Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 beznadziejna pani domu

perfekcyjna pani domu ogl膮dacie ten program???

Polecane posty

Go艣膰 Karmelek 4
Beznadziejna Pani Domu --> ja mam u siebie garnki emaliowane i jestem z nich zadowolona. A co do gotowania na parze to polecam gor膮co Thermomix. Jest to takie fajne urz膮dzenie 艂膮cz膮ce kilka w jednym. Mianowicie mo偶na w nim gotowa膰 normalnie, na parze, sieka膰, mieli膰, wyrabia膰 ciasto,miksowa膰, ubija膰, trze膰, rozdrabnia膰 ziarna, robi膰 soki np. przecierowe itp. Jest to drogi sprz臋t, ale naprawd臋 zast臋puje wiele innych. Ja z m臋偶em wzi臋li艣my go na raty, a stare sprz臋ty odsprzedali艣my. Tak wi臋c w jednym urz膮dzeniu mam mikser, maszynk臋 do mielenia, sokowir贸wk臋, blender, gotowanie na parze i nie wiem co jeszcze. Wiem, 偶e to spory wydatek, ale warto zainwestowa膰, szczeg贸lnie gdy kto艣 nie posiada wy偶ej wymienionych sprz臋t贸w. Tu jest link do tego urz膮dzenia: http://www.vorwerk.com/pl/thermomix/html/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 musisz zaj膮膰 czym艣 r臋ce
daj spok贸j z t膮 beznadziejn膮 reklam膮 tego urz膮dzenia Wida膰 od razu, po wej艣ciu na stron臋, 偶e to sprzeda偶 przez konsulatant贸w. mij sobie to wspania艂e urz膮dzenie i nie naci膮gaj innych

Udost臋pnij ten post

Karmelek>> poogl膮da艂am sobie troche to cudo.. ale ja to chyba taki zwyk艂y parowar tefala chyba kupie... bo te inne sprz臋ty to mam.. ale do艣膰 fajnie to wygl膮da..czyli ten ca艂y komplet ponad 500z艂 kosztuje?? musisz zaj膮膰 czym艣 r臋ce >> nie rozumiem o co ci chodzi.. ja tam nigdzie nie doczyta艂am zeby Karmelek chcia艂a kogo艣 naci膮gn膮膰.. a tak wog贸le niech mnie kto艣 wyp臋dzi do sprz膮tania :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karmelek 4
Beznadziejna Pani Domu -- > tak, niestety ten sprz臋t jest o wiele dro偶szy ni偶 500z艂. My艣my zainwestowali, bo nie mieli艣my za bardzo pozosta艂ych sprz臋t贸w kuchennych, opr贸cz miksera i blendera. Bo jak kto艣 ma wi臋kszo艣膰, to rzeczywi艣cie trudno wyda膰 wi臋cej pieni臋dzy na co艣 co ma w wielu innych urz膮dzeniach. Ja dzi臋ki temu 偶e mam jeden sprz臋t, sporo miejsca w kuchni zaoszcz臋dzi艂am. A tak w og贸le, to dzi臋kuj臋 za dobre zrozumienie mojej wypowiedzi i 偶yczliwe s艂owa :) :) :) musisz zaj膮膰 czym艣 r臋ce --> Nikogo nie naci膮gam na zakup tego urz膮dzenia. To jest forum na kt贸rym dzielimy si臋 swoimi do艣wiadczeniami z prowadzenia domu. Tak to traktuj臋. Sprz臋t jest sprzedawany przez konsultant贸w, ale ja nie jestem konsultantem tylko zwyk艂ym u偶ytkownikiem zadowolonym z zakupu. Podzieli艂am si臋 swoimi wra偶eniami i tyle. Nikt Ci nie ka偶e go kupowa膰. Tak samo mog艂aby艣 powiedzie膰, 偶e kto艣 naci膮ga Ci臋 na zakup miot艂y, 艣cierki czy 艣rodk贸w czyszcz膮cych - bo napisa艂 na forum, 偶e si臋 sprawdza i 偶e jest zadowolony z u偶ytkowania. A o moje r臋ce nie masz si臋 co martwi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ryska1
potwierdzam Thermomix to fantastyczne urz膮dzenie i wcale nie wyklucza jego zakupu posiadanie innych sprz臋t贸w, nadaje si臋 do zupe艂nie innego przygotowywania potraw, 偶adnym innym sposobem nie zrobisz np. tak pysznych sos贸w czy te偶 Kubusia, jedynym problemem jest zupe艂ne przestawienie si臋 na inny spos贸b gotowania oraz niestety cena ja za sw贸j p艂aci艂am co艣 ok. 4.000,00 z艂 a by艂o to kilka lat temu.

