Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katrinQa

Ciąża a seks???

Polecane posty

Gość katrinQa

Mam WIEELKI problem, jestem, w 21, tyg, ciązy, od samego początku ciąża przebiega prawidłowo, ale ja jednak, mam obawy, co do SEKSU w ciąży, czy to jest bezpieczne??? Moj mąż ciągle nalega, ale ja jednak, nie jestem co do tego przekonana, co było u was jak przechodziłyście przez sex w ciąży, czy nie nastąpiły komplikacje? Mój mąz nie daje mi spokoju, ciągle chodzi za mnią i prosi, o chodziaż ten jeden raz, skoro to dopiero poczatek boje się pomyśleć co będzie kiedy zaczneimy zbliżać się do mety???Błagam pomóżcie!!!!

Gość wendkarz
mozna:) A powidz mi jakie mialas objawy juz po 2tyg? I co to oznacza, za piersi sa wrazliwe bo nie rozumiem tego sformulowania?

Gość katrinQa
Nie miałam szczególnego problemu z piersiami, tylko trochę nabrzękły i zrobiłam test ciązowy!

Gość wendkarz
ktos jeszcze?

Gość katrinQa
Ja może nie mam takeij ochty, ale mąz taki napalony że hoho

Gość katrinQa
Jak mam przekonać męza, że naprawdę nie mam ochoty na sks, on się tak łasi, bardzo bym chciała seksu, ale boje sie o dzidziusia

Gość sculptor
Nie zastanawiaj się, tylko leć do męża!! Jeżeli przede wszystkim MASZ OCHOTĘ, ciąża przebiega prawidłowo, nie bierzesz leków zatrzymujących skurcze, jesteś zdrowa, z dzieckiem wszystko w porządku, to dlaczego się zastanawiasz? To już połowa ciąży 21 tydzień, nie ma się czego obawiać, pod warunkiem, że Ty też tego chcesz :-) zapytaj lekarza, wpisz w googlach seks w ciąży, przeczytasz to samo. Ja nie miałam oporów przez całą ciążę a nawet kilka godzin przed porodem :-) powodzenia!!! :-)

Gość katrinQa
chętnie spytałabym lekarza, tylko problem tkwi w tym ze sie wstydze, no bo jak mam to powiedzieć: Panie doktorze, czy, dozwolony dla mnie seksik? :)

Gość katrinQa
No własnie, jak to możliwe?

własnie ------------tak zapytaj!!!! a czego sie wstydzisz? myslisz ze lekarz nie wie nic o zyciu? co ty kobito lekarze sie bzykaja na prawo i lewo ze az huczy!!!

Gość sculptor
No wiesz??? Przecież jakoś w ciążę zaszłaś :-D Śmiało dziewczyno pytaj! Przecież to ludzkie i normalne. Wstyd to jest kraść i kłamać :-D Ja pytałam. O wszystko :-)

Gość katrinQa
No to zapytam, a powiedzcie jak juz sie zdecyduje, to jaka pozycja?? Uniwersalna??

pozycja taka aby było wam dobrze i w miare wygodnie no i bezpiecznie wez przestan my ci mamy pozycje wybrac? nie zartuj

Gość katrinQa
A czy znacie jakies przypadki, w których seks zagroził maluszkowi??

Taka żeby nie uciskać brzuszka a tym samym dzidziusia...od tyłu, na jeżdzca jak najbardziej...a wczesniej porozmawiaj z mężem o swoich obawach i powoli dojdziecie do przyjemności...My właśnie też tak robimy bo ja też czasem amm obawy./.. Powodzenia

Gość sculptor
terri - nie spodziewałam się, że urodzę w terminie, żadnych oznak. Poszłam na zakupy, zrobiłam pyszną kolację, wiadomo, że to nie było z nogami na żyrandolu, bo ciężko :-) No i poszliśmy spać... w nocy dziecko stwierdziło, że ono już chce na świat :-)

Gość katrinQa
Po jutrze kolejna wizyta, to postaram się wypytać! Powiadomię was o efektach ;)

Gość luka_
ja rowniez milam straszna ochote w ciazy i robilismy to czasem kilka razy dziennie :) do samego konca, a urodzilam w 42 tygodniu i to w dodatku porod byl wywolany bo dzidzia za nic nie chciala wyjsc. nie masz co sie martwic, jezeli masz ochote i nie dzieje sie nic zlego to naprawde nie ma obaw, powinnas sie cieszyc, ze twoj maz ma nadal na Ciebie ochotke, bo np moja kolezanka nie miala tyle szczescia, miala ochote straszna a mezulek wogole bo bal sie ze uszkodzi dziecko... :)

Gość katrinQa
Jakie to przypadki???

Gość sculptor
Nigdy nie słyszałam, żeby przy ciąży przebiegającej prawidlowo seks zaszkodził dziecku. Moim zdaniem to niemożliwe. Pozycje wszystkie od tyłu: na stojąco, siedząco, leżąco na boku - to pod sam koniec. W połowie ciąży masz większy wybór :-) Jeżeli jeszcze nie byłaś, to za 2-3 tygodnie pójdziesz na pierwsze KTG. Jeżeli to badanie nie wykaże żadnych skurczów to tym bardziej masz pewność. Ale i bez tego śmiało szalej :-)

Gość katrinQa
Dzięki za rady, ale zaczekam, jeszcze, do wizyty u lekarza, powiedzcie mi jeszcxze jedno, czy mozna go uprawiać z jakimś pochamowaniem czy normalnie

nie wyszukuj\" przypadków\" tylko upewnij sie pytajac doktorka i................ miłej zabawy zycze :) masz pewnosc ze w ciaze nie zajdziesz------wiesz jaki to komfort psychiczny? hihihj

Gość katrinQa
w przypadku, mojego męza nie wiem czy bez szaleństw się uda:P