Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo wazne

Po uplywie jakiego czasu od chwili ukonczenia kursu na prawo jazdy , osoba zdaje

Polecane posty

Gość bardzo wazne

egz koncowy??????????

Gość to zalezy kiedy sie umowisz na
egzamin. Bo termin mozna ustalic jeszcze jak sie ma jazdy i miec egzamin od razu po ostatniej wyjezdzonej godzinie. A tak to z mesiac sie czeka na termin a instruktor wam nie mowil? nie zapisuje was? bo nas zapisywal na egzamin.

Gość czeka sie ok.15 miesiaca

u nas od momentu zapisania czeka sie az 4 miesiace!!! nieste w stolicy slaska tyle ludzi prawko zdaje...w tychach czeka sie 2,5 miesiaca no ale oczywscie mozna sie zpaisac juz w czasie kursu i wtedy jakos szybciej leci:)

1,5 miesiaca oczywiscie

ja wyjeździłam połowę godzin i ustaliłam egzamin. czekałam 56 dni!!!! to był w tamtym roku- od 22 sierpinia do 16 października

Gość że gdzue wy zdajecia te egz.
:O mnie szedł zapisywać instruktor gdy miałam jeszcze 3 h to wyjeżdzenia, zaproponowano dwa terminy, za tydz i za dwa tyg.; z każdy kolejnym egzamem odstępy były takie same -/+ tydzień. teraz w wakacje się czeka dłużej, ok 3, ale żeby po 1,5 mca :O. nie :P

że gdzue wy zdajecia te egz. , a Ty gdzie zdawalas to sie moze tam zapisze :D ?

Gość że gdzie wy zdajecia te egz.
lubuskie i zachodnipomorskie, oczywiście w miastach woj. więc też są tłoki jak nic, ale wychodzi na to, że dużo egzaminatorów mają. teraz mój brat oblał 1 raz, zapisałam się 3 dni po tym, i miał termin na za 3 tyg. bo w wakacje rotacja jest sporo większa.

teraz mój brat oblał 1 raz ZAPISAŁ się 3 dni po tym >> MIAŁO BYĆ :)

CHUDA >> teraz od 3 lat jakoś trzeba wyjeździć 30 godzin razem: plac + miasto. jak ja zdawałam w 2002 to 15 h było do wyjeżdzenia (manewry na placu :O + miasto oczywiście). i szłas na egzam, albo dokupywałaś godz. specjalne placac za kazda z osobna dość dużo.

Gość bardzo wazne
a ja zalozylam ten temat bo cos sadze, ze moj facet to maly klamczuszek:P ja jeszcze prawka nie robilam najpierw mi powiedzial, ze wyjezdzil juz wszystkie godziny i czeka na ustalenie terminu a teraz mi powiedziala, ze zostaly mu 2 godziny jazdy skonczyl niby w polowie czerwca a musi czekac miesiac na ustalenie terminu

O rany mnie odrazu puscili w miasto durne niemcy i tez za kazda godzine musze placic slone pieniadze.Obowiazkowych godzin musze miec 14 -ale to takie za miastem,po autostradzie i w nocy po miescie,ale to dopiero jak sie naucze dobrze jezdzic.

no to dobrze chuda :) - u nas też albo idziesz od razu w miastko, albo zaczynasz na placu, w sumie miastko wydaje mi się pikusiem, w stosunku do tego idiotycznego i nieżyciowego placu. moj brat od razu pognal w miasto, a tylko ostatnie 7 h robil na placu. bo w pl jest tak, ze musisz wpierw zdać teorię, jak zdasz idziesz na plac: tam masz obowiązkowo jazdę po łuku i jeszcze jeden manewr, dopiero jak wyjedziesz z placu, jedziesz zdawać do miasta, jak nie wyjedziesz z placu to oblana :). i tak w kólo macieja.

teoria, plac miasto - taka kolejnosc i wszysyko pod rzad chuda.jak czegość nie zdasz, to już po ptokach i od nowa :). 🖐️ powodzenia.

O rany to wy tez macie nie za latwo. U nas teorie tez trzeba zdac wczesniej ,ja juz mam to za soba ,jeszcze tylko musze sie nauczyc parkowac apotem te obowiazkowe jazdy .

Gość adiafora
Chuda blondynko wejdz na strone jakiejs szkoly jazdy i sie wszystkiego dowiesz. mieszkam rowniez na stale w niemczech ale prawko i to pol roku temu zdawalam w pl...tak jak mowisz w niemczech jest latwiej zdac ale w pl kosztuje to ok 4 razy mnie...wiec wyliczylam sobie ze moge ok 10 razy w pl nie zdac i wyjde na to samo co za pierwszym razem zdanym w niemczech a poza tym...tak jak sie w pl nauczysz jezdzic to bedziesz umiala wszedzie sie poruszac z otwartymi oczami. zdasz prawko w niemczech i zapraszam cie wtedy na polskie drogi...zdziczejesz i sie rozplaczesz puszczajac kierownice!!! wiem co mowie,jezdze tu i tam!!!!!!!!

Gość adiafora
a poza tym...na mojej pierwszej godzinie jazdy,tez wyjechalam spod mc donalds na rondo w duzym miescie...to bylo niezle przelamanie strachu!!!! w pl zdalam za drugim razem wiec zaoszczedzilam sporo kasy i czasu

Gość kryspina
nowe prawo jazdy na czym polega? zdajesz na placu obowiązkowo jazde po łuku i drugi manewr losujesz? tak jak to bylo 3 lata temu? czy teraz masz 2 wyznaczone i reszta podczas jazdy w mieście? a kto jest podczas egzaminu - egzaminator czy tez instruktor który uczył? nie było mnie w pl 3 lata i muszę ponownie zdawać.

To napeno masz racje ,bo ja chociaz jezdze tu po niemcach to i tak mam strach chociaz tu spokojniej jezdza ,wydaje mi si ze w polsce spanikowalabym i uciekla z auta,jestem troszke za nerwowa do tego.Wiem ze w polsce jest duzo taniej ale ja nie mam mozliwosci na tak dlugo jechac do polski,zreszta tu juz za duzo pieniedzy stracilam zeby teraz przerywac no i egzamin z teorii mam juz za soba.Zadawalam pytania jak to jest w polsce z tym robieniem prawka bo mnie to ciekawi.Dzieki za informacje.