Udost臋pnij ten post

Czesc Dziewczynki :) ja mialam dzis bardzo pracowity dzionek. Ale troche mi sie nie podoba, ze moj Clin, ktory jest koncentratem i sie go rozciencza, straszne smugi na szybach robi... sie namylam, naczyscilam i nic... kurcze, a jakie plyny sa waszym zdaniem nie do zastapienia??? a moze macie jakies tajemne szmatki do czyszczenia? mnie juz po prostu rece opadaja. Jedyny plus jest taki, ze dalam rade doczyscic slad po nalepce ;) POZDRAWIAM!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytajaca--

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytajaca--
Jak domy膰 艣lady na szybie okna po remoncie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 clin jest dobry
ale ten gotowy, koncentratu te偶 nie umiem rozcie艅czy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 26ma艂e pytanko26
wiatm wszytkie :P dziewczyny jakie polecacie 艣ciereczki, szmatki do kurzu .... a mo偶e jakie艣 miote艂ki itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nela25
ciesze sie ze nablyszczacz zadzialal:) co do naszego remontu to sluchajcie cala tapeta juz polozona ja艣niutko i slicznie jak nigdy dot膮d:) a co do sprz膮tania - c贸偶 jedna lazienk臋 mam juz czyst膮 na b艂ysk:) reszte to moze w tygodniu po troche pociagniemy... nie musialam jechac do bremy, tylko mog艂am sprzatac:) a garnki... my mamy te emaliowane i kilka zepterow i powiem wam ze wedlug mnie zupa z emaliowanego garnka jakos lepiej smakuje:P pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kotek 567
polecam miote艂k臋 pronto dauster orazx 艣ciereczki z mikrofibry:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karmelek 4
Witam. Mam pytanie czy kto艣 z Was posiada oczyszczacz parowy, co艣 w stylu tego, kt贸ry reklamuj膮 w telezakupach? Czy sprawdza si臋 taki sprz臋cik? Czy to tylko przereklamowany produkt?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _witam
wszystkie panie domu szukaj膮c wzor贸w szablon贸w na 艣wi臋ta znalaz艂am ciekaw膮 stron臋 "abc gospodyni" chodzi艂o mi o szablony gwiazd itp by na szybie okiennej zrobi膰 wzory 艣niegiem w sprayu http://www.abcgospodyni.pl/bozenarodzenie.html pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _witam
oczywi艣cie wklejcie adres strony do paska przegl膮darki i spacj臋 w linku skasujcie i wtedy si臋 otworzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyny chcia艂am Was spytac
o ten nab艂yszczacz, nie mam zmywarki i nie bardzo sie orientuje czy te metalowe powierzchnie to sie myje samym nab艂yszczaczem czy trzeba go rozcie艅czy膰 wod膮 ? i jakiej marki nab艂yszczacze uzywa艂y艣cie ( mozecie przy okazji podac w przyblizeniu ile on kosztuje?) Czy takim nab艂yszczaczem mozna umyc metalowy czajnikjak myslicie??? pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ryska1
no nab艂yszczacz dzia艂a cuda ja akurat stosuj臋 Calgonit bo taki mam do zmywarki( ju偶 si臋 martwi艂am co z nim robi膰 bo u偶ywam tabletek) a tu trafi艂o sie takie fajne zastosowanie, wyczy艣ci艂am piekarnik, lod贸wk臋, p艂yt臋 gazow膮, jesli chodzi o perfekcyjne mycie okien to 100 % efekt bez najmniejszej smugi i przy minimum wysi艂ku osi膮gam myj膮c dwiema 艣ciereczkami z mikrofibry jedna na mokro tylko dobrze odci艣ni臋ta a druga na sucho.

