Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejna pani domu

perfekcyjna pani domu oglądacie ten program???

Polecane posty

O tak! ja też :D Ten ,,ład artystyczny,, który panuje u mnie już mnie troszkę znużył... ;)

Emmi>> ja właśnie pracuje nad moim ładem artystycznym :P... w niedziele impreza... :)... i ratunku... czym zmyc tłuste plamy z jasnych szafek kuchennych... i czym wymyć stare płytki w łazience (bardzo stare).. żeby jako tako wyglądały :)

Czasem te patelnie są zrobione z tak lichego materiału,że robią się takie zacieki i nic nie da się z nimi zrobić.Spróbuj jeszcze W5 z Lidla do kuchni.Może akurat pomoże?Ale raczej wątpię.

Gość eve66
Dzięki za kolejną "patelnianą" poradę- muszeę się jakoś zmobilizować do tego szorowania. Na razie leży w szafce i nabiera ważności :p ech te lenistwo...

noooo dziewczyny - jestem pod wrazeniem :D wczoraj obejrzalam po raz pierwszy - chyba powtorkowy byl to odcinek . mezowi mojemu tez kazalam ogladac , bo on jest takim balaganiarzem jak te panie , ktore zglaszaja sie do programu. u niego moglyby takie sterty roznosci lezec i nic mu nie przeszkadza :( na szczescie u mnie tak nie wyglada jak u tych pan ale do perfekcyjnej pani domu daleko nam :( podam wam sposob na czyszczenie wszelkich wyrobow ze srebra oraz posrebrzanych - bez zadnej roboty , ja tak czyszcze sztucce , bizuterie itd. dno miski wylozyc folia aluminiowa , wsypac soli - taka solidna garsc lub 2 , wkladamy srebra i zalewamy woda - zimna lub letnia . zostawic na godzine lub 2 , potem oplukac to czysta woda. srebra oczyszczaja sie samodzielnie bez naszego wysilku. no nic .... biore sie za robote... :p

Gość Młoda pani domu
Beznadziejna Pani domu... na tłuste plamy najlepsza jest mleczko do czyszczenia "Sansed" , sama wypróbowałam i jestem zadowolona. Jesli chodzi o płytki w łazience najlepiej myje sie je płynem do okien:) a jakies trudniejsze plamy kwaskiem cytrynowym rozpuszczonym w wodzie. Pozdrawiam i służe pomocą:)

Gość Młoda pani domu
a macie moze drodie panie przepis na jakies dobre ciasteczka??

pietruszka2 >> jak sie kiedyś jakiś sreber dorobie.. to napewno spróbuje.. :) młoda>> troche sie boje takim płynem bo on chyba mocny a na tych moich szafkach było napisane żeby nie używać żadnych takich... a ciastek niestety nie umie piec... ale jakbyś chciała przepis na fasolke albo leczo bigos czy żurek to wiem jak zrobić :D kupiłam sobie dzisiaj za to takie cudo do czyszczenia piekarnika i innych przypalonych sprzętów.. tytan sie nazywa takie w srebnej butli i nawet działa troche... mam też tytana kamień i rdza i po zużyciu kibelek sie prawie doczyścił :D

hello Panie domu :) Beznadziejna sprobuj te kafelki \"moja\" mieszanina sody i proszku do pieczenia naprawde dziala i nie trzeba sie naszorowac nawet fugi ladnie doczysci tluste plamy na meblach(tez jasnych) w kuchni zeszly gdy je mocno scieralam taka sciereczka gabczasta(zaden plyn ani wynalazek nie pomogl tylko scieranie na sucho) trzeba sie namachac ale schodzi (u mnie zeszlo) do piekarnika mam tu tez fajny srodek ale niestety nie do kupienia w PL :( juz moja Mama sie o niego pytala ale w Polsce uzywalam MrMuscle do piekarnikow-pianka polecam :) ja dzis bede ogladac odcinek PPD jak cos nowego sie dowiem to dam znac :)

ciateczka to pikus, zreszta duzo fajnych przepisow jest na kafeteri na bon appetit, naprawde i wychodza, albo swietne moze nie ciasteczka ale braunies na stronie pascal poprostu gotuj, mniam, co do czyszczenia piekarnika to uzywam mr muscle grill i piekarnik, normalnie ekstra, spryskuje, pozostawiam na pol godziny i splokuje i spoko mam piekarnik:))

Gość Młoda pani domu
A czym sie czysci niklowane poierzchnie zeby ładnie swieciły???

