Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miniminka

Kłopoty z paszportem - doswiadczeni podróżnicy pomóżcie!!

Polecane posty

Przez pisanie pracy magisterskiej zapomnialam wymienic paszport a za tydzien wyjezdzam na wakacje - data waznosci mojego paszportu mija w siepniu wiec zdaze wyjechac i wrocic na waznym dokumencie ale przeczytalam, ze w momencie wyjazdu paszport musi byc wazny jeszcze minimum 6 miesiecy - moj bedzie tylko 1 miesiac :-O poradzcie mi co robic - nie zdaze zrobic nowego paszportu, mam zrezygnowac z wyjazdu? czy ktos byl w takiej sytuacji i cofnieto go z granicy? musze jechac na paszport bo ten kraj nei nalezy do UE... dziekuje za odpowiedzi

Gość hmmm chyba
jednak ci sie nie uda wyjechac.... wiesz ze moga cie cofnac z lotniska ? albo z granicy ?

Gość gosiaczka
najlepiej zadzwon do biura paszportowego albo do konsulatu to ci powiedza na 100%

Gość gosiaczka
do jakiego panstwa jedziesz? z tego co wiem to inny kraj inaczej wymaga

jadę na Krym - Ukraina, zadalam to pytanie w mailu do MSZ i odpowiedzili mi tylko, ze mam miec WAZNY paszport ale ani slowa o tym ile wazny :-O zdaje sobie sprawe, ze moga mnie cofnac z granicy ale chyba podejme ryzyko bo nie mam wyjscia, w biurze paszportowym nie udzielaja takich informacji - dzownilam do urzedu wojewodzkiego w moim miescie i nic sie konkretnego nie dowiedzialam, tylko, ze to zalezy od dobrej woli celnikow

dzieki za link, rozmawialam ze znajomym i podobno to czy mnie wpuszcza zalezy od celnika, w ostatecznosci poradzono mi zeby go skorumpowac - podobno biora lapowki bez mrugniecia okiem...

Gość upppppppppppppppp