Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tinka17

czy to juz anoreksja?

Polecane posty

dziewczyny podoba mi się wychudzone ciało takie że widać wystające kości. chciałabym takie mieć. czy to już początek anoreksji?

hehe ... no trudno powiedziec... nie napisałas nic ani o wadze wzroscie ... co i jak czesto jesz / czy w ogóle jesz... mi tez sie podobają krótkie włosy a mam półdługie i nie chce ich sciac :)

Gość Bebe ne
Mi tez sie podoba, tak samo jak podoba sie "normalne" , trudno mi powiedziec o co chodzi, u mnie bowiem chaos. Zjadlam dzisiaj 7 kromeczek z serkiem czosnkowym i jutro ide w gory zeby sie tego pozbyc ;) Fajnie jest byc chudym ale pomysl, takie malutkie chudziutkie cos upadnie i sie cale polamie:/ Ciaza tez odpada niestety..

Gość ciezkokapujaca
a dlaczego ciaza odpada? nie rozumiem?

Gość yhymmmm
a niektorzy sa naturalnie tacy chudzi-i wtedy ciaza tez odpada?XD

no właśnie czemu ciąża odpada?? spójrzcie na Nicole Richie ma anoreksje a jest w ciąży

do tinka17 ---> anoreksja to choroba psychiczna, nie ma nic wspolnego ani z waga ani ze wzrostem, ani z tym jak czesto sie je. Niestety czesto pojecia sa mylone, ktos jest szczuply - anerektyk, malo je - anorektyk. Anoreksja to jest choroba psychiczna, polega na braku akceptacji wlasnego ciala, ktore jest katowane w celu zmniejeszenia jego rozmiarow, osoby chore na anoreksje nie koniecznie uwielbiaja chude ciala, natomiast nie potrafia sie zatrzymac i wciaz sie odchudzaja. Znam osoby chore na anoreksje, ktorym podobaja sie kobiety \"zdrowe\" o kraglych ksztaltach, a mimo to same sa chude i wciaz sie odchudzaja. Znam tez osoby chore na anoreksje, ktore jedza, nawet slodycze, pizze itp, ale w glowie im siedzi \"musze schudnac\", ograniczaja jedzenie, jak sie da, jesli jest mozliwosc to nie jedza kilka dni. Jest to choroba zwiazana z brakiem akceptacji wlasnej osoby i wbrew utartym opiniom czesto na nia zapadaja osoby szczuple, zyciowe perfekcjonistki.

Gość tatjana stila
w dalszej fazie anoreksji waga ma duze znaczenie- jest jednym z objawow, jesli dziewczyna jest mocno chuda oznacza powazny problem, 1 na 10 kobiet chorujacych na anoreksje umiera z powodu niedowagi/niedozywienia , ilosc przyjmowanego pokarmu tez jest wyznacznikiem choroby ...