Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pchla szachrajka

CZY W WIEKU 24 LAT WRACAC DO POLSKI PO 4 LATACH ZA GRANICA??

Polecane posty

Gość pchla szachrajka

Gość a dlaczego wyjechałaś
jaki był twój cel?

Gość a co sobą reprezentujesz
wyjechałaś 4 lata temu, czyli matura co najwyżej. Jeśli tu też chcesz pracować na zmywaku, to wracaj. Tyle, że tu mniej płacą...

Gość pchla szachrajka
SKONCZYLAM LICENCJAT EKONOMIA W JEZ SZWEDZKIM, OD MIESIACA PRACUJE JAKO TLUMACZ

Gość Kamelia...
Ciężko będzie Ci coś sensownego znaleść...

Gość pchla szachrajka
TAK UWAZASZ???

Gość pchla szachrajka
PODNOSZE

Gość wbrew temu co
piszą, w Polsce jest bardzo duże bezrobocie. Zatrudnienie wcale nie wzrasta. Masę ludzi wyjeżdża za granicę, bo nie mają tu szans na pracę. Przy szukaniu zatrudnienia liczą się głównie znajomości.

Gość Kamelia...
W kraju jak masz 24lata to często masz już mgr lub inż i doświadczenie zdobyte w pracy podczas studiów-najważniejsze jest rozbudowane CV czyli doświadczenie zawodowe-staż w znanej firmie lub znajomości i kupa szczęścia.

Gość wbrew temu co
do jakiego miasta chcesz wracać?

Gość tez emigrantka
Tez jestem od 4 lat w Skandynawii (wyjechalam w wieku 18) i nie wyobrazam juz sobie wrocic. Jestes pewna ze chcesz? Przeciez w Szwecji sie swietnie pracuje, bezstresowo, genialna opieka socjalna, wysokie zarobki, standart zycia doskonaly.

Gość pchla szachrajka
do Lodzi

Gość Kamelia...
W kraju nie jest trudno znaleść pracę ale taką za 1000zł :(

Gość pchla szachrajka
chodzi o to ze nie mam tu nikogo oprocz faceta

Gość arrrsssss
ja tez jestem juz 4 lata zagranica...ale nie ryzykowalabym powrotu...jestem tu wlasnie w pl na urlopie i to co slysze co sie dzieje od rodziny i znajomych....powoduje ze mam dreszcze!!!! moj maz ma inne podejscie...mieszka zagranica 25 lat i caly czas mi powtarza ze chce wrocic do PL!!!! Mowie wam..tak mowia ludzie do ktorych nie dociera co tutaj za bajzel jest

Gość pchla szachrajka
uwazam ze licenjat z handlu zagranicznego, praktyka , jezyk, pobyt za granica duzo daja....

Gość wbrew temu co
wejdż na stronę urzędu pracy w Łodzi i zobaczysz co oferują. Albo wyślij kilka cv to się przekonasz czy będzie zainteresowanie.

Gość tez emigrantka
tylko faceta? w tym wieku to powinien byc najwazniejszy facwet ;) przyjaciol pewnie tez jakis masz a do Polski ze Szwecji przeciez jest bliziutko, ja na Twoim miejscu bym nie wracala.

Gość pchla szachrajka
no ale samotnosc mnie zabija jestem jeszcze mloda a caly czas spedzam w ksiazkach albo w pracy

Gość pchla szachrajka
macie strone internetowa tego urzedu pracy???

Gość tez emigrantka
samotnosc z facetem? Oj to chybamusisz przemyslec zwiazek, a myslisz ze po 4 latach pobytu za granica Twoje przyjaznie z Polski przetrwaly nienaruszone? To jest niemozliwe, tylko na rodzine mozna liczyc

Gość pchla szachrajka
rodziny nie mam a facet pracuje tyle co ja albo nawet wiecej tylko praca i praca spotykamy sie w domu i ja siadam do ksiazek a on zasypia na kanapie A JESTESMY RAZEM DOPIERO POL ROKU!!!!!

Gość tez emigrantka
Ciagle mysle ze powinnas zostac. Powiem Ci jak jest u mnie. Ja fakt mam bardzo stabilny zwiazek i sporo przyjaciol ale nie mam wlasciwie juz kontaktu z polskimi znajomymi a z tymi co mam to mnie jakos inaczej traktuja. Jak przyjezdzam do polski to czuje sie strasznie obco. Zeby bylo lepiejk zrobcie sobie gdzies wypad na weekend, musicie troche odpoczac i siebie odkryc :) sprobuj a moze poskutkuje :)

Gość pchla szachrajka
wiesz troszke bylo inaczej kiedys przyjechlam tu z facetem i mielismy duzo zzznajomych Polakow w naszym wieku, ale po rozstaniu on wygadywal takie rzeczy na mnie , ze zostalam sama moj obecny facet w to nie uwierzyl i zapragnal mnie poznac lepiej i tak wlasnie jestesmy razem ale jestesmy my dwoje i oni po drugiej stronie ciagla walka kto jest lepszy , wyscig szczurow ,

Gość tez emigrantka
A nie masz znajomych wsrod Szwedow albo imigrantw innych narodowosci? Ja tez mialam przejscia z Polakami za granica, tragedia, po czym postanowilam ze trzymam z tkimi kontakt tylko w wyjatkowych przypadkach i tak mam tylko przyjaciolke polke a reszt ta ludzie z innych krajow bo nie mam juz sily brnac w to polonijne bagno - sprobuj poszukac znajomych w innym towarzystwie zobaczysz ze od razu bedzie lepiej!

Gość pchla szachrajka
myslimy sie przeprowadzic bo to b male miasteczko

Gość pchla szachrajka
tak. Polonia za granica to masakra

Gość tez emigrantka
A nie myslalas o przeprowadzce do innego kraju skndynawskiego wszystkie znajomosci bys zaczynala od poczatku taka zmiana by dobrze zrobila Wam obojgu

Gość tez emigrantka
Ja nie potrafie juz byc dluzej w polsce niz 2 tyg, jak sie ludzie dowiaduja ze mieszkam za granica to jakos sa dziwni w stosunku do mnie, a wcale sie z tym nie obnosze czy nie mam jakis manier, jestem najzwyczajniejsza osoba ale jakos ludzie dziwnie reaguja

Gość a ja jestem do niczego
jak chcesz wracać do PL to omijaj Łódź szerokim łukiem, dwa lata temu się stamtąd wyniosłam i z tego co słysze, nic się nie zmieniło. chyba, że chcesz na taśmę do Della pracować. co do wyścigu szczurów, to w Polsce też go mamy tylko za inną kasę.