Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZaPoMNaNa

Coś nie tak. POMOŻCie!

Polecane posty

Od zawsze używam tamponów, nawet na noc. Ale nigdy nie zdarzyło mi sie coś takiego. Przyszłam z dworu by wymienić tampona. Usiadłam na ubikacji i poczułam takie okropne kłócie, i gdy pociągnęłam za sznureczek myslalam ze sie zsikam z bólu! Po czym chcialam zaaplikowac nowy tampon. I wlozylam go tylko kawalek bo odczuwalam okropny ból. Poszłam na dwor, calą drogę mnie bolało. Moze i powinnam podpaske zalozyc ale nie wyopbrazam sobie to takie nie higieniczne :o. Gdy usiadlam odrazu poczulam ten bol. I towarzyszyl mi do wieczora, rano wstalam i juz nic nie bolało. Powiedzcie co to moze byc? POMOCY :(

Gość poniakra
moze przebilas sobie blone dziewicza nim

moimzdaniem to masz jakieś zapalenie. zrezygnuj z tamponów do końca okresu. nic ci się nie stanie jak przez kilka dni podpasek użyjesz. a po okresie idź do lekarza. jak będzie cię nadal bolał, pomimo nie stosowania tamponów to idź już teraz do ginekologa i nie przejmuj się krwawieniem.

Czytalaam ze to moze jest nadżerka, ale niewiem :o Prosze o jakies powazne odpowiedzi :o

No więc wlasnie ide w czwartek, bo non stop boli mnie lewy jajnik. Bylam ostatnio bo mialam okropnie nie regularne miesiaczki. Zapisała mi Diane 35 i teraz skonczylam je brac. w czwratek mam miec robione USG bo wątpie ze mi sie okres do czwartku skonczy.

moja jest jak najbardziej poważna. co do nadżerki to bym nie wyrokowała tak szybko zwłaszcza że ona najczęściej żadnych objawów, zwłaszcza bólowych nie daje. tak czy siak powinnaś iść do lekarza!

Gość poniakra
nadzerka to sie w ciazy pojawia

Gość Basia86
nadzerka nie pojawia sie w ciazy!!!ja ja mam a w ciazy nie jestem,nie opowiadajcie glupot!!!!to prawda ze pojawia sie ona(nadzerka)bezobjawowo!!! idz do lekarza,moze to jakis stan zapalny!!

Gość poniakra
sory pomylilam z inna choroba tu jest dobre: Przyczyny i czynniki ryzyka: Nadżerka może być spowodowana urazem przez kontakt (w trakcie używania tamponów, penetracji pochwy przez ciała obce), przez infekcje (wirusem herpes, wczesna kiła, długo niewymieniane tampony, poważne stany zapalne pochwy) lub przez działanie substancji chemicznych (środki plemnikobójcze zawarte w niektórych globulkach i piankach). Ryzyko wystąpienia nadżerki wzrasta z ilością partnerów seksualnych. moze od Tych tamponow Ci sie zrobila ? jeszcze raz przepraszam

Gość poniakra
a tamponem moze przebic blone. zalezy od kobiety

Gość ellaaa
podpaski niehigieniczne :| taaa a jak Ci sie krew razem z tamponem kisi w piźcie do jest higieniczne niby?

Gość elaeladowesela
lekarze mówia ze to wlasnie tampony są niehigieniczne a wrecz niezdrowe ponieważ ZATRZYMUJĄ KREW W ORGANIZMIE ktora powinna naturalnie z niego wyplynac a tam sa bakterie itd TAMPONY są o wiele bardziej niehigieniczne od podpasek!

Gość Przyjaciółka przyjaciółki
Kazdy ma swoje zdanie na temat tego co uzywa. Nie trzymam tampona dluzej niz 3 godziny. Dla mnie podpaski są nie higieniczne. Sciagasz majtki a tu fujj smierdzi :o jakby cos zdechło :o. Za godzine mam wizyte u gina, ale chyba nic z badania nie wyjdzie, bo mam jeszcze koncowke okresu. Ide na USG bo boli mnie prawy jajnik. Zreszta mielismy w szkole spotkanie z panią gin. i nam powiedziala, ze wlasnie bardziej hig. są tampony, bo krew nie wydostaje sie na zewnatrz. A tak podpaska z ta krwią kisi ci sie na majtkach i mozesz sie jakiegos grzyba nabawic. O gustach sie nei dyskutuje zreszta.

Bez przesady. Jak jesteś zdrowa i się myjesz po każdej zmianie to nie śmierdzi, gwarantuję. Nie wiem co ze sobą robisz albo raczej czego nie robisz - skoro u Ciebie smierdzi jakby coś zdechło.Szok.

Gość elllaaaa
wole zeby sie kisiło na majtkach (tez nie nosze podpaski niewiadomo ile czasu) niż w pochwie

Gość elllaaaa
zreesztą jeśli jesteś zdrowa to od własnej krwi grzyba nie dostaniesz