Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polalala

ROZSTĘPY!!!

Polecane posty

Gość polalala

POMOZCIE!wlasnie urodzilam dziecko,a na brzuch pojawily sie rozstepy...jak najszybciej i najskuteczniej je zlikwidowac?

Gość polalala
ale zeby chociaz staly sie malo widoczne?jest na to jakis sposob?jak wy po ciazy to robilyscie?jesli mialyscie rozstepy...

czas, czas i tylko czas:D No i możesz próbować jakiś cudownych specyfików, żeby to przyśpieszyć. Tylko, że na każdą działa coś innego. W każdym bądź razie nie wierz w to, że kolagen naturalny, za kupę kasy Ci pomoże. Kolagen nie jest w stanie przeniknąć do głębokich warstw skóry pod postacią kremu/maści. Niektóre gabinety dermatologiczne proponują zastrzyki. Moja lekarka mówiła, że potrzeba ok. 4,5 np na brzuch w odstępach 2 tyg. Ale również nie ma gwarancji,że dany organizm dobrze je przyjmie. Ruletka. Jeden kosztuje ok. 300 zł

Gość polalala
o moj boze... bede skazana na rozstepy do konca zycia chyba wprawdzie mam jakas masc ale jak mowisz ze im nie mozna wierzyc... miejmy nadzieje ze sie troche zmniejsza jak mi brzuch calkiem zejdzie... a swoja droga to tez przydaloby sie przyspieszyc jakos...

Gość proponuje poszperac ...
w wyszukiwarce kafeterii ... naprawde nie ma sposobu na rozstepy ... trzeba się poprostu pogodzić z nimi ... nie ma innej rady... a te wszystkie kolageny, lasery, zastrzyki "usuwajace" rzostepy mozna sobie wsadzic ... to tylko naciaganie ludzi !!! Jedynie można je rozjaśnić. Tu polecam maść CEPAN lub obojetnie jaka masc z mocznikiem ...

Gość cwiet
nie dramatyzuj rozstępy z czasem bledną ja dzieci nie mam, ale cycki mi tak szybko urosły, a ja poczatkowo nie chciałam nosić stanika - że pojawiły sie już w wieku 14 lat teraz mam 28 i mam to w dupie, chodzę sobie w bikini, rozstepy są prawie niewidoczne, a jak ktoś mimo to je zobaczy, to swiat się od tego nie zawali

rozstępy pojawiają się nie tylko przy szybkim przyroście masy ale i przy zbyt szybkim spadku, dlatego to możliwe, że pojawiły się po porodzie

no to mnie teraz przestraszylyscie:( mam juz 9 msc i ciesze sie a przy tym chwale ze nie zrobil mi sie zaden rozstep..... a wiec być może mnie to nie ominie :(

dlatego właśnie się pytałam, bo oprócz 2 małych na piersi też mi się jeszcze nie porobiły :)

Gość oalalala_
podnosze

w jakims temacie bylo o dziewczynie, ktora robila gleboki pilling w gabinecie kosmetycznym. jeden zabieg 150 zlotych i podobno rozstepy sa o wiele mniej widoczne.

Gość oalalala_
ktos wie wiecej na temat tego peelingu???

ja też mam rozstępy. Pojawiły mi się 2 tygodnie po porodzie. Ostatnio na forum wyczytałam że niby dobry sposób na ich zmniejszenie, zajaśnienie to smarować je zwykłym kremem nawilżającym z rozdrobnionym rutinoscorbinem. Ale czy to pomoże to nie wiem. Zaczęłam smarować wczoraj.

ja robie tak: 3 lyzki kawy zwyklej nie parzonej wsypuje do szklanki, dodaje troche oliwki dla dzieci, mieszam zakladam rekawice ostra do peelingu i masuje tym wszystko co sie da, peeling jest ostry, skora robi sie czerwona i gladka jak pupa noworodka :) po tym nakladam krem GALENIC - wczesniej stosowalam juz vichy i kolagen- ale ten galenic jest najlepszy czuje ze zaczyna cos sie dziac na skorze i ide spac :) ps mi tez rozstepy pojawily sie po porodzie, mialam pare czerwonych paskow po bokach-tylko tam po tym pellingu skora super sie wygladzila, napiela troche i czerwone paski zrobily sie blade na koniec (cala \"kuracja\" trwala u mnie miesiac) wykupilam karnet na solarium , normalnie nic nie widac, rozstepy \"opalily\" sie, widac je tylko jak sama naciagne porzadnie skore ja jestem zadowolona :)

ja robiłam: oliwa z oliwek, kawa parzona (fusy), olejek cynamonowy (góra 2 krople bo parzy!), geraniowy, jałowcowy. Smarowałam się tym, folia i do wyra. Grzało aż miło. Wprawdzie na rozstępy nie pomaga, ale skóra robi się przyjemna w dotyku i jędrniejsza. Olejki można zmieniać, zapytać w aptece, które mają takie właściwości dla skóry, nie wolno mieszać więcej niż 3 rodzaje. Kofeina ma właściwości wyszczuplające - teoretycznie:P a samo smarowanie fusami ją rozgrzewa i pilinguje.

Gość podnosZZee
podnosze

Gość oalalala_
te fusy z kawy naprawde pomagaja?ja mam caly brzuch w rozstepach i chce zrobic zeby bylo choc troche mniej widoczne.mam masc FISSAN,ale stosuje ja dopiero od poniedzialku.rodzilam w temten czwartek wiec brzuszek jeszcze mi zwisa,ale za jakies 2 tg mam zamiar zaczac sie bardziej ruszac.jakis sport,zeby zrzucic te ciazowe kg.no i jakos zlikwidowac te paskudne rozstepy!!!

Gość jak mnie wkurwija te ...
teamty ... milion tematow na ten temat powstalo, a te caly czas zakladaja nowe ...

Gość oalalala_
aha :) moja nieuwaga:P

Gość podnosZZee
podnosze

Gość polalala
a czy jest jakis sposob na "wybielenie " rozstepow,zeby byly choc troche mniej widoczne?

ja tez mam rozstepy na brzuchu narazie nie ,ale na podladkach jest ich pelno czerwone krechy ,spoczatku myslalam ze naczynka mi pekajaa ale pozniej zostalam uswiadomiona ze to rozstepy wyglada to tragicznie ,wstydzie sie chodzic na majtkach przed swoim ukochanym bo wyglada to bardzo nieestetycznie ..nie wiem co zrobic zeby sie ich pozbyc i podpinam sie pod pytanie czy da sie je jakos wybielić?

Gość kama mama79
Mustela krem na świeże blizny i rozstępy dla kobiet w ciąży i po porodzie.

Gość podnosZZee