Gość Młoda pani domu
No moje drogie panie jutro wizyta tesciowej wiec dzis sie musze porzadnie przyłożyc do sprzatania, jakies ciasto upiec, masakra...A moja tesciowa jest bardzo wymagajaca:P

Gość Młoda pani domu
pomocy!!! Mój czajnik jest cały w tłuszczu i nic nie pomaga zeby go umyc:( błagam pomocy

ten czajnik sprobuj plynem do naczyn-powinno pomoc no i w zaleznosci z czego on jest to mozesz go troche \"poszorowac\" gabka do naczyn a tak by the way-ja na wizyte tesciowej sepcjalnie bym nie sprzatala :P:D szybciej by poszla :D zarcik oczywiscie :D we wczorajszym programie niczego specjalnie ciekawego sie nie dowiedzialam wiem jak skladac przescieradla z gumkami sprobuje opisac trzeba te wszystkie rogi powkladac najpierw jeden w drugi ,wtedy to sie sklada juz na 4 i wystarczy tylko polozyc na rownym wygladzic i poskladac do konca szkoda ze nie mozna tego narysowac :D i pokazywala jeszcze jak sie sklada T-shirty ale tego to juz nie jestem w stanie wykonac(probowalam) a co dopiero opisac i reczniki zeby nie bylo widac brzegow po zlozeniu: najpierw na 3 wzdluz ale tak zeby krawedz nie siegala do konca a potem wezsze brzegi do srodka na pol i znow na pol zadnych nowosci odnosnie \"wynalazkow\" do sprzatania

na ten czajnik mozna jeszzce czegos mocniejszego tzn czegos co porzadniej rozpuszcza tluszcz ja kiedys przejechalam swoj gabka nasaczona tym srodkiem do mycia kuchenek i zeszlo (moj jest ze stali nierdzewnej matowanej)

Skłdanie ręczników, żeby rogów nie było widać :O chyba jednak nie chcę być aż tak perfekcyjna, to raczej trąca schizą w drugą stronę ;) Ale, przypomniało mi to, taki patnet. Jak któraś męczy się z zakładaniem poszwy na kądrę, to: poszwe przekłada się na lewą stronę, Wkłada się ręce w nią i łapie się jedną ręką jeden róg (z tych w głębi oczywiście) drugą rączką drugi róg i trzymając je sięga się odpowiednie rogi kądry. Czyli bieżemy rogi kądry przez poszwe . Jak mamy rogi kądry to ruchem ręki jakby strząsamy/zarzucamy/ztrząsamy/zsuwamy - jak kto woli poszwe z rąk, cały czas trzymając kądrę i w ten sposób bez problemu nakłada się. Ja przy końcu to wstrząsam kądrą trzymamą nadal przez poszwe. Ciekawe czy udało mi sie, to wytłumaczyć :)

a macie jakieś sposoby za kurz i pajęczyny za meblami/szafami czy trzeba je odsuwać żeby wyczyścić.

Hej Dziewczyny, uzywam pewnego srodka na usuwanie kamienia, czyszczenia wanny stalowej (ale nie akrylowej)... ten środek to Goliat, jest super 0,5 litra kosztuje około 5 zł. Gorąco polecam!!

Emmi nie wiem czy udalo ci sie wytlumaczyc :D ale ja wiem o co chodzi :) nauczylam sie w domu od Mamy :) Bejbusia - ja nakladam wilgotna sciereczke, stary recznik albo cos takiego na kij od miotly i tym \"jade\" za meblami jak nie siega kij to mozna wykombinowac jakas listewke dluzsza ktora latwo przechowac w sumie w jakims kaciku a to skladanie zeby nie bylo widac,zeby nie zagniesc, ugotowac perfekcyjnie to tez dla mnie schiza :D lubie miec czysto w domku ale nie robie z niego labolatorium sterylnego odrobinka kurzu nikomu nie zaszkodzila ;)

Gość co to jest kądra
? Do czego służy i po co sie ją składa??

ach no i jeszcze jeden pomysl: zamiast tradycyjnego \"kreta\" do udrazniania odplywow mozna uzyc boraksu wsypujemy,zalewamy wrzatkiem i gotowe gdzies tez czytalam ze roztworu boraksu mozna uzyc do umycia lodowki wewnatrz-nie zostawia zapachu trzeba tylko dobrze na czysto powycierac

eternity1302 //:) świetny pomysł z tym kijem i ręcznikiem !!:D pomarańczku//:) Kądra to miało być kołdra, ale wyszło tak jak wyszło... :P a kołdra to już wiesz, co to jest, prawda? :)

Gość kaszanek
Emmi - z tą kądrą to mnie zabiłaś! :-D duży skrót myślowy.... oj duży... hhhehehe hehez :-D Rullez!!!!!!!!!

kaszanek//:) to naprawdę nic trudnego jak ma się roczniaka w domu ;) W dodatku czasami jak mi się uczepi taki słowny kwiatek to jakoś tak powielam go. Niestety nie ma tu obcji poprawy. A na pewno jeszcze nieraz zabłysnę :P Macie akrylowe wanny? Czy to prawda, że nie można ich myć proszakmi i mleczkami, tylko jakimiś delikatnymi płynami?

Gość kama1979
no dobra dziewczyny a powiedzcie mi jak radzicie sobie z czyszczeniem popiołu w kominku, i całym tym bałaganem bo to masakra