Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejna pani domu

perfekcyjna pani domu oglądacie ten program???

Polecane posty

Gość mała czyścioszka
jeszcze raz serdecznie wszystkie panie domu zapraszam na forum: www.perfekcyjnapanidomu.fora.pl

Gość akukaraczej
Eternity: soda+proszek do pieczenia? Na sucho?. A jakby octu do tego? Nie wybuchnie?:))) Jeszcze mi jedno okno zostalo do mycia i ide w lazienke walczyc z kafelkami.

Kama ja sobie poradzilam zmieniajac mieszkanie na takie z ogrzewaniem gazowym ;) :D a na serio - nie radzilam sobie wcale z tym badziewiem :( na to chyba nie ma \"lekarstwa\" :o Akukaraczej tak , soda i proszek do pieczenia 1:1 i nie calkiem na sucho- maczamy w tym mokra /wilgotna sciereczke lub gabeczke a czy nie wybuchnie po dodaniu octu?????? nie mam pojecia :D jak sprobujesz to daj znac :D ;) ale daje to rade bez octu wiec po co dodawac smrodku?

faaaaaaaaaajne pojemniczki dzis widzialam do wpakowania w nie roznych rzeczy ale niestety bylam obladowana innymi pakunkami i nie mialam juz jak a na przecenie akurat byly za pol ceny! jutro pojade tam jeszcze raz specjalnie po pudelka :D do salonu beda mi pasowaly na polke nad komputer :)

Gość Emmi-brawoo
za ta kadre to ci sie nobel nalezy:D

Gość akukaraczej
Eternity: ocet pachnie;) Struktora ludzkich zmyslow nie jest taka prosta. To co pachnie a co smierdzi zalezy od wielu rzeczy. Niezbadany jest wech ludzki, ale np jak cos przywyknie to wcale nie czuje. Jak dla mnie, myle sie - albo nie, to ocet dezynfekuje.

Hej :) SOBOTA !!! Co też porabiają panie domu??? Działają, czy też tak jak ja planują działać ? ;) Głęboki oddech i trzeba zrobic małe co nieco.. Wpuścić świeżego powietrza! Przepędzić kurz! I co jeszcze? Ale pani domu nie tylko pracuje!!! Pamiętajcie i korzystajcie z letniej soboty. Miłego dnia!!!!!!!!

Gość akukaraczej
Eternity Nobel za sode z proszkiem:)) Genialne! Jestem ci niezmiernie wdzieczna. Wchodzi u mnie do stalego uzytkowania, Tak w ogole to my kobiety powinnysmy ufundowac naszego babskiego Nobla. Jakby kazda dala zlotowke na ten cel to hohoho, bylaby to nagroda ze Nobel niech sie schowa. Nominuje do nagrody wynalazce pralki automatycznej, zmywarki do naczyn oraz Eternity i Jakas genialna dziewuszke z Wizaz ktora wpuscila mnie w plukanki octowe.

Gość akukaraczej
Rok temu wyczytalam na forum wizazu, wypowiedz ze bardzo dobry jest tonic z octu jablkowego do przemywania twarzy. Pomyslalam : dlaczego tylko do twarzy. Wzielam wiadereczko z litrem wody dodalam do niego lyzke octu jablkowego i oplukalam sie tym po kapieli. Samopoczucie bylo tak znakomite, ze zaczelam uzywac tego codziennie i mozna rzecz uzaleznilam sie. Byc moze przesadzam...i nalezaloby jakies przerwy robic. I tak od stop do glow ochlapuje sie tym uwazajac na oczy. A jak sie nie ochlapie to mam zludzenie ze jestem brudna. Teraz ocet mi pachnie!. Chociaz fakt poczatkowo nie bardzo. Zapach takiej plukanki ulatnia sie po 10 minutach. Wazne aby to byl czysty ocet jakblkowy najlepiej samemu robiony.

Gość trtrtrtrtrtrtrtrtr2
naprawde bawicie sie w takie rzeczy... ocet,woda,soda, nie lepiej kupic mleczko, wysprzatac dom raz dwa a nie delektowac sie myciem toalety... przecez porzadek nie jest taki wazny... troche brudu nikomu nie zaszkodzi po co sie tak zameczac... lepiej poczytac ksiazke czy posiedziec na kafe :)

