Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzia232323

ułozenie posladkowe

Polecane posty

czy któras z was rodziła posladkowo.jak przebiega taki poród i czy jest to bardzo niebezpieczne dla matki albo dziecka?jestem teraz w 7 mies. i dziecko jest ułozone posladkami jaka jest swzansa na to ze do wrzesnia sie jeszcze obróci?

Gość K.A.M.I.L.A
ja miałam ułożone posladkowo jeszcze w ósmym miesiacu, na poczatku, a potem na całe szczescie sie odwróciło.

Gość zatroskana
ja cala ciaze mialam ulozenie posladkowe :) i teraz czekamy na alarm, ale juz glowa w dol :) dziecko uklada sie do porodu ok 32 tyg ciazy wiec Twoje ma jeszcze czas :) glowa do gory - odwroci sie :) a tak w ogole to slyszalam, ze przy pierwszym porodzie i ulozeniu posladkowym robia cesarke - ale zawsze mozesz zapytac lekarza co on na to.

Nie przejmuj się, jestem w 29 tc i moje dziecko co rusz układa sie inaczej - jeszcze ma sporo miejsca, więc może. Trzeba liczyć na to, że obróci się prawidłowo, kiedy przyjdzie czas.

Mój syn już od dawna jest głową w dół :), ale NIGDY w życiu nikt by mnie nie zmusił do urodzenia dziecka ułożonego pośladkowo siłami natury - znam przypadek, gdzie kobietę zmuszono do urodzenia właśnie w ten sposób i efekt tego był taki, że dziecku uszkodzono bioderka, wręcz wyrwano mu nóżki ze stawów, potem miało dwie albo trzy operacje, półtora roku w gipsie, długa rehabilitacja... Dziękuję za coś takiego bardzo...

Moja szwagierka jest w 37 tyg i ma ułożenie pośladkowe. Właśnie dzisiaj od razu dostała skierowanie na cesarkę w poniedziałek.

Ja też miałam posladkowe, nie ryzykowałabym porodu siłami natury. Mój synek dodatkowo w tym ułożeniu miał jedną nogę na szyi, a druga podwinięta po siebie, gdybym rodziła naturalnie, prawdopodobnie by nie przeżył, bo po cc i tak był lekko niedotleniony i nie złapał pierwszego haustu powietrza sam. Ty jednak masz troszke czasu, może się jescze dziecinka przekręci we własciwą stronę :) Powodzenia, pozdrawiam

Gość madzia2323
to bedzie moj drugi poród,córeczke urodziłam bez wiekszego problemu.tyle ze ona juz od dawna była odwrócona główka w dól.dziekuje za odpowiedzi.

Gość aaaaabbbcccc
Mój synek był ułożony posladkowo- miałam cesarkę, byłam zadowolona

Gość jusiek
też miałam cc ułożenie pośladkowe już po 30 tygodniu wiedziałam ze czeka mnie cc synek się nie obrócił poniewaz był bardzo duży chociaż chciałam bardzo. zle wspominam cc!!!!!!!!!!! MASAKRA