Udost臋pnij ten post

witam :) nab艂yszczacz u偶ywam clagonit albo somat... ja w zymywarce myje proszkiem w艂a艣nie ...jako艣 tak z przyzwyczajenia... ale ile on kosztuje to poj臋cia nie mam chyba co艣 ok 15 z艂 mo偶e 18.. nie wiem bo ostatnio m膮偶 sie zakupami zajmuje :) nela>> co tam u ciebie??? karmelek , ryska>> 4 ty艣 to du偶o... a napiszcie co艣 o tym sprz臋cie bo nie bardzo wyobra偶m sobie co i jak :) Kefirek >> ja okna myje ajaxem i jest super :)

Udost臋pnij ten post

Ja ogladam ten program juz jakis czas zeby wlasnie sie zmobilizowa do posprzatania, ale mi to zupelnie nie wychodzi :/ tydzien temu zaczelam sprzatac jeden pokoj przed swietami zeby potem nie miec kupe roboty... W tej chwili do pokoju sie nie da wejsc :/ A za chwile nie bde umiala wejsc do przedpokoju (sterta ksiazek stare kolumny od wiezy itp... Czas isc z kafe i do roboty!! :/ pozdrawiam...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyny chcia艂am Was spyta膰
dzieki za odpowiedzi dotyczace marek nablyszczaczy napiszcie jeszcze czy do tego czyszczenia rozcienczacie go z woda czy czyscicie samym nab艂yszczaczem prosto z butelki

Udost臋pnij ten post

Mnie ten program pom贸g艂 bardzo, bo dzi臋ki PPD lepiej si臋 organizuj臋 z wszystkimi robotami, nie zostawiam wszystkiego na ostatni膮 chwil臋, mam plan 偶e np. dzi艣 sprz膮tam ten i ten pok贸j, jutro podlewam kwiaty a pojutrze robi臋 pranie. Poza tym podpatrzy艂am pomys艂 z wk艂adaniem wszystkiego w szafach i szafkach do pojemnik贸w, dzi臋ki temu 艂atwiej utrzyma膰 porz膮dek. Zreorganizowa艂am kuchenny kredens, powk艂ada艂am wszystkie rzeczy w kuchennych szafkach do plastikowych koszyk贸w (osobny na makarony, osobny na ry偶e, osobny na konserwy, na herbaty itd.) i do tej pory jest porz膮dek i wszystko na swoim miejscu. Na wiklinowe kosze mnie niestety nie sta膰, a te plasticzki pokupowa艂am za grosze w Pepco i jest super.

Udost臋pnij ten post

A ja znowu nic nie zrobilam :/ poszlam na poczte zrobilam obiad i umylam naczynia... A do pokoju dalej nie da sie wejsc :/ mam nadzieje ze do swiat skoncze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kozacka wypowied藕
witam - podziele sie tez swoja rado艣ci膮:) w zesz艂ym roku poradzi艂am sobie z moim namietnym na艂ogiem gromadzenia rzeczy:) a w szczeg贸lno艣ci ubra艅- zbierane przez lata, opr贸cz tego systematycznie odwiedzam lumpexy, a ze mam duzy domek by艂o gdzie to wszystko upychac z艂oty 艣rodek- wypierdoli艂am wszysko - by艂o tego 12 wielkich wor贸w szmat, mog艂abym sw贸j w艂asny lumpex otworzy膰 :P + 50 kg makulatury Bo偶e jaka jestem szcz臋艣liwa teraz i nic ale to nic mi nie brakuje z tych rzeczy

Udost臋pnij ten post

No to zapocz膮tkowala艣 dobre zmiany w 偶yciu :-) gdy ja wyrzucam rzeczy i czyszcz臋 mieszkanie to zawsze co艣 si臋 potem dzieje.....

Udost臋pnij ten post

Ja ostatnio prawie spalilam w piecu moje swiadectwo maturalne, bo tata wyrzucal wszystkie papiery ze swoich pokoi :/ dobrze ze zajzalam... Moja siostra mi wczoraj mowi ze ma tyle roboty a niedaje rady bo caly czas ma dziecko na rekach- ale u niej jest pozadek!!!! U mnie NIE! Zawsze mialam pozadek z brudnymi czystymi rzeczami teraz juz nie wiem gdzie co jest, nawet czystych majtek nie umiem znalezc :P hihih sprtzatac to juz mi sie calkiem nie chce bo mam trudne dni w miesiacu i wszystko mnie boli :/ Ale jednym moge sie pochwalic :) Wczoraj zrobilam 9 blach pierniczkow i wyszly mi miekkie :)

Udost臋pnij ten post