Witam serdecznie :) Ja również jestem fanką \"Perfekcyjnej pani domu\". Naprawdę świetny program! Można wykorzystać nie jeden z podanych pomysłów w we własnym domku. U nas już wcześniej gościły różnego rodzaju pudełka a teraz jest ich jeszcze więcej bo są naprawdę bardzo praktyczne. Dziś mam wreszcie trochę czasu by zająć się domem. Zostałam sama z kotem bo szwagierka pojechała nad morze a mąż spędzi cały dzień w pracy. Pełna energii po udanym weekendzie na działce zabieram się za porządki. Czy macie jakiś swój system sprzątania? Codziennie po trochę/każdego dnia co innego/czy też różnie z tym bywa? Ja chcę sobie opracować jakiś nowy plan bo poprzedni upadł. Za dwa tygodnie idę do pracy i raczej nie będę mieć wolnych weekendów więc wszystkie prace domowe trzeba będzie rozłożyć na cały tydzień i resztę domowników. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że topik przetrwa i będziemy mogły wymieniać się doświadczeniami i ciekawymi pomysłami na ułatwienie sobie życia :)

witam zapracowane Panie Domu :D Akukaraczej dzieki za Nobla :D:D:D:D trtrtrtrtrtrtr2---czasami wlasnie \"domowe wynalazki\" oszczedzaja nam czasu bo sa latwiejsze w splukaniu niz jakis srodek ktory sie rozmazuje i zostawia smugi ktore jeszcze trzeba dodatkowo usuwac :O moze i troche brudu nikomu nie zaszkodzilo ale jednak zdecydowanie przyjemniej jest mieszkac w czystym,poukladanym i higienicznym domku niz w sasiedztwie groznych zarazkow (zwlaszcza jakmasie dzieci) i tym bardziej zadna z nas nie twierdzi ze na sprzatanie poswieca caly dzien 24/7 Ashia jesli chodzi o system to ja zapieram sie nogami i rekami przed jakimkolwiek i w czymkolwiek :D (no chyba ze jest to system ukladania roznych rzeczy na swoje miejsce :D ) moje sprzatanie jest \"spontaniczne\" :D jak widze ze cos trzeba zrobic to po prostu robie jak gotuje i prysnie mi na kafelki to wiadomo ze to sprzatne zaraz po gotowaniu a nie zostawie na 3 dni bo wtedy wypadnie dzien mycia kafli w kuchni jak cos rozleje sie lub nababrze na stol w salonie i mam scierke z jakims tam plynem w reku to\"przejade\" ta scierka jeszcze inne rzeczy po drodze tylko o tyle mi latwiej z ta \"spontanicznoscia\" ze siedze w domu ale jak pracowalam to tez jakos tak wszystko sie robilo jak bylo potrzeba bez specjalnego systemu

Gość Julka 30
Witam!!! Miałam okazję obejrzeć jeden odcinek tego programu i powiem szczerze, że bardzo mnie zainteresował. Wprawdzie mój dom nigdy nie był tak zapuszczony jak te z programu, ale do idealnych niestety nie należy.Przeczytałam wszystkie Wasze dotychczasowe posty i na pewno skorzystam z kilku ciekawych rad. Ale mam też pytanie. Może ma ktoż sposób na to co zrobić z ubraniami, które raz czy dwa ubrałam i nie wymagają jeszcze prania, no a przecież nie są pierwszej świerzości i nie chcę wkładać ich do szafy z tymi pachnącymi. Póki co robi mi się składowisko w małym pokoiku przeznaczonym na wizyty gości. Najczęściej leżą na oparciu łóżka i fotela, a że pogoda bywa różna i dwa dni pod rząd nie ubieram tych samych ciuchów to robi mi się ich cała sterta. Napiszcie co robicie, czy wkładacie spowrotem do szaf, czy macie jakieś miejsca, bi zupełnie nie mam pomysłu. Pozdrawiam Serdecznie

Gość trtrtrtrtrtrtrtrtr2
ja po obejrzeniu tego programu bylam pewna ze ta Pani domu cierpi na nerwice natrectw :D to co ona robi to jest przegiecie... pewnie mieszka w tym super wypucowanym domu sama ;)

:D:D:D no moze cos w tym jest ze to nerwica ;) troche przesadzone niektore zachowania ale pomysly niektore fajne ulatwiajace zycie(czasami bardzo proste pomysly nie sa az tak oczywiste i ktos musi nam podpowiedziec zebysmy sobie zdaly sprawe ze niepotrzebnie dokladamy sobie czasem roboty) a moze w jej zachowaniu jest tez cos wymuszonego na potrzeby programu??? no i w koncu kobietki ktore sie zglaszaja do tego programu zglaszaja sie dobrowolnie bo nie radza sobie z domem nikt na sile ich do programu nie pcha a ja ide wlasnie wywalic do gory kolami szafe - w sumie to zabudowana wneke gdzie jest licznik i bezpieczniki i sporo miejsca na trzymanie roznych gratow niby jest tam porzadek ale nie do konca przemyslany bo ostatnio nie moglam czegos znalezc :P:D

Gość trtrtrtrtrtrtrtrtr2
no i w koncu kobietki ktore sie zglaszaja do tego programu zglaszaja sie dobrowolnie bo nie radza sobie z domem nikt na sile ich do programu nie pcha ------------------------------------------------- ja mysle,ze dostaja za to niezla kase :)

Gość akukaraczej
Kasiula tak, rowniez do wlosow. Od czubka glowy po stopy , uwazam tyko na oczy.

