Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żuczek88

Skorupa na twarzy.. pomocy!

Polecane posty

Witam wszystkie kafeterianki, potrzebuję pomocy, ponieważ mam problem z twarzą. Otóż ostatnio kupiłam sobie krem, który okropnie podrażnił moją skórę - widocznie jestem uczulona na jeden ze składników, ale pomijając ten fakt (oczywiście odstawiłam krem jak najszybciej) moja skóra nie przypomina tej z przedwczoraj ;( Z podrażnionych miejsc zaczęła mi schodzić skóra i teraz na jednym policzku mam taką sobie ot suchą skorupkę. Nie wiem co zrobić, żeby albo przestać się łuszczyć, albo żeby łuszczący naskórek zlazł mi jak najszybciej. Macie jakieś sposoby? Myślicie, że peeling to dobry pomysł? Pomóżcie, proszę :(

Gość asdad
jezeli nie jest istotna cena to kolagen naturalny pomoze Ci odpowiednio zregenerowac to co masz.

zwykła wazelina kosmetyczna albo krem BAMBINO dla dzieci ale ten tłusty wiem z czym sie borykasz bo mnie też po wszystkim tak uczula, robią mi sie bordowe placki a potem schodzi skóra płatami jak u węża jakiegoś :O

Ja tez to mialam,ale bylo to uczulenie na preparat przeciwtradzikowy,a ze lecze sie pod stala opieka p.dermatolog wiec sie do niej wybralam.Jesli nie masz problemow z zadnymi krostkami to kup LATICORT .Masc ta jest chyba na recepte....Ale na pewno lepsze skutki da Tobie PIMAFUCORT-ja sie z ta skorupka meczylam troche-prawie miesiac z jakas przerwa moze lacznie 5 dni.A po pimafucorcie zeszlo mi to i widac juz drugiego dnia,ze pomaga.Ale takze na recepte.Ale jak pojdziesz do zwyklego lekarza i poprosisz o recepte na to,to na pewno da.A jak nie to sciemniaj,ze juz tak kiedys mialas i p.dermatolog ci to przepisala,a teraz jest niby na jakims urlopie

dzieękuję Ci teoria :) tak, dokładnie tak samo mam.. wyprobuję ten krem bambino :) tylko wolałabym zeby ta skorpuka mi się złuszczyła a nie wchłonęla..

Radze Ci naprawde wybrac sie po ten Pimafucort.Ja mialam krem,ale lepsza bylaby masc.A ja mialam krem poniewaz dostalam go od mojej p.dermatolog za darmo,bo akurat go miala w szafce.I masz po 2 dniach efekt gwarantowany.Ale uzywaj to tylko 4 max 5 dni ! Dluzej nie wolno!!!

Spokoo :) Poproszę tatę zeby mi wypisał recepte ;) dziękuję Wam bardzo :) Myslałam ze już nikt mi nie pomoże :)

Mi bambino nic nie pomogl.I zadne nawilzajace kremy.A troche tego uzywalam.Jedynie pimafucort.Zrobisz oczywiscie co bedziesz chciala:) Ale ja od serca radze.Uwierz mi-troche sie znam na tych sprawach.Moja p. dermatolog smieje sie,ze niedlugo bede mogla usiasc obok niej :D

Gość link nie dziala
kurna, masz ojca lekarza i sie na forum pytasz co robić?? :)

no to sie chyba mile zawiodlas heh-jak potrafie to staram sie pomoc.A po tych 4 dniach-bo tyle moglam go uzywac,odebralam z apteki jakas masc chlodzaca,robiona na polecenie p.dermatolog.Tez bardzo dobra.I wystarcza na dluuuugo.Mam ja do tej pory,a odebralam na poczatku czerwca.I kosztuje tylko 6 zl.Moge Ci podac sklad ale to jakies dziwne szyfry heh :)

Cholernie trudno sie rozczytac z tego-jedno to dzielo p.dermatolog a drugie kogos z apteki... Aquae dest Eucerini Vaselini ... i drugie slowo to chyba abi Ale jak to pokazesz w aptece to na pewno zajaza o co chodzi.I ta masc jest jak wazelina.Tyle,ze w o wiele wiekszym pudelku.Ja teraz stosuje ja do nawilazania twarzy.Ale jak sie wysmaruje to nadmiar zdejmuje husteczka-przytykam ja do twarzy i zdejmuje.Bo tak to wygladam jak wysmarowana smalcem heh

ja poleciłam wazelinę i bambino bo to u mnie akurat dziala a po wizycie u kosmetyczki było jeszcze gorzej :O :O niestety nie pamietam tej masci co mi przepisała no ale moze nie trafiłam na tak dobrego dermatologa jak Weridiana ;) :(

TEORIA-wiesz odnosnie kosmetyczki to jak tylko slysze to slowo....Jezu az mnie trzesie.Kiedys cera juz dochodzila do siebie...Ale oczywiscie czegi sie nie zrobi aby wygladac ladniej...poszlam na oczyszczanie-tak sie mowi....Zwykle wyciskanie i nic wiecej.Wygladalam po dwoch wizytach tragicznie.Plakalam,nie chciala wychodzic z domu... okropne wspomnienia :( Po 4 miesiacach skora zaczela dopiero powoli-podkreslam POWOLI dochodzic do siebie,przy pomocy p.dermatolog,bez ktorej nie wiem co bym zrobila :( Dlatego wiele wiem na temat cery naprawde.Walcze z tradzikiem juz 5 lat.Ale ja mam problemy z hormonami stad ten caly koszmar

do link nie działa - tak, pytam się bo tata nie jest specjalistą w tej dziedzinie, ale recepte wypisać może.. Spróbuję ten PIMAFUCORT Weridiana :) Dziękuję Wam bardzo za pomoc :) Lecę teraz odbębnić sobotnie sprzątanie ;p a potem do apteki ;] Pozdrawiam Was :)

To daj znac po 4 dniach jak tam skora sie czuje.I nawet jesli do konca nie wydobrzeje to nie uzywaj dalej tego pimafucortu.Ja mialam strasznie i po 2 dniach juz mi prawie wszystko zniknelo.Wiec pamietaj-5 dni to maximum.A dalej to polecam ta masc chlodzaca,ktorej sklad podalam.Jest robiona w aptece na zamowienie