21

Czy podczas diety tez boli Was głowa?

Polecane posty

Gość kari21

Jestem na 1500 kcal i czesto boli mnie głowa. Czy głowa moze boleć z głodu? Czy to niebezpieczne?

Gość Ralyngolok Pospolity
Zwieksz ilosc kcal, widocznie 1500 to dla Ciebie za malo, pozniej bedzie jojo. Bol glowy na niskokalorycznej diecie to norma, slabosc fizyczna, psychiczna, bezsennosc, ogolna niechec do wszystkiego.

Gość kari21
A skad wiesz ze za mało? Jak to sie sprawdza ile byc powinno?

Jesli odczuwasz powyzsze symptomy to pewnie za malo. Jak nie masz na nic sil to za malo. Jak myslisz ciagle o jedzeniu, na diecie, to tez za malo. Mozesz wyliczyc swoje przykladowe zapotrzebowanie korzystajac z: http://exrx.net/Calculators/CalRequire.html I od tego wyniku obetnij max. 20%, a schudniesz skutecznie :)

Gość może za mało pijesz
ja jak mało pije to boli mnie głowa. a podobno min. ilosc kalorii to 24 x twoja waga.

24 x moja waga to wychodzi 1704 ckal. raczej bym nie schudła do usranej śmierci.

Gość El_Dora_Do
Luna1515 schudlabys, bo pewnie Twoje zapotrzebowanie jest w granicach 2300-2400. Chudlabys ok. 2-3kg na miesiac.

moze jesz za mało weglowodanow? ja jak drastycznie zmniejszylam weglowodany to tez tak miałam... przesadziłam wtedy

Gość kari21
dziekuje za wszystkie odpowiedzi i piszcie dalej :) dodam jeszcze, ze oprocz tego bolu głowy wciąz myśle o tym zeby isc spac czuje jakby mi brakowalo odpoczynku (w sumie to dobrze bo jak spie nie jem heh). Co do weglowodanów moze rzeczywiscie mało ale to w koncu dieta wiec nie wiem czy powinnam zwiększac.

Na diecie, ktora nie przynosi efektu jojo i daje trwale efekty, uczucia glodu nie powinnas odczuwac, nie powinnas byc zmeczona, senna, itp. Po Twojej jojo murowane :o

I totalne zniechecenie do diet, bo beda one sie kojarzyc z bolem, glodem itp.

Gość kari21
Kurcze to może zwiększyc ilosc kalorii np warzywami bo od tego nie przytyje. Co myślicie? A moze więcej pić?

Zwieksz poprzez bialko, np. twarogi chude. Zjedz 100g godzine przed snem, to bedzie 100kcal. W ciagu dnia zjedz 4 orzechy wloskie, to bedzie 100kcal. Tylko widzisz, 1500 to wartosc troche z kosmosu wzieta, bo nei wiadomo, czy masz zapotrzebowanie na poziomie 2000, 2200, 2500 czy moze 3000. Tu mozesz wyliczyc przyblizone: http://www.exrx.net/Calculators/CalRequire.html

Gość Dziewczęca
jeśli normanie jaadałaś niezbyt zdrowo, a teraz uważasz na to co jesz i jesz bardziej zdrowo, to ból głowy może być efektem detoksu organizmu. Minie.

Gość kari21
a co wpisac przy inches? nie rozumiem co tzn.

Gość kari21
ostatnio jadałam bardzo niezdrowo a na diecie obrot o 360

no jesli jadlas niezbyt zdrowo to bol glowy moze byc normalnym objawem... tylko on moze trwac maks. do 2 tygodni od wprowadzenia diety. jesli dłuzej to zwieksz ilosc kcal i weglowodanow :)