Gość Aniątko
Rada PPD AT: Gdy sprzątasz, przybory noś wszędzie ze sobą. Po co tracić czas na szukanie plynów lub szmatek pozostawionych w innych pokojach (np. w wiklinowym koszyczku nos ze soba wszystkie potrzebne szmatki i plyny) Nie wiem czy to akurat dobry pomysl - jak ktos sprawdzi to prosze dac znac jakie wrazenia :)

Gość trtrtrtrtrtrtrtrtr2
przeciez to tak oczywiste,ze szok...

hehehhe jak sie wie gdzie ma sie szmatki i plyny i odklada sie je na miejsce to nie trzeba chodzic i szukac :P moze jak sie robi jakies wieksze sprzatanie na raz to moze i owszem wszystko przy sobie zeby co chwile nie latac do szafki z tymi przyborami ale z drugiej strony nie robimy tez wszystkiego jednoczesnie tylko po kolei ech nie wiem - mnie tam jest wygodnie tak jak jest i nie musze miec przy sobie koszyczka :P a czy one dostaja kupe kasy za to???? hmmmm musze gdzies poszperac i sie dowiem ;)

no a moja szafa \"przeorganizowana\" :D az lepiej jak wiem ze teraz mozna wszystko znalezc z zamknietymi oczyma :D choc pewnie maz nie raz zapyta gdzie cos jest mimo tego ze wszystko opisane i zostal poinformowany gdzie czego szukac :P

Udało mi się obejrzeć ostatni chyba odcinek, właśnie jak proponowała to noszenie ze sobą ,,przyborów sprzątajacych,, Tak sobie myślę, że w obecnym niedużym mieszkanku to chyba to się nie sprawdza, ale jak się przeniosę do domu z 3 kondygnacjami, to może się okazać, że to będzie genialny pomysł :D I tak sobie myślę nad tymi koszyczkami i pudełeczkami, które tak lubi autorka programu. Akurat sama lubię takie dodatki, ale jak ktoś nie lubi, to co ma wymyśleć? No i przecież zbyt duża ilość pudełek, pudełeczek też zaśmieci pomieszczenie. Ten program dał mi dużo do myślenia...

Julka- mam rade dla Ciebie :-) Ja też kiedyś miałam problem z tymi ciuchami- czyste, ale już noszone. Trzeba je po prostu wywietrzyć. Wieszasz jak normalne pranie. Ciuchy są wtedy odświeżone i spokojnie można włożyć je z powrotem do szafy, półki.

Gość perfekcyjny pan domu
Jestem facetem i bardzo polubiłem program tej jakże zoprganizowanej brytyjskiej dziennikarki. To co ona głosi o systematyczności to jest prawda, wszystko zależy od odpowiedniej organizacji i systemu. Ja na swoje osiągnięca pracowałem kilka lat, ale teraz potrafięporządnie wieszać firanki, gotować w tym piec, prasować, prać, sprzątać. Zadziwia mnie fakt, jak kobiety mogą tolerować taki bałagan jak to jest przedstawione w programie. Tak piękne domy, atak zaśmiecone. Pozdrawiam drogie panie

Gość Julka 30
Dzięki za radę Słodka Poziomko!!! Na pewno wyprubuję.Może wreszcie pozbędę się tej sterty. Wczoraj znów miałam okazję oglądać program-był o 16-tej. Wprawdzie też uważam,że niektóre sytuacje są przesadzone, ale sam program mobilizuje mnie do działania.Jak skończę go oglądać i pomyślę sobie o tych pochowanych szpargałach po szufladach, to mam ochotę porobić porządki. I biorę się do pracy !!! Pozdrawiam !!!! Ps.A'propos gdzie można znaleźć takiegio perfekcyjnego pana domu??!! :-) !!!

Gość eve66
Julka 30- są też takie płyny odświeżające do ubrań w sprayu- ja kieyś dostałam taki gratis do płynu do płukania tkanin Lenor. Więc tak jak Ci radziła Słodka Poziomka- na balkon, ja to jeszcze opryskuje takim płynem, trochę się wietrzy i pachnące do szafy :D

pozdrawiam Pana Domu :) nieczesto sie zdarza spotkac na swojej drodze obrotnego w domu mezczyzne i musze troche wam poplakac 😭😭😭😭 w zeszlym tygodniu obejrzalam ostatni odcinek trzeciej serii PPD!!! nawet nie wiedzialam wtedy dzis zajrzalam na strone zeby sobie przypomniec czy odcinek jest wieczorem czyjutro i mnie oswiecilo mam jeszcze jedna opcje -program \"jak czysty jest twoj dom?\" dwie kobietki sprzataja z ekipa domy(juz nie tak jak Anthea ze daje wskazowki a kobitki same se domki czyszcza) ale tez kilka cennych porad mozna wylapac